Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Γλυπτά του Παρθενώνα: Κατάμεστο το Ηρώδειο στην ροκ συναυλία για την μεγάλη επιστροφή

«Είμαστε εδώ, κάτω από τον Παρθενώνα, για να επιστρέψουν τα Γλυπτά εκεί όπου ανήκουν, στο σπίτι τους»

28 Ιουνίου 2022 12:07
Γλυπτά του Παρθενώνα: Κατάμεστο το Ηρώδειο στην ροκ συναυλία για την μεγάλη επιστροφή
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το ζήτημα της επανένωσης των Γλυπτών του Παρθενώνα που αποτελεί ένα διαχρονικό αίτημα, ακούστηκε χθες σε όλον τον κόσμο μέσα από μία συγκλονιστική συναυλία και μέσα από τις φωνές σπουδαίων καλλιτεχνών, στο Ηρώδειο.

Ο Desmond Child ο σπουδαίος μουσικός παραγωγός και μαέστρος της μεγάλης ροκ γιορτής για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα, ανέβασε στη σκηνή του Ηρωδείου τους εκλεκτούς φίλους του για να τραγουδήσουν μεγάλες ροκ επιτυχίες, υπό τη σκιά της Ακρόπολης. Ο Αλις Κούπερ, η Ρίτα Ουίλσον, ο Κιπ Γουίνγκερ, η Ταμπίθα Φερ, αλλά και οι Σάκης Ρουβάς, Γιώργος Λεμπέσης κ.ά. φόρεσαν την πιο ροκ διάθεσή τους και ένωσαν τις φωνές τους ζητώντας την επιστροφή των Μαρμάρων.

Ο βραβευμένος με Γκράμι μουσικός καθήλωσε το κοινό και καταχειροκροτήθηκε.

«Είμαστε εδώ, κάτω από τον Παρθενώνα, για να επιστρέψουν τα Γλυπτά εκεί όπου ανήκουν, στο σπίτι τους».

Η συναυλία πραγματοποιήθηκε με τη συνοδεία κλασικής ορχήστρας εγχόρδων, από μέλη της Athens Philharmonia Pop Orchestra, ροκ μπάντας, και της παιδικής χορωδίας του Σπύρου Λάμπρου και φυσικά, τον ίδιο τον Desmond Child επί σκηνής να δίνει τον καλύτερο του εαυτό.

Το μεσημέρι, οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση, ξεναγήθηκαν στους εκθεσιακούς χώρους του μουσείου της Ακρόπολης και συγκεκριμένα οι: Desmond Child, Alice Cooper, Rita Wilson, The Rasmus, Kip Winger, Chris Willis, Andreas Carlsson, Tabitha Fair, Φοίβος, Σάκης Ρουβάς και Γιώργος Λεμπέσης…




 

Πολιτισμός

Ροή ειδήσεων

Share