Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024

Σπουδαία Events: Mια μοναδική πρωτοβουλία που μας κάνει περήφανους

Το σκοτάδι που φωτίζει τις ψυχές μας

3 Απριλίου 2024 13:37
Σπουδαία Events: Mια μοναδική πρωτοβουλία που μας κάνει περήφανους
Από Λίνα Σιμοπούλου

Την Δευτέρα που μας πέρασε βρέθηκα και πάλι στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης για να παρακολουθήσω μια ακόμη συναυλία στο σκοτάδι, με πρωταγωνιστή τον Γιάννη Κότσιρα. Η εν λόγω, μοναδική συναυλία έγινε με σκοπό την υποστήριξη του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Η Φλόγα».

Και λέω μοναδική γιατί η αλήθεια είναι πως όσες συναυλίες στο σκοτάδι κι αν παρακολουθήσει κανείς, ποτέ η εμπειρία δεν είναι η ίδια. Αντιθέτως, κάθε φορά είναι σαν πρώτη φορά, μια βιωματική εμπειρία που σε ευαισθητοποιεί, σε εμπλουτίζει με τόσα συναισθήματα και σίγουρα σου μένει χαραγμένη στο μυαλό για καιρό. Αυτό είναι και το νόημα, άλλωστε, θα σου πουν και οι εμπνευστές αυτών των συναυλιών ή αλλιώς τα «Σπουδαία Events».

Τι είναι, όμως, τα Σπουδαία Events;

Τα Σπουδαία Events είναι μια σειρά από συναυλίες και πολιτιστικές δράσεις που σκοπό έχουν τη χρηματοδότηση και την επικοινωνιακή στήριξη φορέων και οργανισμών που εμπνέουν και συνεισφέρουν στο κοινωνικό σύνολο. Οι δράσεις που χρηματοδοτούνται, επιλέγονται από το κοινό, μέσω ανοιχτής ψηφοφορίας στο διαδίκτυο.

Σε αυτές τις δράσεις περιλαμβάνονται και οι προαναφερθείσες συναυλίες στο σκοτάδι. Σε κάθε μία από αυτές, το κοινό παραμένει στο απόλυτο σκοτάδι καθόλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, προσπάθώντας να αντιληφθεί έστω και για τόσο λίγο πως είναι η ζωή των συνανθρώπων μας που ζουν στο σκοτάδι όλη τους τη ζωή. Και ίσως, βγαίνοντας έξω και συνεχίζοντας την καθημερινότητά τους, μπορέσουν να κάνουν, με απλές και καθημερινές πράξεις, τη ζωή αυτών των ανθρώπων ευκολότερη.

Σπουδαίοι Δημιουργοί

Ο θεσμός δημιουργήθηκε το 2019 από τον Χρήστο Πανοηλία, οικονομολόγο, καλλιτέχνη και ιδιοκτήτη της Action Εστί, που αγαπά να οργανώνει projects και να δημιουργεί events, τον Χάρη Ασλανίδη, ιδιοκτήτη της Digital Marketing Agency, Greek Geeks και ειδικό σε projects που αφορούν Web and App Development, Graphics Design, Content creation, Marketing Strategy, and Advertisements και, τέλος, τον Θοδωρή Παναγόπουλο, designer, developer, video artist και μουσικό.

Ήταν τότε που αυτή η δημιουργική παρέα ρώτησε το κοινό για ποιο λόγο θα επιθυμούσαν να πραγματοποιηθεί μια συναυλία υποστήριξης. Τα περίπου 1.800 άτομα, που συμμετείχαν στην διαδικτυακή ψηφοφορία, επέλεξαν την πρωτοβουλία «Διαβάζω για τους Άλλους». Λόγω των συνεχόμενων lockdown η συναυλία καθυστέρησε, ωστόσο, τελικά, πραγματοποιήθηκε λίγο αργότερα μέσω της συνεργασίας με το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Από τότε μέχρι και σήμερα αποστολή του θεσμού είναι η οικονομική ενίσχυση κοινωνικών δράσεων που στοχεύουν σε έναν πιο δίκαιο κόσμο, μια κοινωνία με λιγότερες ανισότητες και περισσότερη τέχνη. Συγκεκριμένα, επιθυμούν να ευαισθητοποιήσουν την κοινωνία και να κινητοποιήσουν ανθρώπους που θέλουν να προσφέρουν ενώνοντας τους μέσω της τέχνης και τέλος να παραδώσουν αυτή την προσφορά, δημιουργώντας θετικό κοινωνικό αντίκτυπο.

Info

Στον instagram λογαριασμό των Σπουδαίων Εvents μένουμε ενημερωμένοι για τις επερχόμενες δράσεις και τους σπουδαίους σκοπούς τους.

Email: [email protected]

Website: www.spoudaia.gr

 

Πολιτισμός

Ροή ειδήσεων

Share