Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Πάτησε Ελλάδα η καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου Dior - Που βρέθηκε με τον συνεργάτη της

Η εντυπωσιακή εμφάνισή της

16 Ιουνίου 2021 15:14
Πάτησε Ελλάδα η καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου Dior - Που βρέθηκε με τον συνεργάτη της
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στην Αθήνα βρίσκεται η καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου Dior, Μαρία Γκράτσια Κιούρι, η οποία θα παρουσιάσει αύριο το μεγάλο σόου για την collection Cruise 2022 στο Καλλιμάρμαρο. Η Ιταλίδα σχεδιάστρια μόδας ντυμένη στα λευκά ξεναγήθηκε το πρωί της Τρίτης στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης Η θρυλική Μαρία Γκράτσια Κιούρι, που από την περασμένη Παρασκευή ανεβάζει συνεχώς στο Ιnstagram ελληνικές αρχαιότητες που συνδέονται με την ιδέα της Μητέρας Θεάς και όσων εκπροσωπεί, συνοδευόταν από την ομάδα της.

Ξεναγήθηκε από τον διευθυντή του Μουσείου καθηγητή αρχαιολογίας Νίκο Σταμπολίδη (που από το φθινόπωρο αναλαμβάνει διευθυντής στο Μουσείο της Ακρόπολης) και την διοικητική διευθύντρια του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης Ευγενία Χριστοδουλάκου. Μάλιστα έγινε και ένα γύρισμα μέσα στο μουσείο, με την Κιούρι να συνομιλεί με τον ιστορικό Τέχνης και στενό συνεργάτη της για το σόου Φιλίπο Κοσμέλι, της ιταλικής εταιρείας διοργάνωσης καλλιτεχνικών γεγονότων If Experience. Σχετικές φωτογραφίες από την επίσκεψη ανήρτησε στο Instagram ο Κοσμέλι.

Την ίδια ώρα είναι τα πάντα έτοιμα για το σόου της 17ης Ιουνίου, έχουν γίνει όλες οι τεχνικές δοκιμές, κυρίως στα φώτα, έχουν τοποθετηθεί τα σχετικά λάβαρα και τα βλέμματα της βιομηχανίας της μόδας παγκοσμίως έχουν στραφεί ήδη στο Καλλιμάρμαρο. Εκεί όπου αναμένεται να αναδυθεί μια ανάγνωση ύμνος της γυναίκας και της αρχαίας Ελλάδας, με τρόπο που θα διατρέχει όλες τις στιβάδες του κόσμου.

Πάτησε Ελλάδα η καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου Dior

Λίγα λόγια για την θρυλική Γκράτσια Κιουρί

Τον Ιούλιο του 2016 ο Chiuri διορίστηκε ως δημιουργική διευθύντρια του Dior. Η Vanessa Freidman των The New York Times ανέφερε "Θα είναι η πρώτη γυναίκα που θα ηγηθεί της δημιουργικής πλευράς στην 69χρονη ιστορία του οίκου και ο ρόλος θα είναι το πρώτο σόλο ραντεβού της μετά από περισσότερες από δύο δεκαετίες συνεργασίας με τον Pierpaolo Piccioli που έχει ανακηρυχθεί δημιουργικός διευθυντής στο Valentino .

"Οι Irish Times παρατήρησαν "Ως καλλιτεχνική διευθύντρια του πολυτελούς οίκου στο Παρίσι, η κ. Chiuri θα ακολουθήσει τα βήματα σχεδιαστών όπως οι Yves Saint Laurent, Gianfranco Ferre και John Galliano ." Τον Σεπτέμβριο του 2016 η Chiuri έκανε την πρώτη της συλλογή για τον Christian Dior SE στο Παρίσι. Η επίδειξη περιελάμβανε πολλές φεμινιστικές αναφορές, συμπεριλαμβανομένου μιας μπλουζας που φέρει τον τίτλο της έκθεσης Chimamanda Ngozi Adichie « We Should All Be Feminists».

Η Chiuri θα συνέχιζε αυτό το θέμα σε επόμενες εκπομπές, συμπεριλαμβανομένης μιας αναφοράς στο δοκίμιο της Linda Nochlin Γιατί δεν υπήρξαν σπουδαίες καλλιτέχνες; για το SS18, καθώς και την συνεργασία με την καλλιτέχνη Judy Chicago και το The Chanakya School of Craft για το σετ της συλλογής SS20 Haute Couture στο Dior.Σύμφωνα με την Chiuri «Η νέα γενιά έθεσε μεγάλα ερωτήματα σχετικά με το φύλο, τη φυλή, το περιβάλλον και τους πολιτισμούς που πρέπει να το σκεφτούμε και στη μόδα».

 

Πολιτισμός

Ροή ειδήσεων

Share