Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Ταξιδεύοντας ανα τον κόσμο με τον Μίκη Θεοδωράκη και τη μουσική του

Εκδήλωση για τον Μίκη Θεοδωράκη στο Βραχάτι Κορινθίας

4 Νοεμβρίου 2021 12:32
Ταξιδεύοντας ανα τον κόσμο με τον Μίκη Θεοδωράκη και τη μουσική του
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στο Συνεδριακό Κέντρο “Μίκης Θεοδωράκης”, που ίδρυσε ο ιατρός Γεώργιος Πολίτης, στο ξενοδοχείο “Alkyon Resort Hotel & Spa” το 2010, στο Βραχάτι Κορινθίας, 200 μέτρα μακριά από τη θερινή κατοικία του Μίκη Θεοδωράκη, πραγματοποιήθηκε στις 28 Οκτωβρίου εκδήλωση αφιερωμένη στον συνθέτη του “Άξιον Εστί”.

Η εκδήλωση που οργάνωσε και επιμελήθηκε ο δημοσιογράφος Κώστας Σερέζης είχε προγραμματιστεί να γίνει πριν από την εκδημία του Θεοδωράκη, ο οποίος ήταν ενήμερος για την πρωτοβουλία αυτή από τη γραμματέα του Ρένα Παρμενίδου.

μικης-θεοδωράκης-1

Με την απουσία του πλέον υπήρξε ένας επιπλέον λόγος να γίνει η εκδήλωση, αφιέρωμα στη μνήμη του, στην κοινότητα όπου πέρασε ένα μέρος της ζωής του. Γι’ αυτό και η εκδήλωση τέθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Βέλου-Βόχας, στον οποίον ανήκει και το Βραχάτι.

Στο πρώτο μέρος, η γλαφυρή αφήγηση από τον Κώστα Σερέζη καθήλωσε το κοινό και το παρέσυρε σ’ ένα "ταξίδι ανά τον κόσμο με τον Μίκη Θεοδωράκη και τη μουσική του” παρεμβάλλοντας κι ένα 11λεπτο απόσπασμα από ένα ωριαίο φιλμ που γύρισε ο ίδιος από την περιοδεία του Μίκη Θεοδωράκη στις ΗΠΑ. Ο γνωστός δημοσιογράφος, είχε παρακολουθήσει, ως προσωπικός καλεσμένος του Θεοδωράκη, επί 20 χρόνια, τις
καλλιτεχνικές περιοδείες του συνθέτη ανά τον κόσμο, από τη Χιλή και τις ΗΠΑ ως την Γερμανία και την Τυνησία, και είχε συνδεθεί μαζί του με μακρά φιλία. Από τις επαφές αυτές προέκυψε το 2002 το βιβλίο του “Μίκης Θεοδωράκης, ο οικουμενικός” από τις εκδόσεις Καστανιώτη, το οποίο είχε παρουσιάσει ο ίδιος ο συνθέτης.

κορκολής-μανουσάκη-1

Το δεύτερο μέρος, η εκπληκτική ερμηνεία έργων του Μίκη Θεοδωράκη από τον συνθέτη Στέφανο Κορκολή στο πιάνο και την Σοφία Μανουσάκη στο τραγούδι, στο ύφος ρεσιτάλ κλασικής μουσικής, συγκίνησε το ακροατήριο που σιγοτραγουδούσε συχνά και όρθιο καταχειροκρότησε την υψηλή τέχνη των αγαπημένων καλλιτεχνών. Ο Θεοδωράκης είχε χαρακτηρίσει σε γράμμα του τον Στέφανο Κορκολή, “ιδανικό ερμηνευτή και πρεσβευτή της μουσικής του προς το ελληνικό και το διεθνές κοινό”, και την Σοφία Μανουσάκη “μια καινούργια μεγάλη αποκάλυψη, τόσο φωνητικά όσο και ερμηνευτικά”.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης λειτούργησε έκθεση ντοκουμέντων, σε φωτογραφικές αποτυπώσεις, από το αρχείο του Κώστα Σερέζη με προγράμματα, αφίσες, επιστολές, φωτογραφίες, σκίτσα, δημοσιεύματα, κριτικές, αυτόγραφα κ.ά.

