Κυριακή, 09 Μαΐου 2021

Για ένα τανγκό στη Σμύρνη

28 Μαΐου 2020 15:15
Για ένα τανγκό στη Σμύρνη

Μια λυσσαλέα μάχη για τη ζωή και την αγάπη. Ένας αγώνας επιβίωσης μέσα στην αναπόδραστη παγίδα της Ιστορίας.

Η ονειρική Σμύρνη η ζωντάνια της, ο ερωτισμός της, η λάμψη, η καλοζωία της. Πάντα την κρατάμε στη μνήμη μας με αγάπη. Όμως, μένει πάντα στην καρδιά ένα μεγάλο “γιατί”. Γιατί κατέληξε στη μεγαλύτερη εθνική τραγωδία του ελληνισμού η υπόσχεση της λύτρωσής της; Πώς φτάσαμε ως εκεί;

Ερευνώντας τα ιστορικά ντοκουμέντα, αναδύεται το μέγεθος της τραγωδίας, η ηθική κατάπτωση του πολιτικού κόσμου της εποχής που συμπαρέσυρε στον όλεθρο τη Μικρασία κι άφησε ανεπούλωτες πληγές στις γενιές έκτοτε. Οι ήρωες στο μυθιστόρημα “Για ένα τανγκό στη Σμύρνη” είναι αναπόδραστα δεμένοι στο άρμα της Ιστορίας. Παρακολουθούμε βήμα-βήμα τα πάθη τους καθώς γύρω τους εκτυλίσσονται οι ίντριγκες, οι μικρότητες, οι άθλιες αντιπαλότητες που οδήγησαν στη Μικρασιατική Καταστροφή.

Για ένα τανγκό στη Σμύρνη - διόπτρα

Η Λευκιώ είναι το πρόσωπο της Μικρασίας, προσφυγοπούλα - θύμα των πρώτων διωγμών που μεθόδευσαν οι Νεότουρκοι καθοδηγούμενοι από τους Γερμανούς επιτελάρχες. Πασχίζει να στεριώσει στη νέα της πατρίδα, κάπου στα μέρη του Αχελώου, παλεύει για τη ζωή και την αγάπη, βιώνει μέσα από την προσωπική της περιπέτεια την περιπέτεια ενός ολόκληρου έθνους.

Ο λοχαγός Βίκτωρας Δουμάνης βρίσκεται στην καρδιά των γεγονότων. Μαζί του, ο αναγνώστης ζει τις συγκλονιστικές μέρες δόξας, ηρωισμού και προδοσίας στην άνυδρη Αλμυρή έρημο, στις όχθες του Σαγγάριου, στην κόλαση του Αληβεράν, στη θλιβερή οπισθοχώρηση. Δίπλα του, ο νεαρός Αναστάσης, σωτήρας του και μισητός αντίζηλος στην καρδιά της Λευκιώς. Τρεις ήρωες που παλεύουν λυσσαλέα για τη ζωή και την αγάπη.

https://www.dioptra.gr/vivlio/elliniki-logotexnia/gia-ena-tangko-sti-smurni/

 

Τέχνες

Ροή ειδήσεων

Share