Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024

Εθνικό Θέατρο: Συζήτηση με θέμα «Το ελληνικό θέατρο στην εποχή του #MeToo»

Στην Κεντρική Σκηνή, στο κτήριο Τσίλλερ

27 Σεπτεμβρίου 2022 08:27
Εθνικό Θέατρο: Συζήτηση με θέμα «Το ελληνικό θέατρο στην εποχή του #MeToo»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Εθνικό Θέατρο οργανώνει φέτος μια σειρά από συζητήσεις πάνω σε φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία και την τέχνη. Η πρώτη συζήτηση που θα ανοίξει αυτόν τον κύκλο θα πραγματοποιηθεί στις 3 Οκτωβρίου στις 19.00 στην Κεντρική Σκηνή, στο κτήριο Τσίλλερ, με θέμα: «Το ελληνικό θέατρο στην εποχή του #MeToo».

«Το #MeToo έχει φέρει δυναμικά στον δημόσιο διάλογο ζητήματα δικαιωμάτων, συμπερίληψης, ορατότητας, ισότητας και φεμινισμού. Η συζήτηση στοχεύει να εστιάσει στις αλλαγές που έχει φέρει αυτό το κίνημα στο θεατρικό τοπίο, αλλά και σε προτάσεις που μπορεί να ανοίξουν νέα μονοπάτια στον μακρύ και συχνά δύσβατο δρόμο της ισότητας και της συμπερίληψης στην τέχνη» αναφέρει η ανακοίνωση του Εθνικού Θεάτρου.

Με την ευκαιρία ενημερωθείτε για το νέο καλλιτεχνικό πρόγραμμα του Εθνικού Θεάτρου για τη σεζόν 2022-23.

Εθνικό Θέατρο: Συζήτηση με θέμα «Το ελληνικό θέατρο στην εποχή του #MeToo»

Στη συζήτηση θα συμμετέχουν ο σκηνοθέτης και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Γιάννης Μόσχος και οι εξής ομιλήτριες και ομιλητές: η ηθοποιός, χορογράφος και σκηνοθέτρια Φένια Αποστόλου, η σκηνοθέτρια Ιώ Βουλγαράκη, ο ηθοποιός και σεναριογράφος Γιώργος Καπουτζίδης, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Ακύλλας Καραζήσης, ο σκηνοθέτης και καλλιτεχνικός διευθυντής του Θεάτρου «Προσκήνιο» Δημήτρης Καραντζάς, η τραγουδίστρια και ηθοποιός Ίντρα Κέιν, η ηθοποιός Ρένια Λουιζίδου, ο ηθοποιός και πρόεδρος του Σ.Ε.Η. Σπύρος Μπιμπίλας, η ηθοποιός Χριστίνα Χειλά-Φαμέλη. Τη συζήτηση θα συντονίσει η δραματουργός και σύμβουλος καλλιτεχνικής διεύθυνσης, Σοφία Ευτυχιάδου.

Στη συζήτηση θα συμμετέχουν και δημοσιογράφοι από ΜΜΕ που θα έχουν τη δυνατότητα να απευθύνουν ερωτήσεις. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό με δελτία εισόδου τα οποία θα διατίθενται δωρεάν από τα ταμεία του κτηρίου Τσίλλερ επί της οδού Μενάνδρου, την ίδια μέρα (3 Οκτωβρίου) από τις 17.30. Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Πολιτισμός

Ροή ειδήσεων

Share