Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Γιάννης Τσορτέκης: Ο "Σάββας" της Σκοτεινής Θάλασσας με τη πλούσια καλλιτεχνική πορεία

Γνωρίστε τον Γιάννη Τσορτέκη

1 Φεβρουαρίου 2022 12:30
Γιάννης Τσορτέκης: Ο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Σκοτεινή Θάλασσα είναι αδιαμφισβήτητα ένας εκ των πρωταγωνιστών της φετινής τηλεοπτικής χρονιάς. Από επίπεδο σκηνοθεσίας μέχρι ερμηνείας, η αστυνομική σειρά του MEGA παίρνει 10'.

Ένας ηθοποιός που ξανασυστήθηκε φέτος τηλεοπτικά, γιατί στο θεατρόφιλο και σινεφίλ κοινό είναι παλιός καλός γνώριμος, ήταν ο Γιάννης Τσορτέκης ή αλλιώς ο "Σάββας Γκόριτσας" όπως τον μάθατε οι περισσότεροι μέσα από τη Σκοτεινή Θάλασσα.

Ο Γιάννης Τσορτέκης είναι ένας σπουδαίος ηθοποιός με μακρά καλλιτεχνική πορεία στα θεατρικά και κινηματογραφικά δρώμενα.

τσορτεκης

Γεννημένος στην Αθήνα του 1967 ο Γιάννης Τσορτέκης ακολουθεί το δρόμο της υποκριτικής μοιραία, χωρίς να το ονειρεύεται. Ίσα ίσα το "έτρεμε το σανιδι", όπως έχει δηλώσει ο ίδιος.

"Δεν έχω εκτίμηση ότι είμαι ηθοποιός- καλλιτέχνης. Με απασχολούν οι αγωνίες μου. Η αγωνία για την Τέχνη δεν με απασχολεί. Με απασχολεί όμως η αγωνία της συνάντησης που με φέρνει σε επαφή με αυτούς τους ανθρώπους με τους οποίους αναπτύσσεται η αμοιβαιότητα και η αίσθηση συντροφικότητας" δήλωσε σε συνέντευξή του.

τσορτεκης

Απόφοιτος του Εθνικού Θεάτρου αλλά και πτυχιούχος του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών, έχει διαγράψει μεγάλη πορεία στο χώρο, ενώ ευρέως γνωστός έγινε μέσα από τη τηλεοπτική σειρά του Alpha "10" βασισμένο στο διήγημα του Μ. Καραγάτση.

τσορτεκης

Έπειτα ακολούθησαν κάποιες συμμετοχές στον κινηματογράφο στην ταινία Το μικρό ψάρι και πρόσφατα στην ταινία Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς.

Το 2021 πήρε το βραβείο «Καλύτερος Ηθοποιός» για τον ρόλο του στην συγκεκριμένη ταινία
Το 2021 επιστρέφει τηλεοπτικά συμμετέχοντας σε τρεις παραγωγές. Στην αστυνομική σειρά «Σκοτεινή Θάλασσα», στον Δάσκαλο του Χριστόφορου Παπακαλιάτη στο MEGA και στην Καρτ Ποστάλ στην ΕΡΤ1.

Ο ρόλος του Γιάννη Τσορτέκη στη Σκοτεινή Θάλασσα

Ο Σάββας Γκορίτσας είναι σύζυγος της Όλγας. Χαμηλών τόνων, διαλλακτικός, με γλυκά χαρακτηριστικά, αργός και λιγομίλητος. Έχει περάσει τη μισή ζωή του στη θάλασσα ως ψαράς. Όταν βρίσκεται μόνος του στα ανοιχτά, θεωρεί ότι «μιλάει με τον Θεό». Είναι χρόνια αλκοολικός, αλλά το παλεύει. Κατά περιόδους δεν πίνει καθόλου και μετά ξανακυλάει. Θεωρεί την Όλγα ένα ανέλπιστο δώρο στη ζωή του. Τη θαυμάζει και τη λατρεύει. Εργάζεται και εκείνος στην εταιρεία του Μιχάλη, στον οποίο είχε μεγάλη αδυναμία, παρόλο που εκείνος τον «έριξε» όταν καπηλεύτηκε μια ιδέα του. Έχει αδυναμία και στον Χρήστο. Γενικώς δυσκολεύεται να συγκρουστεί.

τσορτεκης

Οι κινηματογραφικές ταινίες που έχει παίξει

2001 Σώσε με
2009 Guilt
2010 13 1/2
2010 Χάρισμα
2011 J.A.C.E
2011 Wasted Youth
2014 Στο σπίτι
2014 Το μικρό ψάρι
2015 Το ξύπνημα της Άνοιξης
2016 Suntan
2017 Ussak
2020 Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς

Οι σειρές που έχει συμμετάσχει ο Γιάννης Τσορτέκης

2000-2001 Κρεσέντο (Star) Γιάννης Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2007-2008 Το 10 (ALPHA) Νικόλας Βάλβης Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2020 Μην αρχίζεις τη μουρμούρα (ALPHA) Σωκράτης Ένα Επεισόδιο
2021 Καρτ Ποστάλ (ΕΡΤ1) Γιώργος Επεισόδιο: Ο Μέγας Αγιασμός
2022 Σκοτεινή Θάλασσα (MEGA) Σάββας Γκορίτσας Πρωταγωνιστικός Ρόλος
Ο Δάσκαλος (MEGA) Πρωταγωνιστικός Ρόλος

 

Πολιτισμός

Ροή ειδήσεων

Share