Κυριακή, 04 Δεκεμβρίου 2022

Το γλυπτό “Αέναος Πλους”, αφιερωμένο στον Άνθρωπο της Θάλασσας, την Ελευσίνα και τον Πολιτισμό της, κοσμεί το λιμάνι της πόλης

"Πρόκειται για ένα έργο που θα συνοδοιπορεί με την πόλη, το λιμάνι και την θάλασσά της"

5 Οκτωβρίου 2022 16:05
Το γλυπτό “Αέναος Πλους”, αφιερωμένο στον Άνθρωπο της Θάλασσας, την Ελευσίνα και τον Πολιτισμό της, κοσμεί το λιμάνι της πόλης
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Γλυπτό με την ονομασία "Αέναος Πλους", αφιερωμένο στον Άνθρωπο της Θάλασσας, την Ελευσίνα και τον Πολιτισμό της, κοσμεί το χώρο της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα Ελευσίνας, στη θέση Λιμανάκι Αλιέων, παραπλεύρως του κεντρικού εμπορικού λιμανιού.

Η τελετή αποκαλυπτηρίων του γλυπτού που φιλοτεχνήθηκε, με δαπάνη του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας (ΟΛΕ) ΑΕ, από την καταξιωμένη γλύπτρια Ασπασία Σταυροπούλου, έγινε χθες Τρίτη 4/10 παρουσία βουλευτών και φορέων της πόλης.

«Είναι ένα έργο που "δένει" την εμπορική δραστηριότητα του Λιμένα Ελευσίνας με τον Πολιτισμό της πόλης, που έχει ανακηρυχθεί ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΕ Απόστολος Καμαρινάκης. Τόνισε ότι στόχος του Οργανισμού ήταν η ανάδειξη της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα Ελευσίνας, που ήταν υποβαθμισμένη και χρησιμοποιούνταν ως χώρος στάθμευσης φορτηγών.

«Πρόκειται για ένα έργο που θα συνοδοιπορεί με την πόλη, το λιμάνι και την θάλασσά της. Το γλυπτό ονομάζεται "Αέναος Πλους" και αποτελεί συνέχεια των τεχνικών έργων του ΟΛΕ ΑΕ» προσέθεσε ο ίδιος.

Παράλληλα, ενημερωθείτε για το νέο πρόγραμμα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής που περιλαμβάνει εκπαιδευτικές και κοινωνικές δράσεις για μικρούς και μεγάλους.

Το γλυπτό “Αέναος Πλους”, αφιερωμένο στον Άνθρωπο της Θάλασσας, την Ελευσίνα και τον Πολιτισμό της, κοσμεί το λιμάνι της πόλης

Η γλύπτρια Ασπασία Σταυροπούλου αναφέρθηκε στον συμβολισμό του έργου της: «Το γλυπτό με τίτλο "Αέναος Πλους" είναι Άνθρωποι της Θάλασσας, Θαλασσοπόροι, Ταξιδευτές. Σώματα σε κίνηση, σαν σε κυματισμό, σαν ωθούμενα από τον άνεμο όπως τα πανιά των πλοίων, σε μία αέναη πλεύση, μεταφέροντας την ιστορία και τον πολιτισμό της Ελευσίνας στον κόσμο, τώρα που η πόλη θα είναι Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης του 2023. Ευχαριστώ θερμά τους ανθρώπους στον Ο.Λ.Ε. ΑΕ για την συνεργασία τους και κυρίως τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού κ. Απόστολο Καμαρινάκη για την εμπιστοσύνη του και την τιμή που μού έκανε».

Από την πλευρά του ο γενικός καλλιτεχνικός διευθυντής 2023 Ελευσίνα-Πολιτιστική Πρωτεύουσα, Μιχαήλ Μαρμαρινός, επισήμανε «τη σημασία να υπάρχουν γλυπτά με αισθητική αξία, τα οποία μένουν στην Ελευσίνα, με αποτέλεσμα η πόλη να ανατάσσεται αισθητικά και πολιτιστικά και να γίνει μία ανοικτή γλυπτοθήκη».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Πολιτισμός

Ροή ειδήσεων

Share