Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

SNFCC Youth Council: Ανοιχτό κάλεσμα του ΚΠΙΣΝ σε νέα άτομα 18-25 ετών

Για την ενίσχυση της ενασχόλησης των νέων ατόμων με τον σχεδιασμό και την υλοποίηση εκδηλώσεων

18 Νοεμβρίου 2022 14:23
SNFCC Youth Council: Ανοιχτό κάλεσμα του ΚΠΙΣΝ σε νέα άτομα 18-25 ετών
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα σε νέα άτομα από 18 έως 25 ετών που ενδιαφέρονται για τον πολιτιστικό προγραμματισμό και την παραγωγή με στόχο τη δημιουργία του SNFCC Υouth Council, μιας δημιουργικής ομάδας 20 ατόμων, η οποία θα είναι υπεύθυνη για την επιμέλεια ενός ανεξάρτητου προγράμματος εκδηλώσεων, το οποίο θα εντάσσεται στον ετήσιο προγραμματισμό του ΚΠΙΣΝ.

Με την ευκαιρία δες εδώ όλα όσα θα δούμε φέτος τα Χριστούγεννα στο ΚΠΙΣΝ.

Στόχος της δημιουργίας του SNFCC Youth Council, που πραγματοποιείται χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), είναι η ενίσχυση της ενασχόλησης των νέων ατόμων με τον σχεδιασμό και την υλοποίηση εκδηλώσεων που να τα αφορούν άμεσα και να τα εκφράζουν, ενώ, παράλληλα, τα προγράμματα αυτά θα βρίσκονται σε ανοιχτό διάλογο με τα ενδιαφέροντα της γενιά τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΚΠΙΣΝ, στο επίκεντρο της νέας αυτής πρωτοβουλίας βρίσκεται το ευρύτερο όραμα παροχής ευκαιριών, αλλά και έμπρακτης υποστήριξης σε νέα άτομα, προκειμένου να σχεδιάσουν και, στη συνέχεια, να υλοποιήσουν δράσεις άμεσα συνδεδεμένες με τα ενδιαφέροντα αλλά και τους προβληματισμούς τους.

 SNFCC Youth Council: Ανοιχτό κάλεσμα του ΚΠΙΣΝ σε νέα άτομα 18-25 ετών

Επιπλέον, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, μέσα από τη δημιουργία του SNFCC Youth Council, το ΚΠΙΣΝ προσεγγίζει την επιμέλεια και παραγωγή πολιτιστικών εκδηλώσεων με άξονα την συμπερίληψη και τη συμμετοχή ατόμων από διαφορετικό πολιτισμικό και κοινωνικό υπόβαθρο. Όπως και σε όλες τις εκφάνσεις της λειτουργίας και δράσης του, το ΚΠΙΣΝ επιθυμεί να προσφέρει ίσες ευκαιρίες συμμετοχής ανεξάρτητα από την εθνικότητα ή την εθνική προέλευση, τη θρησκεία, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, το εκπαιδευτικό υπόβαθρο, το φύλο και άλλα στοιχεία της προσωπικής τους ταυτότητας.

Το SNFCC Youth Council θα πλαισιώνεται από την ομάδα προγραμματισμού και παραγωγής του ΚΠΙΣΝ, η οποία θα δρα υποστηρικτικά χωρίς παρεμβάσεις ως προς το περιεχόμενο και την εκτέλεση των δράσεων του. Επιπλέον, θα παρέχονται όλες οι απαραίτητες υποδομές και τα εργαλεία για την πραγματοποίηση των δράσεων που θα σχεδιάζει το Youth Council.

Πιο συγκεκριμένα, το SNFCC Youth Council θα προσφέρει:

  • Πρακτική εξάσκηση σε όλο το φάσμα προγραμματισμού και παραγωγής δράσεων, αλλά και εξοικείωση με το project management για διαφορετικά format εκδηλώσεων όπως μουσικές εκδηλώσεις, παραστάσεις, εκθέσεις, αθλητικά προγράμματα, εργαστήρια κ.ά. Ενδεικτικά: σχεδιασμός δράσης, διαχείριση προϋπολογισμού, εκτέλεση παραγωγής.
  • Παροχή Mentoring από τα μέλη της ομάδας προγραμματισμού και παραγωγής του ΚΠΙΣΝ μέσω συναντήσεων.
  • Πρόγραμμα εκπαίδευσης αποκλειστικά για τα μέλη του SNFCC Youth Council, το οποίο θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, εργαστήρια, διαλέξεις, συναντήσεις με επαγγελματίες του χώρου και προβολές.
  • Παρακολούθηση επιλεγμένων προγραμμάτων και δράσεων του ΚΠΙΣΝ, αλλά και πραγματοποίηση επισκέψεων σε άλλους φορείς και χώρους του κλάδου.

Οι συναντήσεις του SNFCC Youth Council θα πραγματοποιούνται δύο φορές τον μήνα στο ΚΠΙΣN, ενώ μία φορά τον μήνα θα διοργανώνεται εκπαιδευτική δράση ειδικά διαμορφωμένη για τα μέλη του. Η συμμετοχή στις συναντήσεις είναι υποχρεωτική.

Διάρκεια συμμετοχής στο SNFCC Youth Council: ένα έτος. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να συμπληρώσουν μία αίτηση έως τις 17 Δεκεμβρίου 2022.

Για περισσότερες πληροφορίες ή ερωτήσεις μπορούν να απευθυνθούν στο email [email protected].

 

Πολιτισμός

Ροή ειδήσεων

Share