Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Ο Πολιτισμός επί σκηνής!

2ο Summer Festival Ζωγράφου 2021!

14 Ιουνίου 2021 10:16
Ο Πολιτισμός επί σκηνής!

Μετά την περσινή επιτυχημένη πολιτιστική χρονιά, τόσο οργανωτικά όσο και πολιτιστικά, φιλοξενώντας καλλιτέχνες και σχήματα που ανέδειξαν όχι απλώς την ψυχαγωγία αλλά και την αγωγή της ψυχής με ποιότητα και σεβασμό προς το φιλοθεάμον κοινό, το Summer Festival vol.2 ανοίγει τις πόρτες του από 30 Ιουνίου έως 17 Ιουλίου 2021.

Με έμφαση στον πολιτισμό, που απογειώνεται μέσα από μια μουσική γιορτή με ταυτότητα, ο θεσμός θα αποτελέσει και φέτος σημείο συνάντησης και επαφής, για να αλληλεπιδράσουν εποικοδομητικά κοινό και συντελεστές και με ασφάλεια -σύμφωνα με όλα τα πρωτόκολλα και τις οδηγίες που είχε ορίσει το Υπουργείο Πολιτισμού- να υποδεχτούν γιορτινά όλοι μαζί το καλοκαίρι!

υπαίθριο δημοτικό θέατρο Ζωγράφου

Μια σειρά από επιλεγμένες εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί να λάβουν χώρα στη Βίλα Ζωγράφου και στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο, ενώ μια νέα εμβόλιμη διήμερη καλλιτεχνική ενότητα, που δίνει την ευκαιρία σε νέους καλλιτέχνες να παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους με την ονομασία Youth Unit, θα κεντρίσει το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και οι κρατήσεις των θέσεων θα υλοποιηθούν με το πρωτοποριακό σύστημα ηλεκτρονικής δήλωσης συμμετοχής, με απόλυτο σεβασμό στο υγειονομικό πρωτόκολλο. Μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας https://booking.open1.eu/zografos-politismos o κάθε ενδιαφερόμενος από το κινητό ή τον υπολογιστή του μπορεί να δηλώσει συμμετοχή στην αντίστοιχη συναυλία που επιθυμεί.

Οι συνδημότες μας που δεν έχουν ηλεκτρονική πρόσβαση, μπορούν να δηλώσουν την συμμετοχή τους με επικοινωνία στο τηλέφωνο 211 800 2911 (ώρες 08.00-16.00).

Πληροφορίες για τη διοργάνωση στο τηλ. του Γρ. Διοργάνωσης Εκδηλώσεων & Φεστιβάλ του ΝΠΔΔ Πολιτισμού & Αθλητισμού Δήμου Ζωγράφου 210-7481396.

υπαίθριο δημοτικό θέατρο Ζωγράφου

Ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου κ. Γιώργος Γιαννακόπουλος μιλά για τη σημαντική αυτή πρωτοβουλία που γίνεται πράξη για δεύτερη χρονιά.

Πώς καταφέρατε μέσα σε μια τόσο δύσκολη χρονιά για τη χώρα, εν μέσω πανδημίας, να στηρίξετε και να υλοποιήσετε μια τόσο σημαντική διοργάνωση όχι μόνο για τον Δήμο Ζωγράφου αλλά και για ολόκληρη την Αττική;

Σε αυτή την ιδιαίτερη και πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώσαμε από τις αρχές του 2020, το ΝΠΔΔ Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου, με αίσθημα ευθύνης, δεν άσκησε απλά τα καθήκοντα του, αλλά στήριξε έμπρακτα τους καλλιτέχνες μέσα από μια διαρκή ετήσια προσπάθεια, με σκοπό να προσφέρει στους δημότες ποιοτική ψυχαγωγία υψηλού επιπέδου σε κάθε γειτονιά της πόλης μας.

Με γνώμονα όλα τα παραπάνω, με μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια, καταφέραμε και υλοποιήσαμε την έναρξη της περσινής ιδιαίτερης καλοκαιρινής περιόδου, με ένα νέο θεσμό, το Ζωγράφου Summer Festival 2020, μέσα από μια σειρά επιλεγμένων εκδηλώσεων, στη Βίλα Ζωγράφου και στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο, όπου τηρήθηκαν επιτυχώς όλα τα πρωτόκολλα και οι οδηγίες που έχει ορίσει το υπουργείο Πολιτισμού.

