Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Κώστας Σερέτης στο AthensMagazine: «Κάποτε ένας θαμώνας μου πέρασε στο χέρι ένα ρολόι Breitling»

Αποκλειστική συνέντευξη!

11 Ιανουαρίου 2023 11:35
Κώστας Σερέτης στο AthensMagazine: «Κάποτε ένας θαμώνας μου πέρασε στο χέρι ένα ρολόι Breitling»
Από Αγάπη Μυργιώτη

Ήταν μόλις δεκατεσσάρων ετών όταν έπιασε το μικρόφωνο για πρώτη φορά στα χέρια του και από τότε δεν το ξανά άφησε, η αγάπη του για το τραγούδι είχε μόλις γεννηθεί και το μέλλον του προδιαγράφονταν λαμπρό.

Από τότε μέχρι σήμερα, ο Κώστας Σερέτης, έχει τραγουδήσει σε πολυάριθμες πίστες με σπουδαίους καλλιτέχνες, όπως ο Αντύπας και η Τζένη Βάνου, έχει μαγέψει με τη φωνή του χιλιάδες θεατές και έχει μιλήσει στη ψυχή μας μέσα από τα τραγούδια του.

Πριν από μερικούς μήνες κυκλοφόρησε και ο δίσκος του «Αν το Θελήσουν οι Θεοί», ο οποίος όπως ο ίδιος δηλώνει χαρακτηριστικά, «περνάει τα δικά του μηνύματα».

Ο Κώστας Σερέτης, είναι ένας γνήσιος λαϊκός τραγουδιστής, ο οποίος δεν ξεχνάει ποτέ τον σκοπό του, ο οποίος είναι να υπηρετεί «το λαϊκό τραγούδι πάντα με αγάπη και σεβασμό», όπως υπογραμμίζει μιλώντας στο AthensMagazine και την Αγάπη Μυργιώτη.

Πότε και πώς ξεκινήσατε να ασχολείστε με το τραγούδι;

Σε ηλικία δεκατεσσάρων ετών έπιασα για πρώτη φορά μικρόφωνο και μετά όλα τα άλλα ήρθαν από μόνα τους. Εξάλλου τότε υπήρχε πολύ δουλειά, πολλά μαγαζιά και το μεροκάματο για έναν νέο εκείνης της εποχής ήταν πολύ δελεαστικό.

Μιλήστε μας λίγο για τον δίσκο σας «Αν το θελήσουν οι θεοί». Ποια η έμπνευση πίσω από αυτόν;

Η αγάπη μου για το τραγούδι και την μουσική είναι μεγάλη, έτσι ήρθε και το «Αν το θελήσουν οι θεοί», το οποίο είναι για μένα ένα αληθινό τραγούδι που περνάει και τα δικά του μηνύματα, (πολλοί οι μικροί θεοί γύρω μας που θέλουν να τ' αλλάξουν όλα, πολλοί και οι διαβόλοι που δεν αφήνουν τον κόσμο να αγιάσει).

Έτσι με βάση αυτό το τραγούδι και με άλλα ερωτικά και λαϊκά τραγούδια, κυκλοφόρησε με την βοήθεια του Θεού αυτός ο δίσκος!

Ποια ήταν για εσάς η πιο σπουδαία συνεργασία που έχετε κάνει;

Έχω κάνει πολλές συνεργασίες με σπουδαίους καλλιτέχνες και ανθρώπους, όπως η Τζένη Βάνου, η Πόλυ Πάνου, ο Σταμάτης Κόκοτας, η Μαίρη Λίντα, η Καίτη Γκρέυ, ο Ηλίας Κλωναριδης, ο Αντύπας ...

Γνωρίζουμε ότι είχατε μείνει για ένα διάστημα στην Αμερική. Ποια η εμπειρία σας και πώς αποφασίσατε να πάτε μέχρι εκεί;

Το ταξίδι μου στην Αμερική για δουλειά προέκυψε, όπως και άλλα ταξίδια μου σέ άλλες χώρες του εξωτερικού. Για μένα, όλα αυτά τα ταξίδια και οι συνεργασίες μου με τον ελληνισμό του εξωτερικού, είναι όμορφες στιγμές και εμπειρίες.

Είχατε ποτέ κάποια ακραία εκδήλωση θαυμασμού;

Πολλές! Θυμάμαι χαρακτηριστικά μια από αυτές... Την ώρα που τραγουδούσα, ένας θαμώνας, ο οποίος του άρεσε πολύ το τραγούδι που έλεγα εκείνη τη στιγμή, ήρθε και μου φόρεσε στο χέρι ένα ρολόι Breitling!

Ποιο είναι το αγαπημένο σας από τα τραγούδια σας;

Από τα καινούργια μου, αγαπημένο τραγούδι είναι το «Αν το Θελήσουν οι Θεοί» και από τα παλιά μου, «Ο Αιώνιος Εραστής». Όμως όλα τα αγαπώ το ίδιο.

Ποια είναι τα επόμενα πλάνα σας;

Ποτέ δεν θα σταματήσω να ονειρεύομαι και να ελπίζω για τα καλύτερα και κάποια στιγμή θα ήθελα να τραγουδάω μαζί με τον γιό μου, που και αυτός έχει ακολουθήσει το επάγγελμα του καλλιτέχνη και είναι πάρα πολύ καλός. Και σίγουρα θα συνεχίσω να υπηρετώ το λαϊκό τραγούδι πάντα με αγάπη και σεβασμό.

Ποιο θεωρείτε ότι είναι το μεγαλύτερο κατόρθωμα της καριέρας σας;

Έχω πάρει πολύ αγάπη από τον απλό κόσμο και αυτό για μένα είναι ευλογία και ένα μεγάλο κατόρθωμα... γι' αυτό θα πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλον αυτόν τον κόσμο από τα βάθη της καρδιάς μου.

Υπάρχει κάτι που θα αλλάζατε αν γυρνούσατε πίσω τον χρόνο;

Μακάρι να γύριζε ο χρόνος πίσω, πάντως δεν θα άλλαζα τίποτα, απλά θα έψαχνα να βρω τι δεν έχω κάνει, για να το κάνω κι αυτό... πιστεύω πάντως ότι ο κάθε άνθρωπος γεννιέται με το πεπρωμένο του. Εξάλλου αγαπώ αυτά που μου έχει δώσει ο Θεός και τον ευχαριστώ.

Ποια είναι η ευχή σας για το 2023;

Εύχομαι ολόψυχα για το 2023 υγεία σε όλον τον κόσμο, ειρήνη και αγάπη στις καρδιές όλων μας και περισσότερο καλό λαϊκό τραγούδι!

 

Συνεντεύξεις

Ροή ειδήσεων

Share