Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Αυτό είναι το προφίλ στο Instagram που πρέπει όλοι να ακολουθήσουμε

Αξίζει!

27 Ιανουαρίου 2022 12:25
Αυτό είναι το προφίλ στο Instagram που πρέπει όλοι να ακολουθήσουμε
Από Αγάπη Μυργιώτη

Η "ομπρέλα" της ομορφιάς τους χωράει όλους από κάτω, καθώς κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός και διαθέτει τη δική του ιδιαίτερη και μοναδική, εξωτερική και εσωτερική ομορφιά. Με την ευκαιρία ανακάλυψε εδώ τις δύο παραστάσεις γύρω από τη ρεμπέτικη μουσική έρχονται τον Φλεβάρη στις αθηναϊκές σκηνές.

Η ομορφιά βρίσκεται στα μάτια, στο χαμόγελο, στην καρδιά...

Στον απέραντο κόσμο μας υπάρχουν δισεκατομμύρια άνθρωποι και ο καθένας από αυτούς ξεχωριστά κρύβει μέσα του τη δικιά του προσωπική ιστορία, τη δικιά του ομορφιά και τη δικιά του προσωπική αλήθεια.

Η φωτογράφος Mihaela Noroc μέσα από το project της «The Atlas Of Beauty», επικεντρώνεται στη γυναίκα και μέσα από το έργο της το οποίο είναι πραγματικά τέχνη, προσφέρει μία διαφορετική ματιά, η οποία προβάλλει την διαφορετικότητα των γυναικών σε όλο τον κόσμο.

Το «The Atlas Of Beauty» περιέχει φωτογραφίες γυναικών, διαφορετικής ηλικίας, εθνικότητας, θρησκείας, σεξουαλικότητας, ταυτότητας φύλου και γυναίκες με αναπηρία.

Για κάθε γυναίκα η Mihaela Noroc τραβάει μία αριστουργηματική φωτογραφία και διηγείται την μοναδική ιστορία της.

Μάλιστα, όπως και η ίδια έχει αναφέρει στην HuffPost UK! «Θεωρώ ότι δεν πρέπει να υπάρχει ένας ορισμός. Όπως το βλέπω εγώ, η ομορφιά έχει να κάνει με το να είσαι ο εαυτός σου, φυσικός και αυθεντικός. Βρίσκεται στις διαφορές μας, απλά πρέπει να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά και να το δούμε.»

Η ταλαντούχα φωτογράφος βρίσκει για γυναίκες για να φωτογραφήσει είτε από τον δρόμο είτε μέσα από τα social media, ενώ η επιλογή της, όπως και η ίδια έχει πει, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, γίνεται «ενστικτωδώς».

«Περπατώ συνέχεια στους δρόμους σε όλο τον κόσμο και σε όλα αυτά τα πολυσύχναστα μέρη δεν έχει πολύ χρόνο για να σκεφτείς. Τα πάντα γίνονται ενστικτωδώς, όπως όταν οδηγείς ένα αυτοκίνητο. Η μεγάλη διαφορά είναι ότι στην φωτογραφία βάζεις και την ψυχή σου στην διαδικασία, εκτός από το ένστικτο», συμπλήρωσε η ίδια.

Ξεκίνησε με ένα σακίδιο στην πλάτη

Η Μιχαέλα Νόροκ από το Βουκουρέστι ξεκίνησε το 2013 να ταξιδεύει με ένα σακίδιο πλάτης και μια φωτογραφική μηχανή και άρχισε να φωτογραφίζει γυναίκες σε όλο τον κόσμο. Τράβηξε χιλιάδες πορτρέτα.

Στη συνέχεια, επέλεξε τα 500 καλύτερα και τα συγκέντρωσε στις σελίδες του άλμπουμ «The Atlas of Beauty» μαζί με τις ιστορίες πίσω από τις γυναίκες που σήμερα μας κοιτούν από αυτές τις 352 σελίδες.

Πως γεννήθηκε η ιδέα

Η πρωτότυπη ιδέα γεννήθηκε στη Μιχαέλα, κατά τη διάρκεια ενός backpacking ταξιδιού της στην Αιθιοπία, όταν έκπληκτη ανακάλυψε ένα μοναδικό μωσαϊκό παραδόσεων και πολιτισμών στις γυναικείες μορφές.

«Κάποιες ζούσαν σε φυλές όπου το να ζεις γυμνός ήταν το φυσιολογικό. Άλλες σε συντηρητικές κοινότητες όπου έπρεπε να καλύπτουν πάντα και το κεφάλι. Άλλες σε μοντέρνες συνθήκες σε σύγχρονες πόλεις. Όλες πάλευαν σκληρά να τα βγάλουν πέρα, συχνά κόντρα σε διακρίσεις λόγω του φύλου τους. Αλλά ακόμα και σε εχθρικό περιβάλλον έλαμπαν σαν αστέρια με εκπληκτική αξιοπρέπεια, αντοχή και ομορφιά. Με έκαναν να αναρωτηθώ αν σε μια μόνο χώρα υπάρχει τόση ποικιλία και ιστορίες τότε τι υπάρχει στον υπόλοιπο κόσμο; Πόση ομορφιά περνάει απαρατήρητη; Πόση προσοχή τους αξίζει; Αυτά τελικά με έκαναν να βγω από την comfort zone μου, να παρατήσω τη δουλειά μου και να ξεκινήσω το πρότζεκτ μου».

 

Πολιτισμός

Ροή ειδήσεων

Share