Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2021

Αλλάζει το ωράριο λειτουργίας του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

Ανακοίνωση!

11 Οκτωβρίου 2021 15:48
Αλλάζει το ωράριο λειτουργίας του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αλλάζει εκτάκτως το ωράριο λειτουργίας του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού την Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2021 το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο θα λειτουργήσει από τις 14:00 λόγω έκτακτης τροποποίησης του ωραρίου λειτουργίας του.

Μουσείο Ακρόπολης: Ολοκληρώθηκε ο σχεδιασμός του νέου ιστοχώρου του

Eικαστικός σχεδιασμός ιστοτόπου: Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι το Μουσείο Ακρόπολης, επιδιώκοντας να ανοίξει νέους δρόμους επικοινωνίας με το κοινό, αναβάθμισε σημαντικά την ψηφιακή παρουσία του, συστήνοντας τον νέο ιστοχώρο www.theacropolismuseum.gr, που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Δημιουργία Ψηφιακού Μουσείου Ακρόπολης», με τη Generation Y – International eBusiness Hub να υπογράφει τον εικαστικό σχεδιασμό.

Τι περιλαμβάνει ο ιστότοπος

Ο σχεδιασμός του ιστοτόπου του Μουσείου της Ακρόπολης έχει υλοποιηθεί, όπως επισημαίνεται, με τέτοιο τρόπο ώστε ο επισκέπτης να μπορεί εύκολα και γρήγορα να βρίσκει τις πληροφορίες που χρειάζεται, ενώ το τελικό αποτέλεσμα όσον αφορά στον εικαστικό σχεδιασμό είναι μία άψογη ψηφιακή μεταφορά του Μουσείου Ακρόπολης.

Η Generation Y – International eBusiness Hub είναι μία αμιγώς πολυεθνική εταιρεία στον τομέα ολοκληρωμένων λύσεων ψηφιακού μετασχηματισμού και ηλεκτρονικού επιχειρείν, που παρέχει υπηρεσίες σε όλον τον κόσμο, διατηρώντας γραφεία σε 10 χώρες.

Μουσείο Ακρόπολης: Ολοκληρώθηκε ο σχεδιασμός του νέου ιστοχώρου του

Ολόκληρη η συλλογή του Μουσείου του Λούβρου σε online δωρεάν ψηφιακή ξενάγηση

Σε μια νέα πρωτότυπη κίνηση προχώρησε το Μουσείο του Λούβρου διαθέτει για πρώτη φορά online ολόκληρη τη συλλογή των έργων τέχνης, που φιλοξενεί (485.000 στο σύνολο τους) και παρέχει τη δυνατότητα στον επισκέπτη για μία δωρεάν ψηφιακή ξενάγηση μέσω της ιστοσελίδας του.

Πέρα από τα έργα της έκθεσης, στην ψηφιακή συλλογή συμπεριλαμβάνονται και όσα βρίσκονται στις αποθήκες του Μουσείου, καθώς και τα μακροπρόθεσμα δάνεια, ενώ μέχρι πρότινος ήταν διαθέσιμα μόνο τα 30.000 έργα του Λούβρου, που εκτίθενται στις αίθουσες του.

Μπορεί το Μουσείο να παραμένει κλειστό από τον περασμένο Οκτώβριο, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ωστόσο προσφέρει μία ευκαιρία σε όποιον θέλει να το επισκεφτεί, να περιηγηθεί ψηφιακά στους χώρους του με τη βοήθεια ενός διαδραστικού χάρτη, επιλέγοντας τον όροφο και την αίθουσα, που θέλει να εξερευνήσει. Ωστόσο νέο ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στη ζωή της Αγκάθα Κρίστι αναμένεται να δούμε από το ITV.

Η ανακοίνωση του προέδρου του Λούβρου, Ζαν Λικ Μαρτινέζ

«Το Λούβρο ξεσκονίζει τους θησαυρούς του, ακόμη και τους λιγότερο γνωστούς. Για πρώτη φορά έχουν όλοι δωρεάν πρόσβαση στο σύνολο των συλλογών, από υπολογιστή ή smartphone, είτε πρόκειται για έργα που εκτίθενται στο μουσείο, είτε για δάνεια, ακόμη και έργα που βρίσκονται στις αποθήκες. Η εκπληκτική πολιτιστική κληρονομιά του Λούβρου είναι τώρα μόνο ένα κλικ μακριά!».

Λίγα λόγια για το Μουσείου του Λούβρου

Το μουσείο του Λούβρου είναι ένα από τα μεγαλύτερα και παλαιότερα μουσεία τέχνης στον κόσμο. Βρίσκεται στο κέντρο του Παρισιού, στις όχθες του Σηκουάνα και εκθέτει 35.000 έργα τέχνης - το 8% των αποκτημάτων του, που υπολογίζονται στα 445.000 κομμάτια. Οι μόνιμες συλλογές του μουσείου καταλαμβάνουν συνολικά έκταση 60.600 τετραγωνικών μέτρων και ανάμεσα σε αυτές είναι και οι ελληνικές, που καλύπτουν 25 αίθουσες ή χώρους.

Η ονομασία

Το Λούβρο αρχικά ήταν αμυντικό φρούριο και υπάρχουν διάφορες εκδοχές για την ονομασία του. Σύμφωνα με την πρώτη, ονομάστηκε Λούβρο λόγω του τοπωνυμίου της περιοχής όπου οικοδομήθηκε - αυτή λεγόταν Lupara. Πιθανολογείται ότι η περιοχή ονομαζόταν έτσι επειδή είχε πολλούς λύκους (στα λατινικά lupus και το θηλυκό, δηλαδή λύκαινα, στην καθομιλουμένη της εποχής εκείνης στη Γαλλία, λεγόταν lupara).

Μια άλλη εκδοχή είναι ότι η ονομασία προέρχεται από την σαξωνική λέξη lauer ή lower, η οποία στα ελληνικά αποδίδεται ως "οχυρωμένο φρούριο". Τρίτη εκδοχή: από τη φράση "L'oeuvre" για το αριστουργηματικό έργο, που όμως δεν είναι ιδιαίτερα πιθανή, αφού το κτίσμα αναφέρεται ως Λούβρο ήδη από το 1200, όταν ακόμα στο φρούριο δεν υπήρχε καμία συλλογή.

 

Πολιτισμός

Ροή ειδήσεων

Share