Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 2021

Κέιτ Μπλάνσετ: Αναλαμβάνει ρόλο παραγωγού σε ελληνική ταινία

Η Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής του 77ου Φεστιβάλ Βενετίας ενθουσιάστηκε με την ταινία τα «Μήλα»

13 Οκτωβρίου 2020 15:12
Κέιτ Μπλάνσετ: Αναλαμβάνει ρόλο παραγωγού σε ελληνική ταινία
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μετά την επιλογή της ταινίας «Μήλα» του Χρήστου Νίκου ως το επίσημο άνοιγμα των Οριζόντων του 77ου Φεστιβάλ Βενετίας, η Κέιτ Μπλάνσετ πήρε την απόφαση να αναλάβει το ρόλο της executive producer σε αυτήν.

Πιο συγκεκριμένα, η Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής του 77ου Φεστιβάλ Βενετίας είδε τα «Μήλα», συναντήθηκε με το Χρήστο Νίκου και του είπε πόσο της άρεσε η ταινία. Στη συνέχεια η Μπλάνσετ αποφάσισε να μπει ως executive producer στα «Μήλα», μέσω της εταιρίας παραγωγής της Dirty Pictures.

Στόχος, όπως αναφέρει το συγκεκριμένο ρεπορτάζ του το Deadline, είναι να συνδεθεί το όνομά της, η υπογραφή της και η επιρροή της με την πιθανή οσκαρική πορεία της ταινίας. Η Μπλάνσετ θέλει βοηθήσει την ταινία να μπει στην πεντάδα της Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας.

«Τα "Μήλα" είναι μία πρωτοποριακή, αξέχαστη κινηματογραφική εμπειρία», είπε η Μπλάνσετ. «Η ταινία του Χρήστου Νίκου είναι μία μοναδική και πανέμορφη παραβολή για την μνήμη και την απώλεια, η οποία αποκτά νέο βάθος τη χρονική στιγμή που ζούμε.

Τα λόγια του Χρήστου Νίκου

Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε δημιουργικά με τον Χρήστο και θα βοηθήσουμε στο να διαδώσουμε τη ζεστασιά, το χιούμορ και την συναρπαστική ματιά του...» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Δεν ξέρω πόσο επιλεκτική είναι η μνήμη, αλλά αυτή η στιγμή θα μου μείνει αξέχαστη», απάντησε ο Χρήστος Νίκου. «Είμαι ενθουσιασμένος που υποδεχόμαστε στην ομάδα των "Μήλων" τρεις καταπληκτικούς, ταλαντούχους κι επιδραστικούς παραγωγούς όπως οι Κέιτ Μπλάνσετ, Κόκο Φρασίν και Άντριου Άπτον (οι συνέταιροι της Μπλάνσετ στην εταιρεία παραγωγής)..»

Κλείνοντας να αναφέρουμε ότι τα «Μήλα» είναι παραγωγή του Ηρακλή Μαυροειδή (Boo productions), μία συμπαραγωγή Ελλάδας, Πολωνίας, Σλοβενίας. Στην Ελλάδα θα κυκλοφορήσει τέλη Νοεμβρίου από τη Feelgood. Το Athensmagazine.gr σας προτείνει επίσης να διαβάσετε για όλες τις παραστάσεις της Στέγης που θα ταξιδέψουν στις σκηνές της Ευρώπης.

 

Τέχνες

Ροή ειδήσεων

Share