Η αίθουσα συνεδρίων των 250 θέσεων γέμισε από κόσμο που προσήλθε από την Αθήνα ενώ τα δέκα άτομα που ταξίδεψαν ειδικά για την εκδήλωση από την Κύπρο, ζήτησαν η εκδήλωση να μεταφερθεί εκεί, και οι υπόλοποι ήταν από την περιοχή της Κορινθίας.

Όλοι οι συντελεστές της εκδήλωσης προφέρθηκαν ανιδιοτελώς.

μίκης-θεοδωράκης-1


Λίγα λόγια για το Alkyon Hotel Resort & Spa

Το ξενοδοχειακό συγκρότημα βρίσκεται στο Βραχάτι Κορινθίας και λειτουργεί όλο το χρόνο. Χτισμένο μέσα σε κατάφυτους κήπους, αποτελεί μια όαση γαλήνης και πολυτέλειας για τους επισκέπτες του, προσφέροντας ολοκληρωμένες υπηρεσίες διαμονής, υγείας και ευεξίας, εστίασης, οργάνωσης εκδηλώσεων και συνεδρίων.

Μουσικές βραδιές κάθε Σάββατο, δωρεάν Wi-Fi σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους, εντυπωσιακά αίθρια, εσωτερικοί και εξωτερικοί παιδότοποι, μαγευτικές πισίνες, εξαιρετική μεσογειακή κουζίνα για κάθε γούστο, πιστοποιημένο ελληνικό πρωινό Κορινθίας και προσιτές τιμές, μετατρέπουν το Alkyon σε ένα μικρό παράδεισο για
μικρούς και μεγάλους.

Το βραβευμένο πολυτελές κέντρο υγείας και ευεξίας ‘Spa Center’ του ξενοδοχείου προσφέρει μια ολοκληρωμένη πρόταση σε όσους επιθυμούν υψηλές υπηρεσίες χαλάρωσης, ομορφιάς, αντιγήρανσης και αναζωογόνησης. Οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του περιλαμβάνουν: Εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα, θερμαινόμενο Jacuzzi 6 θέσεων, Turkish bath, Hamam, 2 Saunas, Spa jet, Γυμναστήριο, Κομμωτήριο, Τμήμα αντιγήρανσης, 4 ατομικές καμπίνες θεραπειών, Spa Suite, Αρωματικό λουτρό υδρομασάζ & Spa Boutique.

Το ξενοδοχείο διαθέτει μοναδικούς χώρους συνεδρίων, παρουσιάσεων, εταιρικών συναντήσεων, σεμιναρίων, πολιτιστικών εκδηλώσεων και δεξιώσεων. Οι συνεδριακοί χώροι συνολικού εμβαδού 1.700 τ.μ., με πέντε κομψές αίθουσες μπορούν να φιλοξενήσουν από μια μικρή σύσκεψη 10 ατόμων έως μια εκδήλωση 1.100 ατόμων. Οι
υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, οι άριστες υπηρεσίες υποστήριξης και το έμπειρο προσωπικό διασφαλίζουν με φροντίδα την επιτυχία κάθε εκδήλωσης.

Η προνομιακή θέση του Alkyon Resort Hotel & Spa, σε απόσταση μιας ώρας από την Αθήνα, δίπλα σε αξιόλογους αρχαιολογικούς και πολιτιστικούς χώρους και την βραβευμένη με γαλάζια σημαία παραλία του Βραχατίου, το καθιστά πρώτο στην προτίμηση των επισκεπτών για τις μικρές ή τις μεγάλες αποδράσεις τους όλες τις εποχές του χρόνου.

Για περισσότερες πληροφορίες/κρατήσεις:https://www.alkyonhotel.gr/

 

Πολιτισμός

Ροή ειδήσεων

Share