Παρασκευή, 09 Δεκεμβρίου 2022

Συγκινητικό: Αυτή ήταν μία από τις τελευταίες επιθυμίες της Φώφης Γεννηματά

Εγκαινιάστηκε η λογοτεχνική βιβλιοθήκη για νοσηλευόμενους και εργαζόμενους του Νοσοκομείου "Ευαγγελισμός"

19 Νοεμβρίου 2021 15:45
Συγκινητικό: Αυτή ήταν μία από τις τελευταίες επιθυμίες της Φώφης Γεννηματά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια από τις τελευταίες επιθυμίες της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά έγινε πραγματικότητα το μεσημέρι στο νοσοκομείο "Ευαγγελισμός". Με την ευκαιρία δες εδώ την συγκινητική ανάρτηση του συζύγου της Φώφης Γεννηματά.

Ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλης Χριστοδουλάκης και ο σύζυγος της τέως προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Τσούνης εκ μέρους της οικογένειας της Φώφης Γεννηματά, εγκαινίασαν τη λογοτεχνική βιβλιοθήκη για νοσηλευόμενους και εργαζόμενους του Νοσοκομείου "Ευαγγελισμός".

Μαζί τους ο διοικητής του Νοσοκομείου Αναστάσιος Γρηγορόπουλος, η υποδιοικήτρια της 1ης ΥΠΕ Μαρίζα Οικονόμου, ο Γιώργος Μπουλμπασάκος, διευθυντής του 1ου Παθολογικού Τομέα - δ/ντής της Πνευμονολογικής Κλινικής, και η γραμματέας του Τομέα Εθελοντισμού και Κοινωνικών Κινημάτων του ΚΙΝΑΛ Μαρία Δημητρακοπούλου-Σιούνα.

 Συγκινητικό: Αυτή ήταν μία από τις τελευταίες επιθυμίες της Φώφης Γεννηματά

Μία επιθυμία που έγινε πραγματικότητα

Με την προτροπή της Φώφης Γεννηματά πριν λίγους μήνες, ο Τομέας Εθελοντισμού και Κοινωνικών Κινημάτων πήρε την πρωτοβουλία δημιουργίας λογοτεχνικών βιβλιοθηκών σε όλα τα νοσηλευτικά ιδρύματα δικαιοδοσίας της 1ης ΥΠΕ.

Με τη στήριξη των μελών και των φίλων του Κινήματος Αλλαγής καθώς και εκδοτών, συγκεντρώθηκε ένας ικανός αριθμός βιβλίων ώστε να καλυφθεί η δημιουργία αντίστοιχων βιβλιοθηκών. Η προσπάθεια υλοποίησης του στόχου για δημιουργία ανάλογων βιβλιοθηκών σε κάθε δημόσιο νοσοκομείο της χώρας θα συνεχιστεί με τη διάθεση των υπαρχόντων βιβλίων και με πρωτοβουλίες συγκέντρωσης νέων.

Τα λόγια του Χριστοδουλάκη

Μετά τα εγκαίνια ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής Μανώλης Χριστοδουλάκης, δήλωσε: «Το ΠΑΣΟΚ δημιούργησε το ΕΣΥ και η Φώφη Γεννηματά πίστευε βαθιά σε αυτό. Έδωσε πολλές μάχες για την ενίσχυση του, αλλά και για την στήριξη των ανθρώπων του, των γιατρών και των νοσηλευτών. Πίστευε, όμως παράλληλα, και στο ανθρώπινό του πρόσωπο. Μετά από δική της πρωτοβουλία προ μηνών, και με τη σημαντική δουλειά του Τομέα Εθελοντισμού του Κινήματος Αλλαγής, έχουμε τη χαρά, μαζί με τη διοίκηση του νοσοκομείου, να εγκαινιάσουμε σήμερα την λογοτεχνική βιβλιοθήκη του νοσοκομείου "Ευαγγελισμός". Σε μία προσπάθεια να αποτελέσει μια συντροφιά στους νοσηλευόμενους που δοκιμάζονται αλλά και στους εργαζόμενούς του, που δίνουν τη μάχη από την πρώτη γραμμή. Μια πρωτοβουλία που θα συνεχίσουμε, για να τιμήσουμε την ίδια και την παρακαταθήκη της».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Πολιτισμός

Ροή ειδήσεων

Share