Η είσοδος ήταν ελεύθερη και οι κρατήσεις των θέσεων πραγματοποιήθηκαν με το πρωτοποριακό σύστημα ηλεκτρονικής δήλωσης συμμετοχής https://booking.open1.eu/zografos-politismos, για 1η φορά σε όλη την επικράτεια, γεγονός που βοήθησε να μην δημιουργηθεί συνωστισμός και να απολαύσουμε όλοι μαζί με ασφάλεια τις εκδηλώσεις.

Γιώργος Γιαννακόπουλος

Με ποιον τρόπο πετύχατε να έχει τόση μεγάλη επιτυχία το περσινό Φεστιβάλ, τηρώντας, μάλιστα, όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας της Πολιτείας;

Το ΝΠΔΔ Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου στη διάρκεια του χειμώνα φρόντισε να δώσει στους συνδημότες του όλες τις δυνατότητες εκείνες που εξασφαλίζουν από την ασφάλεια του σπιτιού τους να έχουν πρόσβαση σε ψηφιακές εκδηλώσεις μέσα από το κανάλι του στο YouTube Νομικού Προσώπου, που μας διατηρήσαν δημιουργικούς, χαμογελαστούς και εφοδιασμένους με τη δύναμη της θετικής ενέργειας και της αισιοδοξίας, μέσα στις συνθήκες της πανδημίας.

Στη συνέχεια εξελίξαμε την επικοινωνία μας με τους δημότες ,αφού επετράπησαν από την Πολιτεία οι δια ζώσης εκδηλώσεις και υλοποιήσαμε την έναρξη του καλοκαιρινού θεσμού μας Ζωγράφου Summer Festival 2020.

Ο θεσμός προέκυψε από έναν στρατηγικό σχεδιασμό, με αρχικό στόχο να διατηρήσουμε ενεργή την επαφή μας με τις τέχνες και τον πολιτισμό σε όλη την διάρκεια της πανδημίας και να διέπετε από τα στοιχεία εκείνα που μπορούν να κάνουν μια πολιτιστική «πολιτική» ταυτότητα περισσότερο αποδοτική, διευρυμένη, προσαρμοσμένη και εναρμονισμένη στις ανάγκες του πολίτη της σύγχρονης κοινωνίας μας.

Ποια είναι η ανταπόκριση των δημοτών στην πρωτοβουλία αυτή του Δήμου Ζωγράφου;

Στο σημείο αυτό, επιθυμώ να τονίσω, πως τόσο εγώ προσωπικά , όσο και το ανθρώπινο δυναμικό του ΝΠΔΔ Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου, θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους συνδημότες μας, που «αγκάλιασαν» τον νέο μας θεσμό, μέσα από την ενεργή συμμετοχή τους, την συνεργασία τους και την αποδοχή τους στις οδηγίες του Υπουργείου για την ασφαλή διεξαγωγή και λειτουργία, αλλά κυρίως για τα θετικά τους σχόλια!

Παράλληλα, εξίσου επιτυχημένες ήταν και οι διαδικτυακές παραστάσεις μας μέσα από το νέο μας κανάλι στο YouTube που διατέθηκαν δωρεάν. Στόχος μας ήταν να τις παρακολουθήσουν όχι μόνο οι συνδημότες μας , αλλά και θεατές σε όλο το πανελλήνιο, χτίζοντας έτσι μια πανελλήνια επικοινωνία και μια ισχυρή πολιτιστική παρουσία με ταυτότητα .

Με αυτούς τους διαύλους επικοινωνίας θέλουμε να πιστεύουμε ότι καταφέραμε να νοηματοδοτήσουμε δημιουργικά την καραντίνα, έτσι ώστε η σωματική απόσταση να μη σταθεί εμπόδιο στην ψυχική απόσταση και να μοιραστούμε ένα κοινό αίσθημα αλληλεγγύης τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, μέσα από την έκφραση της τέχνης, για να ενισχύσουμε τους δεσμούς μας και να ενδυναμώσουμε τις σχέσεις μας.

