Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Έκθεση βραβευμένων φωτογράφων Athens Photo World

Μην το χάσεις!

16 Ιουνίου 2022 09:04
Έκθεση βραβευμένων φωτογράφων Athens Photo World
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συνεχίζεται έως τις 19 Ιουνίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα, στο Θησείο, η έκθεση του Δημήτρη Τοσίδη, με τίτλο «Διάβα: νομαδικός ποιμαντισμός στη Βόρεια Ελλάδα» (βραβείο Athens Photo World 2021) και του Darrin Zammit Lupi «Η πρώτη φωτογραφία που τράβηξα την κόρη μου …και η τελευταία» (βραβείο Yannnis Behrakis 2021).

Παράλληλα, μη χάσεις τη μοναδική έκθεση Μικτής Πραγματικότητας στο Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας.

Είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που το Athens Photo World παρουσιάζει στο κοινό το έργο των φωτογράφων που βράβευσαν οι επιτροπές του φεστιβάλ την προηγούμενη χρονιά, διευρύνοντας κι άλλο την επαφή του κοινού με το σύγχρονο φωτορεπορτάζ.

Ο Δημήτρης Τοσίδης κατέγραψε με τον φακό του τους εναπομείναντες νομάδες βοσκούς της δυτικής Πίνδου μέσα από τις ορειβατικές και πεζοπορικές περιηγήσεις του, ενώ ο Darrin Zammit Lupi αποτύπωσε την δύσκολη μάχη της κόρης του Ρεβέκκας με τον καρκίνο σε μια διαδικασία να «ξορκίσει το κακό». Στην διαδικασία αυτή συμμετείχε δημιουργικά η κόρη του τόσο στην επιλογή των φωτογραφιών όσο και στην επιμέλεια των επεξηγηματικών τους κειμένων.

Έκθεση βραβευμένων φωτογράφων Athens Photo World

Αν και συναισθηματικά φορτισμένη η έκθεση, όπως εξηγεί και το επιμελητικό κείμενο της Χριστίνας Καλλιγιάννη, συντονίστριας του Athens Photo World, αφορά σε «δύο ιστορίες που μοιάζουν διαφορετικές ίσως όμως να μην είναι. Μιλούν και οι δύο για ανθρώπους που μεγαλουργούν μακριά από την δημοσιότητα, μακριά από την εντυπωσιακή επικαιρότητα. Ένα νέο κορίτσι σε μια επίπονη μάχη με έναν μεγάλο εχθρό και μια ομάδα ανθρώπων που σε πείσμα των εξελίξεων του 21ου αιώνα διατηρεί σιωπηλά και υπομονετικά την επαφή της με τη γη και τη φύση όπως παλιά».

Σημειώνεται ότι το Athens Photo World ξεκίνησε το 2019 με την πολύτιμη βοήθεια του αείμνηστου Γιάννη Μπεχράκη και την δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος(ΙΣΝ). Οι εκθέσεις και δράσεις του φεστιβάλ συμβάλουν στην ανάδειξη της δουλειάς των φωτορεπόρτερ και της συνεισφοράς τους στη διαμόρφωση της εικόνας του κόσμου μας και της ιστορίας εν τη γενέσει της, σε καιρούς πολιτικών και κοινωνικών αναταραχών και ανακατατάξεων.

Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι χώροι του φεστιβάλ στην διεύθυνση www.apw.gr

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Πολιτισμός

Ροή ειδήσεων

Share