Σάββατο, 04 Φεβρουαρίου 2023

«O Σεξισμός πληγώνει την κοινωνία»: Ένα μήνυμα των σταθμών του μετρό μέσα από τρία βίντεο

Καμπάνια κατά του σεξισμού

29 Νοεμβρίου 2022 12:38
«O Σεξισμός πληγώνει την κοινωνία»: Ένα μήνυμα των σταθμών του μετρό μέσα από τρία βίντεο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένα ηχηρό μήνυμα κατά του σεξισμού προωθεί η ΣΤΑΣΥ, μεταφέροντας μέσα από τους σταθμούς του μετρό το μήνυμα «Ο σεξισμός πληγώνει την κοινωνία - Αντιμετώπισέ τον στα ίσια».

Πρόκειται για μια καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ενάντια στον σεξισμό στην οικογένεια, το σχολικό και εργασιακό περιβάλλον.

Στις οθόνες των σταθμών του μετρό προβάλλονται τα τρία θεματικά βίντεο της καμπάνιας που έχουν ως στόχο την εξάλειψη αντιλήψεων και συμπεριφορών που επιβάλλουν διακρίσεις σε βάρος του γυναικείου ή ανδρικού φύλου και καλλιεργούν έμφυλα στερεότυπα.

Η καμπάνια στέλνει το μήνυμα ότι το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο για αγόρια και το ροζ χρώμα δεν είναι μόνο για κορίτσια, ενώ δεν πρέπει να μιλάμε μόνο για τους προέδρους και τους διευθυντές, αλλά και για τις προέδρους και τις διευθύντριες.

«Γυναίκες και άνδρες πρέπει να έχουν ίσες ευκαιρίες. Από πλευράς μας καταβάλλουμε άοκνες προσπάθειες για την καταπολέμηση των στερεοτύπων που έχουν διαμορφώσει συγκεκριμένους ρόλους για τις γυναίκες στην κοινωνία, όμως για την επίτευξη της ουσιαστικής ισότητας απαιτούνται σημαντικές προσπάθειες, υπομονή και επιμονή τόσο από την πολιτεία όσο και από την κοινωνία», δήλωσε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Μαρία Συρεγγέλα, η οποία ευχαρίστησε τη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ για τη στήριξή της στην καμπάνια του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ενάντια στον σεξισμό.

Δείτε τα βίντεο:

 

Πολιτισμός

Ροή ειδήσεων

Share