Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Η Αθήνα γεμίζει με λάμψη - Ο Δεκέμβριος ξεκινά με την φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στο Σύνταγμα

Στις 19:15, στην πλατεία Συντάγματος

28 Νοεμβρίου 2022 11:49
Η Αθήνα γεμίζει με λάμψη - Ο Δεκέμβριος ξεκινά με την φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στο Σύνταγμα
Πηγή Εικόνας: ΑΡΓΥΡΩ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ/EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα Χριστούγεννα είναι μία από τις πιο όμορφες περιόδους του χρόνου. Η αγάπη, η «ζεστασιά», τα φώτα, η αλληλεγγύη και τα χριστουγεννιάτικα στολίδια, γεμίζουν με χαρά τις καρδιές μας. Όλες οι πόλεις φοράνε τα γιορτινά τους και αλλάζουν όψη, γίνονται πιο φιλόξενες.

Την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου, την πρώτη μέρα του πιο χριστουγεννιάτικου μήνα, η ατμόσφαιρα της Αθήνας, πλημμυρίζει με λάμψη και φως και το χριστουγεννιάτικο πνεύμα είναι διάχυτο στις γειτονιές με τον εντυπωσιακό στολισμό της πόλης να ολοκληρώνεται, κατά τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία Συντάγματος.

Με την ευκαιρία ανακαλύψτε τα παγοδρόμια της Αθήνας.

Ο χριστουγεννιάτικος στολισμός γίνεται με led που εξοικονομεί 80% συγκριτικά με προηγούμενα χρόνια.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, αναφέρει: «Το επίκεντρο της γιορτής, τα φετινά Χριστούγεννα, είναι οι 129 γειτονιές της πόλης. Από εκεί ξεκινάμε, φωτίζοντας άπλετα με λαμπερά στολίδια τους δρόμους και τις πλατείες, και στέλνοντας για μία ακόμη φορά μήνυμα χαράς και αισιοδοξίας σε όλες τις Αθηναίες και σε όλους τους Αθηναίους.

Σεβόμενοι την κρίση κι έχοντας αντικαταστήσει εγκαίρως όλα τα χριστουγεννιάτικα φωτιστικά με led, κρατάμε τη γιορτινή ατμόσφαιρα στην πόλη, χωρίς να χρειαστούν περικοπές. Παράλληλα με τον λαμπερό στολισμό διαμορφώσαμε -σε συνεργασία με τους πολιτιστικούς φορείς μας- ένα δυναμικό χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα που φιλοδοξεί να μετατρέψει την Αθήνα σε μία μεγάλη γιορτινή σκηνή για μικρούς και μεγάλους. Αυτά τα Χριστούγεννα, μάς βρίσκουν και πάλι όλους μαζί στους δρόμους της Αθήνας. Ας είναι τα καλύτερα!»

Συνολικά 120 χλμ., -περισσότερα κατά 15.000 μέτρα από πέρυσι- θα είναι το μήκος στα χριστουγεννιάτικα φώτα που ήδη ανάβουν στις γειτονιές της πόλης από τον Δήμο Αθηναίων. Εντυπωσιακά δέντρα και κατασκευές θα στολίσουν 35 πλατείες και στις επτά δημοτικές κοινότητες, ενώ τη λαμπερή εικόνα της Αθήνας, θα συμπληρώσουν οι εναέριες και επιστήλιες διακοσμητικές κατασκευές, συνολικά 6.000 στον αριθμό. Επίσης, οι κολώνες στους δρόμους διακοσμούνται με φωτοσωλήνες που το μήκος τους φτάνει τα 60 χλμ.

Το δέντρο

Η φωταγώγηση της Αθήνας θα κορυφωθεί με το άναμμα του εντυπωσιακού δέντρου την 1η Δεκεμβρίου, στις 19:15, στην πλατεία Συντάγματος. Αυτή η ξεχωριστή γιορτή φέτος θα λάβει διεθνή χαρακτήρα, καθώς δήμαρχοι από όλο τον κόσμο θα συμμετάσχουν με τον Δήμαρχο Αθηναίων στη φωταγώγηση του δέντρου, στέλνοντας όλοι μαζί ένα δυνατό μήνυμα ειρήνης, ενότητας και αλληλεγγύης μεταξύ των λαών.

Σημειώνεται ότι το πανέμορφο έλατο που και φέτος «ταξίδεψε» στην Αθήνα από το Καρπενήσι, φωτίζεται από 40.000 λαμπάκια, μήκους 5 χλμ. και διακοσμείται με εκατοντάδες μπάλες και στολίδια.

 

Πολιτισμός

Ροή ειδήσεων

Share