Παρασκευή, 09 Δεκεμβρίου 2022

Ελεύθερη είσοδο και εκδηλώσεις σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία για την αποψινή αυγουστιάτικη Πανσέληνο

Μην τις χάσεις!

12 Αυγούστου 2022 08:06
Ελεύθερη είσοδο και εκδηλώσεις σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία για την αποψινή αυγουστιάτικη Πανσέληνο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Περισσότεροι από 100 αρχαιολογικοί χώροι, ιστορικοί τόποι, μουσεία και μνημεία σε ολόκληρη τη χώρα υποδέχονται απόψε το κοινό κάτω από το φως του ολόγιομου φεγγαριού. Πρόκειται για τις εκδηλώσεις που διοργανώνει για μια ακόμα χρονιά το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, στο πλαίσιο της αυγουστιάτικης Πανσελήνου (12 Αυγούστου), με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, σε επιλεγμένους αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, ιστορικούς τόπους και μνημεία.

Με την ευκαιρία ενημερώσου εδώ για τις μόνιμες συλλογές του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.

Υπενθυμίζεται ότι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε 50 αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, ενώ 55 θα παραμείνουν ανοιχτοί για το κοινό με ελεύθερη είσοδο. Η φετινή διοργάνωση θα πλαισιωθεί από εκδηλώσεις στις 11 Αυγούστου, καθώς επίσης και στις 13, 19, 20 και 27 Αυγούστου. Το πρόγραμμα, περιλαμβάνει κυρίως συναυλίες, αλλά και θεατρικές και χοροθεατρικές παραστάσεις, ποιητικές βραδιές, προβολές, αστροπαρατήρηση και ξεναγήσεις, πολλές εκ των οποίων πραγματοποιούνται σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και τοπικούς συλλόγους.

Φέτος, εκατό χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, η διοργάνωση είναι αφιερωμένη στο γεγονός της Εξόδου του ελληνισμού από τη Μικρά Ασία και του ίχνους που άφησε στη συλλογική μνήμη.

Ελεύθερη είσοδο και εκδηλώσεις σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία για την αποψινή αυγουστιάτικη Πανσέληνο

Πληροφορίες για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στην ιστοσελίδα του ΥΠΠΟΑ https://www.culture.gov.gr/el/Information/SitePages/view.aspx?nID=4321

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πανσέληνος Αυγούστου με συναυλία του Νίκου Πορτοκάλογλου στο Ναό του Ποσειδώνα

Η φετινή Πανσέληνος του Αυγούστου θα είναι πολύ εντυπωσιακή, γι' αυτό και την Παρασκευή 12 του μήνα, στην Αθήνα, διοργανώνεται μια πληθώρα εκδηλώσεων. Ανάμεσα τους και η μαγική συναυλία του Νίκου Πορτοκάλογλου με την παρέα του, που την Παρασκευή το βράδυ, με το μεγαλύτερο ολόγιομο φεγγάρι του χρόνου, στον μαγικό χώρο του Σουνίου στο Ναό του Ποσειδώνα, θα παρουσιάσουν μία επιλογή από τα τραγούδια του μεγάλου καλλιτέχνη.

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου, παρέα με τη Βίκυ Καρατζόγλου, τον Βυρων Τσουράπη και τους Ευγενείς Αλήτες, την παρέα του από την καλοκαιρινή περιοδεία, υπόσχεται ακόμα μία υπέροχη βραδιά με συγκίνηση και τραγούδι.

Σημειώνεται ότι, η μουσική παράσταση με τίτλο «Ένα φως αναμμένο» που παρουσιάζουν ανά την Ελλάδα, θα δοθεί στον Ναό του Ποσειδώνα, με ελεύθερη είσοδο και ώρα έναρξης 21:00.

Πανσέληνος Αυγούστου με συναυλία του Νίκου Πορτοκάλογλου στο Ναό του Ποσειδώνα

Παράλληλα, ο Δήμος Λαυρεωτικής ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει πούλμαν για τη μεταφορά των πολιτών από το Λαύριο στο Σούνιο.

Πιο συγκεκριμένα, την Παρασκευή 12 Αυγούστου θα ξεκινήσει πούλμαν από την Κεντρική Πλατεία Λαυρίου (ΚΕΠ), με κατεύθυνση προς το Σούνιο στις 19:00, στις 20:00 και στις 20:45. Η επιστροφή προς το Λαύριο θα πραγματοποιηθεί στις 23:30 και στις 00:30.

Παράλληλα, το ΚΤΕΛ Αττικής θα διαθέσει επιπλέον δρομολόγια από την Αθήνα (Πεδίον του Άρεως) για το Σούνιο, με το τελευταίο δρομολόγιο να αναχωρεί με το πέρας της Συναυλίας, από το Σούνιο προς την Αθήνα.

 

Πολιτισμός

Ροή ειδήσεων

Share