Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Θρήνος στον καλλιτεχνικό κόσμο! Πέθανε η Ελεάνα Απέργη

Πανελλήνια θλίψη!

20 Ιανουαρίου 2023 19:39
Θρήνος στον καλλιτεχνικό κόσμο! Πέθανε η Ελεάνα Απέργη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο με τον χαμό της Ελεάνας Απέργη.

Η ηθοποιός πέθανε σε ηλικία 90 χρονών. Γεννήθηκε στην Αθήνα και ως μαθήτρια γυμνασίου στην Ελληνογαλλική Σχολή «Άγιος Ιωσήφ» έκανε τα πρώτα βήματα στην σκηνή του θεάτρου «Κοτοπούλη-Rex» παίζοντας στην Αντιγόνη του Σοφοκλή τον ρόλο του Κρέοντα. Αντιγόνη ήταν η συμμαθήτρια της Τζένη Καρπούζη, η μετέπειτα πρωταγωνίστρια Τζένη Καρέζη. Υπενθυμίζεται, ότι έφυγε από την ζωή η ηθοποιός Τζίνα Λολομπρίτζιτα.

Πρώτη επαγγελματική εμφάνιση έκανε το καλοκαίρι του 1955 στο θέατρο – σινεμά «Διονύσια» της Καλλιθέας στην Νέα Ελευθέρα Σκηνή του Διονύση Παγουλάτου, στο έργο Η απαγωγή της Σμαράγδως του Μιχάλη Κουνελάκη.

Ακολούθησαν τα έργα Το ατμόπλοιο Τζόαν Ντάνβερς του Φρανκ Στέητον, Το φιόρο του Λεβάντε του Γρηγορίου Ξενόπουλου, Ο έμπορος της Βενετίας του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, Βαθιές είναι οι ρίζες των Αρνό ντ’ Υσσώ και Τζέιμς Γκάου κ.ά. Το 1955-1956 έπαιξε σε έντεκα έργα με τον θίασο της Κατερίνας Ανδρεάδη στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά αλλά και σε περιοδεία το έργο Ιερή φλόγα του Σόμερσετ Μομ, το Έντα Γκάμπλερ του Χένρικ Ίψεν, το έργο Αυτό που ξέρει κάθε γυναίκα του Τζέιμς Μπάρι και Το πρώτο ψέμα του Γεωργίου Ρούσσου.

Θρήνος στον καλλιτεχνικό κόσμο! Πέθανε η Ελεάνα Απέργη

Το 1956-1957 έπαιξε στο Θέατρο «Γκλόρια» στην Πλατεία Αμερικής, αλλά και σε περιοδεία με τον θίασο του Αλέκου Αλεξανδράκη με την Άννα Κυριακού στα έργα: Πικ-νικ του Γουίλιαμ Ινγκ, Κληρονομιά με φούντες του Κώστα Αναγνωσταρά και Το κουρέλι του Μάριο Νικοντέμι.

Το Καλοκαίρι του 1957 έκανε θίασο με τον Διονύση Παγουλάτο στο θέατρο «Ραντάρ» στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και επανέλαβαν τα έργα: Βαθιές είναι οι ρίζες, Το ατμόπλοιο Τζόαν Ντάνβερς και Απαγωγή της Σμαράγδως.

Το 1957-1958 περιόδευσε με τον θίασο Νίκου Χατζίσκου με τα έργα Ερωτόκριτος του Βιτσέντζου Κορνάρου και Ο Μιμίκος και η Μαίρη του Δημήτρη Γιαννουκάκη, αλλά και με τον θιασο Βίλμας Κύρου στο έργο του Γεωργίου Ρούσσου Ο πραματευτής.

Το καλοκαίρι του 1958 στο θέατρο του Εθνικού Κήπου, στη «Νέα σκηνή» του Κωστή Λειβαδέα, έπαιξε στο έργο Ανθισμένη μυγδαλιά του Δημήτρη Γιαννουκάκη. Το 1958-1959 έπαιξε στο Θέατρο Μαρίκα Κοτοπούλη μαζί με τον θίασο Μαίρης Αρώνη και τον Ντίνο Ηλιόπουλο στα έργα Η χρυσή αράχνη του Στέφανου Φωτιάδη και Η κυρία του κυρίου των Νίκου Τσιφόρου-Πολύβιου Βασιλειάδη.

Το καλοκαίρι του 1959 έπαιξε στο θέατρο «Αργυρόπουλου» στο έργο του Νίκου Φώσκολου Ο θάνατος θα ξανάρθει μαζί με τον θίασο του Λιάκου Χριστογιανόπουλου και την Ελένη Χατζηαργύρη.

Πέθανε ο Αργύρης Μάνταλος

Έφυγε χθες (19/1) από την ζωή ο Αργύρης Μάνταλος μετά από επιπλοκές που αντιμετώπιζε με την υγεία του το τελευταίο διάστημα και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης.

Ο Αργύρης Μανταλός δραστηριοποιούταν στην Λήμνο για περισσότερο από σαράντα χρόνια στο χώρο των Δημοσίων έργων αλλά και των κατασκευών γενικότερα ως πολιτικός μηχανικός. Η ιστοσελίδα μας εκφράζει τα συλλυπητηριά μας στους οικείους του.

Υπενθυμίζεται, ότι πριν λίγες ημέρες βρέθηκε απανθρακωμένο πτώμα σε χωράφι στην Αρκίτσα.

 

Πολιτισμός

Ροή ειδήσεων

Share