Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Εκδηλώσεις της Εταιρείας «Ακαδημία Λυρικής Τέχνης Maria Callas»

Μάθετε όλα όσα πρέπει να ξέρετε!

22 Νοεμβρίου 2022 12:22
Εκδηλώσεις της Εταιρείας «Ακαδημία Λυρικής Τέχνης Maria Callas»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Με μια μεγάλη συναυλία και εκδηλώσεις, η Εταιρεία για την «Ακαδημία Λυρικής Τέχνης Maria Callas» γιορτάζει την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου τα 22 χρόνια δράσης της υπέρ της λειτουργίας ενός εκπαιδευτικού ιδρύματος για τη Λυρική Τέχνη αλλά και για να ζωντανέψει το σπίτι όπου έζησε η κορυφαία Ελληνίδα σοπράνο.

Παράλληλα, μη χάσεις το πρώτο έργο εικονικής πραγματικότητας στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση.

Κεντρική εκδήλωση του εορτασμού αποτελεί η συναυλία στις 3 Δεκεμβρίου, στην αίθουσα Παρνασσός, με άριες από όπερες αλλά και μουσικά κομμάτια εμπνευσμένα από αυτές. Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες Μυρσίνη Μαργαρίτη, υψίφωνος, Μαίρη-Έλεν Νέζη, μεσόφωνος, Ναταλία Γεράκη, φλάουτο, Μαρία Μπιλντέα, άρπα και Απόστολος Παληός, πιάνο.

Εκδηλώσεις της Εταιρείας «Ακαδημία Λυρικής Τέχνης Maria Callas

Παράλληλα, σε ειδική αίθουσα του ξενοδοχείου «St. George Lycabettus» οργανώνονται από 1 έως 6 Δεκεμβρίου προβολές με στιγμιότυπα και ντοκουμέντα από τις εκδηλώσεις που έχουν οργανωθεί μέσα στα χρόνια.

«Σήμερα, είκοσι δύο χρόνια μετά από την ίδρυση της Εταιρείας, έχοντας καταφέρει να κατασκευαστεί το νέο Κτίριο της Όπερας, από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, και να αποκτήσει προς αξιοποίηση το κτίριο της οδού Πατησίων 61, όπου έζησε η Maria Callas, η Εταιρεία συνεχίζει να εργάζεται, τόσο για την ανάπλαση του, όσο και για την πραγματοποίηση του ονείρου για τη λειτουργία της Ακαδημίας. Μιας καινοτόμου ιδέας, που περιλαμβάνει όλες τις δεξιότητες αυτής της Τέχνης» τονίζει η Βάσω Παπαντωνίου, πρόεδρος της «Ακαδημίας Λυρικής Τέχνης Maria Callas».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το τρίο του κοντραμπασίστα Γρηγόρη Θεοδωρίδη στο Half Note Jazz Club

Το τρίο του κοντραμπασίστα Γρηγόρη Θεοδωρίδη θα παρουσιάσει ένα set με original συνθέσεις μερικές μέρες πριν την ηχογράφηση του πρώτου του προσωπικού δίσκου, στο Half Note Jazz Club.

Στο πιάνο ο Ορέστης Πετράκης και στα τύμπανα ο Ούγγρος Attila Gyarfas που εδώ και χρόνια συνεργάζεται με τον Γρηγόρη σε διαφορά project εντός και εκτός της χώρας.

Στο δεύτερο σετ το σχήμα θα εμπλουτιστεί με δύο από τους καλύτερους εγχώριους μουσικούς,τον γνωστό σε όλους David Lynch στο σαξόφωνο και τον καταπληκτικό Δημήτρη Παπαδόπουλο στην τρομπέτα. Το κουιντέτο πλέον θα παρουσιάσει συνθέσεις των Kenny Wheeler, Gary Peacock,Wolfgang Muthspiel κ.α

Το τρίο του κοντραμπασίστα Γρηγόρη Θεοδωρίδη στο Half Note Jazz Club

Grigoris Theodoridis trio (special guests: David Lynch, Dimitris Papadopoulos)

Ορέστης Πετράκης - πιάνο

Attila Gyarfas - drums

Γρηγόρης Θεοδωρίδης - κοντραμπάσο

Special guests:

David Lynch - σαξόφωνο

Δημήτρης Παπαδόπουλος - τρομπέτα

Info

Grigoris Theodoridis trio

Τρίτη 22 Νοεμβρίου || Έναρξη 21:30

Half Note Jazz Club

Τριβωνιανού 17, Μετς | 210 9213310

Τιμές εισιτηρίων:

15€ (*θέση σε τραπέζι)

10€ / Bar Όρθιών

*Τα τραπέζια είναι τεσσάρων ατόμων. Οι θεατές μπορούν να κάνουν κράτηση σε κάθε τραπέζι όσες θέσεις επιθυμούν λαμβάνοντας υπ’ όψιν τους, ότι αν δεν αγοράσουν ολόκληρο το τραπέζι (4 εισιτήρια) θα κάθονται μαζί με άλλους.

*Στην τιμή του εισιτηρίου δεν περιλαμβάνεται ποτό ούτε είναι υποχρεωτική η κατανάλωση.

*Οι θέσεις διαμορφώνονται την ημέρα της συναυλίας. Με την αγορά του εισιτηρίου δεν εξασφαλίζετε συγκεκριμένο τραπέζι αλλά μόνο τη ζώνη που έχετε επιλέξει.

Κλείσε εδώ το εισιτήριο σου

 

Πολιτισμός

Ροή ειδήσεων

Share