Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Η παραμυθένια Gallery στο κέντρο της Αθήνας που θυμίζει κάστρο

Μοναδικοί πίνακες ζωγραφικής που σε "μαγεύουν"

27 Σεπτεμβρίου 2022 12:49
Η παραμυθένια Gallery στο κέντρο της Αθήνας που θυμίζει κάστρο
Από Αγάπη Μυργιώτη

Περπατώντας στα αγαπημένα μου στενά της Πλακάς, εκεί που μου αρέσει να εξερευνώ και να ανακαλύπτω όμορφα σημεία της πόλης και διαφορετικά μαγαζάκια, αντίκρισα κάτι που μου κέντρισε το ενδιαφέρον από τα πρώτα κιόλας δευτερόλεπτα... απο τη στιγμή που το βλέμμα μου πέρασε χωρίς καλά καλά να το καταλάβω, μπροστά από την ανοιχτή, επιβλιτική πόρτα.

Χωρίς να το πολυσκεφτώ και χωρίς καν να κοιτάξω την ταμπέλα, που με όμορφα γράμματα έγραφε για το όνομα και το είδος του κτηρίου, μπήκα μέσα και εντυπωσιασμένη, κοίταζα γύρω μου, τους δεκάδες πίνακες ζωγραφικής που βρίσκονταν παντού στον χώρο.

"Τι είναι εδώ;", σκέφτηκα από μέσα μου, καθώς το παραμυθένιο τοπίο με είχε συνεπάρει. Λίγα λεπτά μετά συνειδητοποιήτα ότι βρίσκομαι σε μια Gallery.

Με την ευκαιρία δες εδώ γιατί η Πλάκα γέμισε πολύχρωμες, φωτεινές μπάλες.

Η παραμυθένια Gallery στο κέντρο της Αθήνας που θυμίζει κάστρο

Το όνομα της Gallery; "Orlik Gallery"... Orlik όπως ονομάζεται η καλλιτέχνης των εντυπωσιακών πινάκων.

"Ποιος φτιάχνει αυτούς τους υπέροχους πίνακες", ρώτησα και ο ευγενικός νεαρός που εκπροσωπούσε με την παρουσία του την Gallery, μου απάντησε "η μητέρα μου, η Orlik".

Αφού κοίταξα εντυπωσιασμένη κάθε έναν από τους πίνακες, επικεντρώθηκα στο κτήριο και είδα γύρω μου ένα μέρος που πραγματικά θυμίζει κάστρο και σε ταξιδεύει σε μια άλλη εποχή.

Ένα κτήριο φτιαγμένο από πέτρα, εντυπωσιακές καμάρες και μυστηριακό φωτισμό.

Η καλλιτέχνης

Η Orlik γεννήθηκε στην πόλη Τιφλίδα της Γεωργίας στις 14 Μαΐου 1963, τελείωσε το Λύκειο και παράλληλα σπούδαζε σε σχολή τέχνης (τμήμα γραφικών) από όπου αποφοίτησε με χρυσό μετάλλιο.

Την επόμενη χρονιά μπήκε στην Ακαδημία Καλών Τεχνών της Τιφλίδας από όπου αποφοίτησε με άριστα. Αργότερα δίδαξε ακουαρέλα σε παιδική σχολή τέχνης ενώ δούλευε σε εργαστήριο ταπισερί και ως ήδη μέλος της Ένωσης Καλλιτεχνών στη Γεωργία έλαβε μέρος σε εποχιακές εκθέσεις.

Το 1991 πέταξε στην Ελλάδα όπου έμεινε μέχρι και σήμερα.

Το μυστήριο και το ασυνείδητο της ελληνικής μυθολογίας ήταν κάτι που την ενδιέφερε, από την παιδική της ηλικία κιόλας. Για πολύ καιρό δημιουργούσε εικόνες μελετώντας όλες τις αποχρώσεις των αρχαίων δασκάλων. Σύντομα, άρχισε να λαμβάνει αιτήματα για μεγάλα έργα για τοιχογραφίες σε εκκλησίες. Έπειτα σταμάτησε να δημιουργεί παραγγελίες και βυθίστηκε στη δική της δημιουργικότητα.

"Με τα έργα μου θέλω να μεταφέρω στον κόσμο εκείνα τα συναισθήματα που βιώνω δημιουργώντας τέχνη. Θέλω να αποσπάσω την προσοχή των ανθρώπων από τα προβλήματα και να τους μεταφέρω στον κόσμο της αρμονίας και της ευτυχίας", έχει πει η ίδια η Orlik.

Ρίξτε μια ματιά στο βίντεο για την Orlik Gallery και αφίστε την εικόνα να μιλήσει από μόνη της:

 

Πολιτισμός

Ροή ειδήσεων

Share