Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Summer in The City: Η Ταράτσα του Φοίβου επιστρέφει στο Θέατρο Άλσος

Δείτε αναλυτικά όλο το πρόγραμμα μέχρι τον Αύγουστο

26 Μαΐου 2021 14:34
Summer in The City: Η Ταράτσα του Φοίβου επιστρέφει στο Θέατρο Άλσος
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το αναψυκτήριο του Φοίβου Δεληβοριά, που από πέρσι λειτουργεί στο δροσερό θέατρο του «Άλσους», επιστρέφει τον Ιούνιο. Βάλτε τα μαγιώ, τα αντηλιακά και τα ψαθάκια και ο Δεληβοριάς βάζει τις γρανίτες, τις παγιέτες και τους προβολείς στο «Summer in the City» αναψυκτηριακό και άναρχο, εορταστικό για χάρη της ίδιας της γιορτής. «Μαζί με το Φοίβο, η σκηνική θεότητα Θανάσης Αλευράς μας εμβολιάζει για όλο τον επόμενο χειμώνα με το κωμικό του άστρο (ζένεκα). Παράλληλα δείτε και την ραδιοφωνική μετάδοση του έργου «Καλιφόρνια Ντρίμιν» στην Πλατεία Θεάτρου του Αθήνα 9.84.

Ο Βύρων Θεοδωρόπουλος, καταφέρνει με το χιούμορ και το ασταμάτητο μυαλό του να αναποδογυρίσει ό,τι θεωρούμε δεδομένο. Η Νεφέλη Φασούλη, αναδυομένη από τον «Κόσμο» της, μας κάνει βόλτα με ανοιχτή σκεπή στην Αθήνα του ονείρου μας. Και δύο ολοκαίνουργια entries στην παρέα κάνουν το κοκτέιλ ακόμα πιο πολύχρωμο και εκρηκτικό: η Idra Kayne και ο ταλαντούχος ηθοποιός και μιουζικαλίστας Φοίβος Ριμένας.

Όλα αυτά μαζί με την αστραφτερή σκηνοθεσία του Άγγελου Τριανταφύλλου, τα πολυμήχανα σκηνικά του Μανόλη Παντελιδάκη, τα ρούχα της Ιωάννας Τσάμη, το σινεμασκόπ πάθος του Νίκου Σούλη, τις ιπτάμενες χορογραφίες του Πάνου Χαλκιά, τον ήχο του Γιάννη Πετρόλια, τα φώτα του Παναγιώτη Τσεβρένη, τα βίντεο του Δημήτρη Μακρή, την εποπτεία της Ιωάννας Μπιτούνη και το artwork της Μυρτώς Δεληβοριά.

Summer in The City: Η Ταράτσα του Φοίβου επιστρέφει στο Θέατρο Άλσος

Κάθε Πέμπτη, από τις 10 Ιουνίου στο «Άλσος»

ΟΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ

10/6: ΚΩΣΤΗΣ ΜΑΡΑΒΕΓΙΑΣ

17/6: ΕΛΕΩΝΟΡΑ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ

24/6: ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΤΣΑΛΙΓΟΠΟΥΛΟΥ, ΦΩΤΗΣ ΣΙΩΤΑΣ, ΙΟΥΛΙΑ ΚΑΡΑΠΑΤΑΚΗ

ΟΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΙΟΥΛΙΟΥ

1/7: ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΤΣΙΡΑΣ

8/7: ΚΑΙΤΗ ΓΑΡΜΠΗ

15/7: ΜΙΑ ΒΡΑΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΟ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΗΒΑΙΟΣ, ΡΙΤΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ, ΘΥΜΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

22/7: ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΕΝΤΖΕΛΟΣ

29/7: ΝΙΚΟΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΓΛΟΥ, ΣΤΑΘΗΣ ΔΡΟΓΩΣΗΣ

ΟΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

5/8: ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

26/8: ΜΙΛΤΟΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ

Λίγα λόγια για τον Φοίβο Δεληβοριά

Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Καλλιθέα και έκανε μαθήματα κλασσικής κιθάρας με τον Ορφέα Περίδη. Το 1988 πήγε κάποια από τα τραγούδια του στον Μάνο Χατζιδάκι, με αποτέλεσμα την κυκλοφορία του πρώτου προσωπικού του δίσκου «Η παρέλαση» τον Νοέμβριο του '89.

Το 1995 υπέγραψε με την δισκογραφική εταιρεία "Sony Music" κυκλοφορώντας τον δεύτερο δίσκο του με τίτλο «Η ζωή μόνο έτσι είν' ωραία». Την ίδια χρονιά συμμετείχε για πρώτη φορά σε ζωντανή μουσική παράσταση, με τον Διονύση Σαββόπουλο. Το 1998 ακολούθησε ο δίσκος «Χάλια», και το καλοκαίρι του 2003 ο «Καθρέφτης». Το 2007 κυκλοφόρησε ο δίσκος «Έξω» και το 2008 «Οι απίθανες περιπέτειες του Φοίβου Δεληβοριά».

Το 2010 αποχώρησε από την Sony και υπέγραψε με την ανεξάρτητη δισκογραφική εταιρεία "Inner Ear", από την οποία κυκλοφόρησε, τον ίδιο χρόνο, τον δίσκο με τίτλο «Ο Αόρατος Άνθρωπος». Ο τελευταίος, μέχρι στιγμής, δίσκος του κυκλοφόρησε το 2015 και έχει τίτλο «Καλλιθέα» (Inner ear). Το 2017 δημιουργεί τη "Ταράτσα του Φοίβου", ένα μουσικό πολυθέαμα που θα διαρκέσει τρία χρόνια και θα γίνει θεσμός.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με τα Ημισκούμπρια, τον Θανάση Βέγγο, την Αρλέτα, τον Παύλο Παυλίδη, τον Αργύρη Μπακιρτζή, την Ελένη Τσαλιγοπούλου κ.α. Κατά καιρούς αρθρογραφεί σε διάφορα περιοδικά. Κατοικεί στο Μετς, είναι παντρεμένος με την ηθοποιό Βάσω Καβαλιεράτου κι έχουν μία κόρη, την Ιόλη.

 

Πολιτισμός

Ροή ειδήσεων

Share