Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ένας νέος πολιτιστικός χώρος στο παραλιακό μέτωπο της Ελευσίνας

Ήδη ξεκίνησαν οι εργασίες, που συνδυάζονται με αυτές που θα ακολουθήσουν αμέσως μετά

5 Ιανουαρίου 2023 08:22
Ένας νέος πολιτιστικός χώρος στο παραλιακό μέτωπο της Ελευσίνας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένας νέος χώρος πολιτισμού δημιουργείται στο παραλιακό μέτωπο της Ελευσίνας. Πρόκειται για το παλιό Αναψυκτήριο, το οποίο θα ανακατασκευαστεί, ενώ θα γίνει ανάπλαση και στην περιοχή γύρω από αυτό, ενόψει και της διοργάνωσης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2023.

Ήδη ξεκίνησαν οι εργασίες, που συνδυάζονται με αυτές που θα ακολουθήσουν αμέσως μετά, δηλαδή με την ανακατασκευή του ιστορικού για την πόλη κινηματογράφου «Ελευσίς» και την ανάπλαση του παλαιού Δημαρχείου.

Παράλληλα, ο δήμος Ελευσίνας θα προχωρήσει στην αποκατάσταση του εμβληματικού πύργου με το ρολόι.

«Οι εργασίες στο Αναψυκτήριο ξεκίνησαν και πολύ σύντομα θα παραδοθεί στους πολίτες ένας νέος, σύγχρονος χώρος πολιτισμού. Το παραλιακό μέτωπο αλλάζει, με υπομονή, επιμονή και στοχευμένες ενέργειες. Αυτός ήταν ο στόχος μας και με αυτό τον γνώμονα συνεχίζουμε», ανέφερε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Αργύρης Οικονόμου και στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός πως το κόστος του έργου ανέλαβε η εταιρεία που το υλοποιεί, προσθέτοντας πως «αυτό δείχνει ότι οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην πόλη μας στέκονται αρωγοί στις προσπάθειές μας για την αναβάθμιση του δήμου».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η Ελευσίνα πρόκειται να αποκαλύψει τα "μυστήριά της"

Η Ελευσίνα, η πόλη της εργατικής τάξης, βορειοδυτικά της Αθήνας, όπου βρίσκεται ένα από τα σημαντικότερα αρχαία ιερά της Ελλάδας, πρόκειται να αποκαλύψει τα "μυστήριά της" και να αναδείξει την πλούσια κληρονομιά της φιλοξενώντας πολυάριθμους καλλιτέχνες χάρη στον ορισμό της ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2023, επισημαίνει η γαλλική εφημερίδα Figaro.

Μεταξύ Φεβρουαρίου και Νοεμβρίου, 465 εκδηλώσεις και εκατοντάδες καλλιτέχνες από 30 χώρες θα φιλοξενηθούν σε αυτό το μεγάλο βιομηχανικό προάστιο της ελληνικής πρωτεύουσας, σημειώνει η εφημερίδα, υπογραμμίζοντας πως στόχος είναι "να βάλουμε την Ελευσίνα στο χάρτη ως μοναδικό πολιτιστικό προορισμό", όπως εξήγησε η Δέσποινα Γερουλάνου, πρόεδρος της Ελευσίνας 2023, σε συνάντηση με τα μέσα ενημέρωσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

"Στάση" στο Εμπορικό και Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας κάνει ο "Πολιτισμός στις Γειτονιές" τα φετινά Χριστούγεννα

Ο Δήμος Αθηναίων, μέσω του Athens Culture Net, προσφέρει ένα πλούσιο πρόγραμμα με ελεύθερη είσοδο και συμμετοχή, γεμάτο πρωτότυπες δράσεις που συναρπάζουν μικρούς και μεγάλους, κατοίκους και επισκέπτες της πόλης, αυτή τη φορά στην καρδιά της πόλης, στο Εμπορικό και Ιστορικό Κέντρο, με στόχο την ανάδειξη του πλούσιο πολιτιστικού προϊόντος της Αθήνας.

Μετά από τρεις επιτυχημένους κύκλους στις γειτονιές της Κυψέλης, του Παγκρατίου και των Αμπελοκήπων, που αγαπήθηκαν από το ευρύ κοινό, το πρόγραμμα «Πολιτισμός στις Γειτονιές» κάνει την 4η στάση του στο κέντρο της πόλης.

Παραμύθια, μουσική και αφηγήσεις στον Ι. Ναό Αγ. Φιλίππου Βλασσαρούς, ξενάγηση και παιδικά εργαστήρια στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, «Ελβίρα ντε Ιδάλγο, η ντίβα που δίδαξε την Κάλλας», ένα υπέροχο ντοκιμαντέρ από το Ινστιτούτο Θερβάντες, ιστορικός και Λογοτεχνικός Περίπατος στο Μοναστηράκι και στου Ψυρρή, Καραγκιόζης, κάλαντα στις γειτονιές του Μέτς και του Μακρυγιάννη, είναι μόνο μερικά από αυτά που θα ζήσουμε στις γειτονιές του εμπορικού και ιστορικού κέντρου της πόλης.

Το πρόγραμμα εμπλουτίζεται από ένα συναρπαστικό εικαστικό περίπατο, μια συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αιθουσών Τέχνης (ΠΣΑΤ) και την Αrt Αthina, με τη συμμετοχή 31 γκαλερί που υποδέχονται το κοινό την Πέμπτη 15 και την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου για ένα διήμερο Gallery Walk. Κάτοικοι και επισκέπτες της Αθήνας θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν δύο συναρπαστικές βραδιές εικαστικών περιπάτων, μέσα από τις οποίες θα γνωρίσουν τη σύγχρονη ελληνική εικαστική σκηνή και θα απολαύσουν ένα ευρύ φάσμα σύγχρονης, ελληνικής αλλά και διεθνούς δημιουργίας.

Χριστουγεννιάτικο Δέντρο στο Σύνταγμα

Βρείτε το πρόγραμμα αναλυτικά και κάντε έγκαιρα την κράτησή σας (όπου απαιτείται): cultureisathens.gr και στο www.athensculturenet.com/el

Στα social media για να παρακολουθείτε και να ενημερώνεστε για το πρόγραμμα και τις εκδηλώσεις:

Κατεβάστε δωρεάν στο κινητό σας την εφαρμογή του CultureisAthens, στο Play Store και στο App Store και μείνετε συντονισμένοι για όλες τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις.

Όλες οι εκδηλώσεις είναι με δωρεάν είσοδο και συμμετοχή. Για ορισμένες είναι απαραίτητη η προ-κράτηση θέσης.

*Οι πολιτιστικοί φορείς της πόλης, μέλη του Athens Culture Net του Δήμου Αθηναίων, δημόσιοι, δημοτικοί και ιδιωτικοί, ενώνονται, συνεργάζονται και μαζί με τον Δήμο δημιουργούν ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων για όλα τα ενδιαφέροντα, για όλες και όλους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Πολιτισμός

Ροή ειδήσεων

Share