Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Φεστιβάλ Αθηνών: Ακυρώνεται η παράσταση με τον σερ John Eliot Gardiner στο Ηρώδειο

Δείτε για ποιο λόγο

28 Ιουνίου 2021 11:11
Φεστιβάλ Αθηνών: Ακυρώνεται η παράσταση με τον σερ John Eliot Gardiner στο Ηρώδειο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φεστιβάλ Αθηνών: Με ανακοίνωση του Φεστιβάλ Αθηνών, ακυρώνεται η συναυλία των Monteverdi Choir -English Baroque Soloists με τον σερ John Eliot Gardiner. «Με λύπη σάς ενημερώνουμε, ότι η συναυλία της Monteverdi Choir και των English Baroque Soloists, σε μουσική διεύθυνση του John Eliot Gardiner, η οποία είχε προγραμματιστεί για τις 2 Ιουλίου στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, ακυρώνεται.

Οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί που εξακολουθούν να ισχύουν λόγω Covid-19, καθιστούν αδύνατη την επίσκεψη του μουσικού συνόλου στη χώρα μας» αναφέρει η ανακοίνωση του Φεστιβάλ Αθηνών. Οι κάτοχοι των εισιτηρίων θα ειδοποιηθούν από τα ταμεία του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου για την επιστροφή των χρημάτων τους. Παράλληλα δείτε αναλυτικά όλο το πρόγραμμα του Φεστιβάλ.

Τα κατά Ιωάννην Πάθη στο Ηρώδειο

Λίγα λόγια για το Φεστιβάλ Αθηνών

Το Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου αποτελεί μετεξέλιξη του Φεστιβάλ Αθηνών, το οποίο ξεκίνησε το 1955, έπειτα από ενέργειες του τότε Υπουργού Προεδρίας Γεωργίου Ράλλη (κυβέρνηση Αλεξάνδρου Παπάγου). Διεξάγεται κάθε χρόνο στην Αθήνα και την Επίδαυρο της Πελοποννήσου, κυρίως, στα θέατρα Ηρώδου του Αττικού, Λυκαβηττού και το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου.

Οι εκδηλώσεις του περιλαμβάνουν θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, παραγωγές αρχαίας κωμωδίας και τραγωδίας, εικαστικές εκθέσεις κ.α. Έχει έντονο διεθνή χαρακτήρα και συνήθως διεξάγεται κατά τους θερινούς μήνες έως και τις αρχές Σεπτεμβρίου. Το Φεστιβάλ είναι σημαντικότατος θεσμός καθόσον βοηθά στην προαγωγή του ελληνικού πολιτισμού ενώ μέσω της εξωστρέφειας που διαθέτει, ενισχύει τη διαλεκτική σχέση στην καλλιτεχνική δημιουργία.

Σήμερα, την ευθύνη της διεξαγωγής του έχει η «Ελληνικό Φεστιβάλ» Α.Ε., που μέτοχός του είναι το Ελληνικό Δημόσιο. Σκοπό έχει την οργάνωση μουσικών, θεατρικών και άλλων καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, την έκδοση και διάθεση εντύπων, βιβλίων και άλλων εκδόσεων, καθώς και οπτικοακουστικών μέσων με θέματα που αφορούν στην προβολή των εκδηλώσεων της. Διοικείται από επταμελές διοικητικό συμβούλιο, του οποίου η θητεία είναι τριετής. Πρόεδρός του σήμερα είναι ο Γιώργος Λούκος και Αντιπρόεδρος ο Λουκάς Τσούκαλης.

Οι πόροι του προέρχονται από την επιχορήγηση του τακτικού προϋπολογισμού του Κράτους, το ποσοστό από τις εισπράξεις των καζίνων Πάρνηθας και Κέρκυρας, τις χορηγίες και τα έσοδα από τις παραστάσεις και τις παραχωρήσεις των χώρων της. Εξαιτίας της παγκόσμιας πανδημίας του κορωνοϊού το 2020, το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου θέσπισε ειδικά μέτρα για τη διασφάλιση της υγείας θεατών, καλλιτεχνών και εργαζομένων.

 

Πολιτισμός

Ροή ειδήσεων

Share