Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024

Τα Emile Awards επιστρέφουν και έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και στο ANIMASYROS

Τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024, στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων Ερμούπολης

23 Απριλίου 2024 09:45
Τα Emile Awards επιστρέφουν και έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και στο ANIMASYROS
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Emile Awards επιστρέφουν, μετά από τέσσερα χρόνια απουσίας, κι έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα!

Η τελετή απονομής των βραβείων Emile 2024, που θα κηρύξει τη νέα εποχή των θρυλικών ευρωπαϊκών βραβείων κινουμένων σχεδίων, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024, στο ιστορικό Δημοτικό Θέατρο Απόλλων Ερμούπολης της Σύρου, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων ANIMASYROS.

Μετά από δύο ιδιαίτερα επιτυχημένες διοργανώσεις στη Λιλ της Γαλλίας, το 2018 και το 2019, τα ευρωπαϊκά βραβεία κινουμένων σχεδίων, που πήραν το όνομά από τους πρωτοπόρους Γάλλους δημιουργούς Emile Reynaud και Emile Cohl, αναβιώνουν με πρωτοβουλία μιας ομάδας καταξιωμένων επαγγελματιών του ανιμέισον απ’ όλη την Ευρώπη, με πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής των βραβείων τον πρόεδρο του ANIMASYROS, Βασίλη Κ. Καραμητσάνη.

Η μεγάλη γιορτή του ευρωπαϊκού ανιμέισον έρχεται ξανά για να βραβεύσει τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς, να τιμήσει το ταλέντο και τα επιτεύγματα δημιουργών και επαγγελματιών από περισσότερες από 30 χώρες, να αναδείξει την ποικιλομορφία και τη δημιουργικότητα της μεγάλης ευρωπαϊκής κοινότητας των κινουμένων σχεδίων.

Αναλυτικές πληροφορίες για τη νέα εποχή των Emile Awards θα παρουσιαστούν σε δύο συνεντεύξεις Τύπου, τον Ιούνιο, στο Animafest Zagreb (Κροατία) και Annecy International Animation Film Festival (Γαλλία).

Η οργανωτική επιτροπή των Ευρωπαϊκών Βραβείων Κινουμένων Σχεδίων (European Animation Awards) αποτελείται από τους:

Rashid AGHAMALIYEV (AZ), Carolina Lopez Caballero (ES), Olivier CATHERIN (FR), Juan Carlos CONCHA (ES,) Nancy DENNEY-PHELPS (BE), Mariam KANDELAKI (GE), Vassilis C. KARAMITSANIS (GR), Holger LANG (AT), Libor NEMESKAL (CZ), Kerdi OENGO (FI), Aneta OZOREK (NL/PL), Réka TEMPLE (HU), Daniel ŠULJIĆ (HR) & Anna ZACA (LV)

 

Πολιτισμός

Ροή ειδήσεων

Share