Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

Ανάπλαση του Κέντρου Καλλιτεχνικής Απασχόλησης του δήμου Ελευσίνας

Με στόχο τη δημιουργία ενός ενιαίου και φιλικού χώρου αναψυχής και δημιουργικής απασχόλησης

25 Οκτωβρίου 2022 08:35
Ανάπλαση του Κέντρου Καλλιτεχνικής Απασχόλησης του δήμου Ελευσίνας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Κέντρο Καλλιτεχνικής Απασχόλησης του δήμου Ελευσίνας, αλλά και το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής με το οποίο συνορεύει, αποτελούν πόλο έλξης για τους δημότες και τα παιδιά, ενώ στις δομές του φιλοξενούνται και εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Έτσι, η δημοτική Αρχή εντάσσει το Κέντρο στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του «Πράσινου Ταμείου», με στόχο τη δημιουργία ενός ενιαίου και φιλικού χώρου αναψυχής και δημιουργικής απασχόλησης, με εκσυγχρονισμένους χώρους άθλησης, σημεία συνάθροισης, αλλά και με την αναβάθμιση του υφιστάμενου θεάτρου.

Η μελέτη συντάχθηκε από την τεχνική υπηρεσία του δήμου και η χρηματοδότηση αφορά στην προμήθεια υλικών και εξοπλισμού για την ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου.

«Η ένταξη του πάρκου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα και μάλιστα για πρώτη φορά, είναι αποτέλεσμα των ενεργειών μας με την τεχνική υπηρεσία του δήμου και την κοινωφελή επιχείρηση, στο γενικότερο πλαίσιο εξασφάλισης χρηματοδοτήσεων που επιδιώκουμε», δήλωσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Ελευσίνας, Αργύρης Οικονόμου, και πρόσθεσε: «Μετά από αυτή την εξέλιξη, ένας χώρος που φιλοξενεί κυρίως παιδιά, θα αναβαθμιστεί και θα αξιοποιηθεί ακόμη περισσότερο, προκειμένου ν' αποτελέσει έναν σύγχρονο χώρο αναψυχής τόσο για τους κατοίκους, όσο και για τους επισκέπτες του».

Παράλληλα, θα δημιουργηθεί νέος χώρος αναψυχής και στην καρδιά της πόλης, καθώς πέρασε στον δήμο Ελευσίνας ένα ιστορικό ακίνητο, γνωστό ως «Διέλευση». Πλησίον βρίσκεται και η οικία Μορφόπουλου, για την οποία εκπονείται μελέτη από τον δήμο για την ανακατασκευή της κι έτσι θα μπορέσει να δημιουργηθεί ένας ενιαίος χώρος αναψυχής 3,5 στρεμμάτων.

«Η απόκτηση του ακινήτου της 'Διέλευσης' από τον δήμο μας εντάσσεται στον σχεδιασμό για την απόκτηση ακινήτων που έχουν ιστορική αξία και θα συμβάλει, όχι μόνο στην αισθητική και πολιτιστική αναβάθμιση της περιοχής, αλλά και στη χρήση του κτιρίου και του περιβάλλοντος χώρου για κοινωφελείς σκοπούς», ανέφερε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Αθανάσιος Μαυρογιάννης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Πολιτισμός

Ροή ειδήσεων

Share