Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Η Άνω Ελευσίνα αποκτά έναν νέο πολιτιστικό χώρο

Ήδη ξεκίνησαν οι εργασίες ανέγερσης!

10 Ιανουαρίου 2023 11:27
Η Άνω Ελευσίνα αποκτά έναν νέο πολιτιστικό χώρο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένα μέρος της μεγάλης πολιτιστικής κληρονομιάς του δήμου θα μετακινηθεί στην Άνω Ελευσίνα. Κι αυτό γιατί η συγκεκριμένη περιοχή θα αποκτήσει έναν νέο πολιτιστικό χώρο, προκειμένου να στεγάσει ένα κομμάτι της ιστορίας του τόπου και παράλληλα ως μουσείο να δίνει τη δυνατότητα για έκθεση στο κοινό.

Παράλληλα, η Ελευσίνα κηρύχθηκε και επίσημα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2023.

Ήδη ξεκίνησαν οι εργασίες ανέγερσης επί της οδού Δαρδανελίων, με μελέτη που εκπονήθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ελευσίνας, η οποία ανέλαβε και την επίβλεψη του έργου.

«Ένα ακόμη σημαντικό έργο για την πόλη, μόλις ξεκίνησε. Πρόκειται για έναν χώρο πολιτισμού, ο οποίος θα στεγάσει μέρος της ιστορίας του τόπου μας, με στόχο τη διάσωση και έκθεση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς», δήλωσε κατά την έναρξη των εργασιών ο δήμαρχος Αργύρης Οικονόμου και στη συνέχεια τόνισε μεταξύ άλλων: «Η ανέγερση αυτού του χώρου ήταν ένα διαχρονικό αίτημα των κατοίκων της Άνω Ελευσίνας, το οποίο μετά από πολλά χρόνια καθυστερήσεων μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης. Μαζί με την επερχόμενη ανακατασκευή του "Σινέ Ελευσίς", η Άνω Ελευσίνα πρόκειται να αποκτήσει δύο δικούς της χώρους πολιτισμού, δύο πραγματικά στολίδια όχι μόνο για τη γειτονιά, αλλά και για ολόκληρο τον δήμο».

Και κατέληξε λέγοντας: «Στην Άνω Ελευσίνα, στην παραλία, στο κέντρο, σε όλο το εύρος της πόλης, εξελίσσονται μικρά και μεγάλα έργα, με στόχο την ισόρροπη ανάπτυξη κάθε γειτονιάς του δήμου μας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Πολιτισμός

Ροή ειδήσεων

Share