Πρόεδρος Γιώργος Γιαννακόπουλος

Τι προσφέρει στον Δήμο και στους δημότες σας η ανάδειξη της τέχνης και του πολιτισμού μέσα από παρόμοιες εκδηλώσεις;

Ως Πρόεδρος του ΝΠΔΔ Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου, για 2η φορά, έχω πλήρη συνείδηση του ειδικού βάρους που επωμίστηκα για να στηρίξω έμπρακτα την αξία του πολιτισμού και του αθλητισμού.

Ο Πολιτισμός είναι η βαριά βιομηχανία της χώρας μας και πιστεύω , ελπίζω και εύχομαι να αποτελεί έναν διαρκή εθνικό στόχο του τόπου μας, που θα συνεχίσει να μας εμπνέει σαν Έλληνες.

Η αξία του πολιτισμού έχει την ικανότητα να κινητοποιεί δυνάμεις, συλλογικότητες, ανθρώπους της Τέχνης, της Επιστήμης, της δημιουργίας και ταυτόχρονα να επηρεάζει τις στρατηγικές αποφάσεις της χώρας, παράγοντας ουσιαστικό αποτέλεσμα πάνω στο οποίο μπορούμε να κτίζουμε την επικοινωνία μας, τόσο σε τοπικό επίπεδο , όσο και σε εθνικό και να την κεφαλαιοποιούμε συστηματικά σαν ένα ισχυρό χαρτί-πλεονέκτημα επανασχεδιάζοντας την ισχυρή πολιτιστική παρουσία της Ελλάδας στο παγκόσμιο γίγνεσθαι.

Το να συμμετέχω στα κοινά, με ενισχύει θετικά στο ότι μπορώ να διαδραματίσω ενεργό ρόλο στην πόλη μας στον πολιτισμό και στον αθλητισμό , για να ενισχύσω από την θέση μου στο βαθμό που μου αναλογεί την ψυχική ανθεκτικότητα και τη δύναμη που θα μας βοηθήσει όλους να καταλάβουμε ότι παρά τις εν γένει δυσκολίες μπορούμε να τα καταφέρουμε. Πιστεύω ότι, αφού υλοποιήσαμε την ασφαλή «ανέπαφη» επαφή με τους δημότες, διατηρώντας την επικοινωνία και την αλληλεπίδραση μας, πετύχαμε όλοι μαζί να τροφοδοτούμε την ζωή και την καθημερινότητα μας με λειτουργικά και δημιουργικά κίνητρα σε αυτή την δύσκολη συγκυρία.

Φέτος στηρίζετε και τους νέους καλλιτέχνες. Για πείτε μου λίγα λόγια για την νεόκοπη ενότητα στο Φεστιβάλ Youth Unit...

Σε συνέχεια της περσινής μας επιτυχημένης πολιτιστικής χρονιάς, τόσο οργανωτικά, όσο και πολιτιστικά φιλοξενώντας καλλιτέχνες και σχήματα που ανέδειξαν όχι απλά την ψυχαγωγία, αλλά και την αγωγή της ψυχής με ποιότητα και σεβασμό προς το φιλοθεάμον κοινό, ανακοινώνουμε την έναρξη του 2ου Ζωγράφου Summer Festival 2021.

Φέτος, σχεδιάσαμε μια νέα εμβόλιμη ενότητα που αφορά τους νέους ανερχόμενους καλλιτέχνες και δίνουμε την ευκαιρία λοιπόν να μας παρουσιάσουν νέα παιδιά τις δημιουργίες τους σε μια διήμερη καλλιτεχνική ενότητα με την ονομασία :Youth Unit. Ευελπιστούμε να ανοίξουμε τον δρόμο τους, δημιουργώντας μια μοναδική γιορτή δημιουργικότητας και έκφρασης νέων ανθρώπων!

Σας ευχαριστώ πολύ και εύχομαι καλό καλοκαίρι με υγεία και ασφάλεια !

Γιώργος Γιαννακόπουλος

Πρόεδρος ΝΠΔΔ Πολιτισμού & Αθλητισμού

Δήμου Ζωγράφου

 

Πολιτισμός

Ροή ειδήσεων

Share