Τετάρτη, 08 Φεβρουαρίου 2023

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία: Εκδήλωση ΕΡΜΗ και ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ ΑμεΑ στον Δήμο Ελληνικού- Αργυρούπολης

Τραγούδι, θεατρικά δρόμενα και χορός

2 Δεκεμβρίου 2022 13:32
Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία: Εκδήλωση ΕΡΜΗ και ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ ΑμεΑ στον Δήμο Ελληνικού- Αργυρούπολης
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

3η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία και το Κέντρο ΑμεΑ «ΕΡΜΗΣ» με τον Αθλητικό Σύλλογο «ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ ΑμεΑ», υπό την αιγίδα του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης, διοργανώνουν μια μεγάλη γιορτή για την αποδοχή της διαφορετικότητας, την αξιοποίηση των δυνατοτήτων του κάθε ατόμου, την ποιότητα ζωής που αξίζουμε όλοι μας.

Η εκδήλωση με αρκετό τραγούδι, θεατρικά δρόμενα και χορό θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα του Σαββάτου, 3 Δεκεμβρίου 2022, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης, στην Αργυρούπολη και η είσοδος είναι δωρεάν.

Με την ευκαιρία ενημερωθείτε για τον μουσικό Δεκέμβριο στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

 Εκδήλωση ΕΡΜΗ και ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ ΑμεΑ στον Δήμο Ελληνικού- Αργυρούπολης

Στο φουαγιέ του Πολιτιστικού Κέντρου, παράλληλα, θα εκτεθούν ζωγραφιές, γούρια, κεριά, χριστουγεννιάτικα δώρα και χειροτεχνίες που φιλοτέχνησαν οι περίπου 100 εκπαιδευόμενοι του «ΕΡΜΗ». Δημιουργίες που αναδεικνύουν το ταλέντο, τις δεξιοτεχνίες, την επιμονή και την θέληση για μια ισότιμη συμμετοχή στη ζωή, αποδεικνύοντας πως η ισότητα, η βελτίωση των ατομικών δυνατοτήτων του ατόμου με αναπηρία και η δημιουργική ζωή μέσα στην κοινωνία μπορεί να γίνουν πραγματικότητα.

Το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης» βρίσκεται στη Λεωφόρο Κύπρου 68 στην Αργυρούπολη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Νέος διαγωνισμός για τις υποτροφίες Μαρία Κάλλας

Πριν από 60 χρόνια η κορυφαία λυρική ερμηνεύτρια Μαρία Κάλλας, επιθυμώντας να υποστηρίξει ταλαντούχους νέους Έλληνες καλλιτέχνες στην τελειοποίηση των σπουδών τους στην όπερα ίδρυσε έναν ετήσιο θεσμό υποτροφιών ο οποίος έφερε το όνομά της. Με την υποτροφία αυτή έχουν τιμηθεί διεθνώς διακεκριμένοι καλλιτέχνες, όπως η Αγνή Μπάλτσα, η Τζούλια Σουγλάκου, η Χριστίνα Πουλίτση, ο Χριστόφορος Σταμπόγλης, ο Δημήτρης Τηλιακός, ο Άρης Αργύρης και πολλοί ακόμη.

Σήμερα ο θεσμός αυτός συνεχίζει να υπάρχει και να ανοίγει τις πόρτες της γνώσης και της δεξιοτεχνίες σε νέους που επιθυμούν να υπηρετήσουν τον χώρο της όπερας. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το Σωματείο Υποτροφίες Μαρία Κάλλας, την επέτειο γενεθλίων της μεγάλης Ελληνίδας καλλιτέχνιδος, που είναι στις 2 Δεκεμβρίου, προκηρύσσει νέο διαγωνισμό για την απονομή της Υποτροφίας Μαρία Κάλλας έτους 2023-2024.

Στην Κριτική Επιτροπή του φετινού διαγωνισμού συμμετέχουνοι Αλεξία Βουλγαρίδου, Λουκάς Καρυτινός, Γιώργος Κουρουπός, Μίλτος Λογιάδης και Άρης Χριστοφέλλης.

Πληροφορίες για τους όρους του Διαγωνισμού στην ιστοσελίδα του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ΕΔΩ

«O Σεξισμός πληγώνει την κοινωνία»: Ένα μήνυμα των σταθμών του μετρό μέσα από τρία βίντεο

Ένα ηχηρό μήνυμα κατά του σεξισμού προωθεί η ΣΤΑΣΥ, μεταφέροντας μέσα από τους σταθμούς του μετρό το μήνυμα «Ο σεξισμός πληγώνει την κοινωνία - Αντιμετώπισέ τον στα ίσια».

Πρόκειται για μια καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ενάντια στον σεξισμό στην οικογένεια, το σχολικό και εργασιακό περιβάλλον.

Στις οθόνες των σταθμών του μετρό προβάλλονται τα τρία θεματικά βίντεο της καμπάνιας που έχουν ως στόχο την εξάλειψη αντιλήψεων και συμπεριφορών που επιβάλλουν διακρίσεις σε βάρος του γυναικείου ή ανδρικού φύλου και καλλιεργούν έμφυλα στερεότυπα.

Η καμπάνια στέλνει το μήνυμα ότι το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο για αγόρια και το ροζ χρώμα δεν είναι μόνο για κορίτσια, ενώ δεν πρέπει να μιλάμε μόνο για τους προέδρους και τους διευθυντές, αλλά και για τις προέδρους και τις διευθύντριες.

«Γυναίκες και άνδρες πρέπει να έχουν ίσες ευκαιρίες. Από πλευράς μας καταβάλλουμε άοκνες προσπάθειες για την καταπολέμηση των στερεοτύπων που έχουν διαμορφώσει συγκεκριμένους ρόλους για τις γυναίκες στην κοινωνία, όμως για την επίτευξη της ουσιαστικής ισότητας απαιτούνται σημαντικές προσπάθειες, υπομονή και επιμονή τόσο από την πολιτεία όσο και από την κοινωνία», δήλωσε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Μαρία Συρεγγέλα, η οποία ευχαρίστησε τη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ για τη στήριξή της στην καμπάνια του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ενάντια στον σεξισμό.

Δείτε τα βίντεο:

 

Πολιτισμός

Ροή ειδήσεων

Share