Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τεχνόπολη: Αρχίζουν ξανά οι συναυλίες - Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα

Όλες οι λεπτομέρειες για όσους θέλουν να πάνε

28 Αυγούστου 2021 10:03
Τεχνόπολη: Αρχίζουν ξανά οι συναυλίες - Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι συναυλίες στην Τεχνόπολη αρχίζουν και πάλι με ένα πρόγραμμα που αποζημιώνει και τον πιο απαιτητικό. Την Τρίτη 31 Αυγούστου, η Μουσική Τεχνόπολη επιστρέφει για τη 2η σεζόν της και μέχρι τις 19 Σεπτεμβρίου παρουσιάζει στην πιο εμβληματική σκηνή της πόλης ένα πλούσιο πρόγραμμα με μεγάλους καλλιτέχνες, καλλιτέχνες έκπληξη, σημαντικά φεστιβάλ που φέρνουν μαζί τους ό,τι πιο σύγχρονο έχει να δείξει η εγχώρια και διεθνής σκηνή, σε ένα ρεπερτόριο που τα έχει όλα.

Και όσοι δεν έχουν τη δυνατότητα να βρεθούν στο Γκάζι κάτω από τις τρεις κόκκινες καμινάδες, μπορούν να παρακολουθήσουν όλες τις συναυλίες – όπως και πέρυσι – απ’ όπου κι αν βρίσκονται μέσω live streaming.

Η Μουσική Τεχνόπολη, για δεύτερη χρονιά, πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Culture is Athens / Ο πολιτισμός είναι η Αθήνα, του τριετούς σχεδίου που ανακοίνωσε ο Δήμος και οι φορείς του, το οποίο στοχεύει στην αναβάθμιση, στην ανάδειξη και στην ενοποίηση του πολιτιστικού ιστού της Αθήνας αλλά και στην έμπρακτη στήριξη των καλλιτεχνών και των εργαζόμενων στον κλάδο του πολιτισμού. Ωστόσο την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου ο Σταύρος Ξαρχάκος θα δώσει συναυλία στο Ηρώδειο.

Τεχνόπολη: Αρχίζουν ξανά οι συναυλίες

Αναλυτικό Πρόγραμμα:

  • Τρίτη 31.08: Άλκηστις Πρωτοψάλτη & Μιχάλης Χατζηγιάννης – «Μια αγκαλιά τραγούδια»
  • Τετάρτη 01.09: Παύλος Παυλίδης
  • Πέμπτη 02.09: Το Ταξίδι / The Walk Δράση κοινωνικού χαρακτήρα
  • Παρασκευή 03 & Σάββατο 04.09: Off The Hook Festival - Hybrid edition
  • Κυριακή 05.09: ONIRAMA – “Flower to the people tour”

Special guests: Λεωνίδας Μπαλάφας, Γιώργος & Νίκος Στρατάκης, Solmeister & Δημήτρης Κοργιαλάς

  • Δευτέρα 06.09: Σωκράτης Μάλαμας
  • Τρίτη 07.09: Καίτη Γαρμπή – «Ξανά Μαζί»

Opening act: Δημήτρης Σχοινάς

  • Τετάρτη 08.09: Νατάσσα Μποφίλιου

Θέμης Καραμουρατίδης & Γεράσιμος Ευαγγελάτος - «Η Εποχή Του Θερισμού»

  • Πέμπτη 09.09: Κωστής Μαραβέγιας
  • Σάββατο 11 & Κυριακή 12.09: Plisskën 2021

Music Sounds Better With You

  • Δευτέρα 13.09: Γιάννης Αγγελάκας & Νίκος Βελιώτης – «Λύκοι στη χώρα των θαυμάτων και άλλες ιστορίες λάιβ»
  • Τρίτη 14.09: Εισβολέας Full Band
  • Τετάρτη 15.09: Αλκίνοος Ιωαννίδης
  • Πέμπτη 16.09: Δήμητρα Γαλάνη - «Ερώτα Εσύ…»

Μαζί της οι Κατερίνα Πολέμη & Στάθης Δράκος. Ειδική συμμετοχή: Η τραγουδοποιός & ερμηνεύτρια Παυλίνα Βουλγαράκη και ο νεαρός ερμηνευτής Δημήτρης Κόψης

  • Παρασκευή 17.09: Αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο

Γιάννης Κότσιρας & Χρήστος Θηβαίος – «Το Πιο Όμορφο Απ’ Όλα…» Μαζί τους η Βίκυ Καρατζόγλου

