Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Μέγαρο Μουσικής: Κινηματογραφική προβολή μετά ζωντανής μουσικής

Ο Μάνος Κιτσικόπουλος θα συνοδεύσει ζωντανά στο πιάνο το «Sunrise»

4 Ιουνίου 2021 14:50
Μέγαρο Μουσικής: Κινηματογραφική προβολή μετά ζωντανής μουσικής
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μετά την περσινή μεγάλη επιτυχία του «Θωρηκτού Ποτέμκιν», ο Μάνος Κιτσικόπουλος, ένας από τους πιο πολυδιάστατους σολίστ της γενιάς του, επιστρέφει στον Κήπο του Μεγάρου την Παρασκευή 25 Ιουνίου στις 9:00 το βράδυ, για να συνοδεύσει ζωντανά στο πιάνο ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του παγκόσμιου κινηματογράφου, τo φιλμ «Sunrise» [«Η αυγή»] του Φρήντριχ Βίλχελμ Μούρναο, συνθέτοντας μουσική και αυτοσχεδιάζοντας πάνω σε έργα μεγάλων συνθετών όπως οι Σοπέν, Πιατσόλλα, Βάιλ, Σατί κ.ά.

Η ταινία, αμερικανικής παραγωγής 1927, διαμόρφωσε το σύγχρονο σινεμά και θεωρείται από τους κριτικούς ως το καλύτερο φιλμ του βωβού κινηματογράφου. Αποτελεί σταθμό στην τέχνη της αφήγησης, καθώς ο μεγάλος Γερμανός σκηνοθέτης κατορθώνει να μετατρέψει μια ιστορία μοιχείας και προμελετημένου φόνου σε έναν ύμνο για τον έρωτα και την ελπίδα.

Επίσης, το «Sunrise» απελευθέρωσε για πρώτη φορά τη στατική έως τότε κάμερα, εφαρμόζοντας επαναστατικές τεχνικές στην κίνησή της. Στην εκδήλωση θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα. Τα εισιτήρια κοστίζουν 15 ευρώ και μπορείτε να τα βρείτε σε όλα τα καταστήματα Public. Παράλληλα δείτε και τις ταινίες της εβδομάδας: Αδερφοί Νταρντέν και ελληνικές «πρωτιές»

Κήπος Μεγάρου Μουσικής

Λίγα λόγια για τον Κήπο του Μεγάρου

Ο Κήπος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών είναι ανοιχτός για το κοινό καθημερινά από τις 10 το πρωί μέχρι τη δύση του ήλιου. Με το πράσινο, τα δέντρα και τα λουλούδια του είναι πόλος έλξης για ανθρώπους όλων των ηλικιών που έρχονται εδώ καθημερινά για να χαλαρώσουν από τους ρυθμούς της πόλης, αλλά και να παρακολουθήσουν τις καλλιτεχνικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες που διοργανώνει το Μέγαρο Μουσικής.

Οι πρώτες μουσικές εκδηλώσεις στον Κήπο έγιναν δεκτές με μεγάλο ενθουσιασμό. Αξέχαστη έχει μείνει η βραδιά της Φιλαρμονικής της Βιέννης με τον Ρικάρντο Μούτι, τον Ιούνιο του 2010, όπου 4.000 χιλιάδες θεατές καθισμένοι στα παγκάκια και ξαπλωμένοι στο γρασίδι ανάμεσα στις νεραντζιές, τις χαρουπιές και τις ακακίες απόλαυσαν τη συναυλία, από αναμετάδοση σε γιγαντοοθόνες, δημιουργώντας μία ατμόσφαιρα μυσταγωγίας.

 

Πολιτισμός

Ροή ειδήσεων

Share