Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Στο Fondazione, πραγματοποιήθηκε η 7η κατά σειρά δράση των «Les Salons Littéraires»

Για ακόμη μία φορά αναβίωσε δημιουργικά η ατμόσφαιρα των παλαιών αστικών λογοτεχνικών σαλονιών

7 Φεβρουαρίου 2023 11:41
Στο Fondazione, πραγματοποιήθηκε η 7η κατά σειρά δράση των «Les Salons Littéraires»
Έργα από την συλλογή αντικειμένων της σχεδιάστριας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Tην Πέμπτη 02 Φεβρουαρίου το απόγευμα στο Fondazione, πραγματοποιήθηκε η 7η κατά σειρά δράση των Les Salons Littéraires, με την οποία ξεκίνησε ο δεύτερος κύκλος των εν λόγω πολιτιστικών και καλλιτεχνικών δράσεων, οι οποίες ξεκίνησαν στις αρχές του 2022 και μετά την μεγάλη τους επιτυχία συνεχίζονται δυναμικά και το 2023.

Για ακόμη μία φορά αναβίωσε δημιουργικά η ατμόσφαιρα των παλαιών αστικών λογοτεχνικών σαλονιών κάτω από μια σύγχρονη ματιά και μέσα σε ένα υπέροχα δημιουργικό κλίμα.

Στον απαράμιλλα εμβληματικό και ιστορικό χώρο του Fondazione / Βιβλιοθήκη Ίδρυμα Σ. Λοβέρδου σε σχέδια του Ερνέστου Τσίλερ, στην καρδιά της Κηφισιάς, ο peripatetic concept maker Γεώργιος Thisseas Καράμπελλας, Curator / Creative Director Fondazione σε ένα ιδιαίτερο κάλεσμα, υποδέχθηκε το κοινό του Fondazione σε ένα Salon με θέμα το Design, την Αρχαιολογία, το Κόσμημα. Και τον Θησέα!

Καλεσμένη του Γ. Καράμπελλα σε αυτό το Salon, η καταξιωμένη σχεδιάστρια κοσμημάτων και αρχαιολόγος Polina Ellis.

Με τις δράσεις Les Salons Litteraires, το Fondazione υποδέχεται ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον κοινό μέσα από conceptual βραδιές που πραγματοποιούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα στις οποίες αναβιώνουν, με μια σύγχρονη φυσικά ματιά και θεματικούς πυλώνες ανά περίπτωση η μόδα, τα εικαστικά, το θέατρο, η μουσική, η φωτογραφία, το design, η γεύση, το σινεμά, όλες οι πιθανές εκφάνσεις της δημιουργίας.

Η ταλαντούχα Polina Ellis κατάφερε να μυήσει τους καλεσμένους του συγκεκριμένου Salon σε ένα ταξίδι στην τέχνη του Design και του Κοσμήματος με πολύτιμο αρωγό το πάθος της για την Αρχαιολογία . Με δημιουργική ματιά, καινοτόμα αισθητική αλλά ταυτόχρονα βαθιά γνώση του αντικειμένου της, ξενάγησε το κοινό στον μοναδικό κόσμο του Κοσμήματος μέσα από μια εμπεριστατωμένη αναδρομή από το παρελθόν στο παρόν. Ξεκινώντας από τα πρώτα της βήματα ως αρχαιολόγος και τις ανασκαφές από το Φουρνί ως τα Κύθηρα, μέχρι το πέρασμα στην ιστορία του κοσμήματος, τον σχεδιασμό αντικειμένων και κοσμημάτων, την έμπνευση, τις συλλογές και τους συμβολισμούς.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πιστοί φίλοι και ακόλουθοι του FONDAZIONE, εικαστικοί, δημοσιογράφοι, εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού κόσμου και της μόδας αλλά και επιχειρηματίες.

Tην ξεχωριστή αυτή βραδιά συνόδευσαν όπως πάντα τα μοναδικά cocktails από το Glenfiddich, το πιο πολυβραβευμένο Single Malt Scotch Whisky στον κόσμο. Κάθε γουλιά Glenfiddich ενσαρκώνει την εμμονή στην ποιότητα, την αυθεντικότητα και το καινοτόμο πνεύμα.

FONDAZIONE
Βιβλιοθήκη Σ. Λοβέρδου
Λ Κηφισίας 256 και Όθωνος, Κηφισιά, 145 62

 

Πολιτισμός

Ροή ειδήσεων

Share