  • Παρασκευή 17.09: Αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο

Οι συναυλίες διατίθενται και σε live streaming

Η αγορά του εισιτηρίου παρέχει δικαίωμα στον κάτοχό του να παρακολουθήσει τη Συναυλία, αφορά συγκεκριμένη (αριθμημένη) θέση καθήμενου, ισχύει για μία και μόνο είσοδο, και συνιστά ανεπιφύλακτη αποδοχή των όρων λειτουργίας και ασφάλειας, όπως αυτοί ορίζονται από τους διοργανωτές.

Έγκυρα είναι μόνο τα εισιτήρια που πωλούνται ηλεκτρονικά από εξουσιοδοτημένη επιχείρηση πώλησης και διαχείρισης εισιτηρίων καθώς και στα επίσημα σημεία πώλησης. Για την είσοδο στο χώρο της Συναυλίας θα πρέπει το κάθε εισιτήριο να προσκομιστεί είτε εκτυπωμένο είτε αποθηκευμένο σε συσκευή με τέτοιο τρόπο, ώστε να είναι σε εμφανή θέση το Barcode του, προκειμένου γίνει ανέπαφος έλεγχος (με scanner).

Τεχνόπολη συναυλία

Λίγα λόγια για την Τεχνόπολη

Με το όνομα Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων φέρεται σήμερα ο χώρος της άλλοτε βιομηχανικής εγκατάστασης του Φωταερίου Αθηνών, που έπαψε να λειτουργεί το 1984 μετά από τις έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής, της συνοικίας Γκάζι, όπως αυτός έχει σήμερα διαμορφωθεί και αναπλαστεί σε πολιτιστικό πολυχώρο. Στο χώρο εγκαινιάστηκε το 2013 το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου.

Πρωτεργάτης αυτής της μεταμόρφωσης του βιομηχανικού χώρου, πάρκου, σε πολιτιστικό χώρο ήταν ο δήμαρχος Αθηναίων Μιλτιάδης Έβερτ επί δημαρχίας του οποίου και ξεκίνησαν οι εργασίες διαμόρφωσης και ανάπλασης, που ολοκληρώθηκαν επί δημάρχου Δ. Αβραμόπουλου το 2001. Πρόκειται για βιομηχανικό μουσειακό χώρο έκτασης 30 στρεμμάτων, που έχει διαμορφωθεί παράλληλα σε πολυδύναμο χώρο πολιτισμού αποτελώντας έναν ακόμη πόλο πολιτιστικής έλξης της σύγχρονης Αθήνας.

Το Γκάζι

Οι άλλοτε δεξαμενές (αεροφυλάκια), αποθήκες, βιομηχανικές εγκαταστάσεις, καπνοδόχοι, φούρνοι κ.λπ έχουν μεταβληθεί σ' ένα καλλιτεχνικό «δέσιμο» στους σκοπούς της νέας παρουσίασης και παραγωγής τέχνης στο χώρο. Σήμερα στις εγκαταστάσεις της «Τεχνόπολις» περιλαμβάνονται αίθριοι και κλειστοί έκθεσιακοί χώροι, χώροι συνεδρίων, πολιτιστικών εκδηλώσεων και παρουσιάσεων, μουσικής, χορού, θεάτρου, φωτογραφίας, ζωγραφικής, κόμικς, αγιογραφίας και κάθε καλλιτεχνικής εκδήλωσης.

Επίσης, στον ίδιο χώρο και στο ειδικά διαμορφωμένο πρώτο αεροφυλάκιο - δεξαμενή βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού Αθήνα 9.84 καθώς και η Υδρόγειος της Ειρήνης στην επίσημη είσοδο της εγκατάστασης.

Όλος αυτός ο πολυχώρος είναι αφιερωμένος στον Μάνο Χατζιδάκι, του οποίου το όνομα φέρει επιπρόσθετα. Κάθε χρόνο παρουσιάζει δεκάδες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, όπως μουσική, χορό, κινηματογράφο, θέατρο και παραστατικές τέχνες, εικαστικά και εφαρμοσμένες τέχνες, εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά, περιοδικές εκθέσεις, πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας με πάνω από 600.000 επισκέπτες ετησίως.

 

Πολιτισμός

Ροή ειδήσεων

Share