Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

3+1: Τα πιο γραφικά σινεμά του κέντρου

Για τους σινεφίλ

25 Μαΐου 2021 15:23
3+1: Τα πιο γραφικά σινεμά του κέντρου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα θερινά σινεμά άνοιξαν πρόσφατα και έτσι το Athensmagazine.gr σας παρουσιάζει τα τέσσερα πιο γραφικά σινεμά του κέντρου της Αθήνας που θα σας μαγέψουν. Ξεκινώντας από το Cine Paris, Σίνε Θησείο, Σινέ Ψυρρή μέχρι και τα μαγικά Πετράλωνα που βρίσκεται το Σινέ Ζέφυρος. Παράλληλα δείτε και τα καλύτερα καφέ της Αθήνας για να απολαύσετε το ρόφημα σας με θέα.

Cine Paris

Κυδαθηναίων 22, Πλάκα, τηλ: 210 3222071
Τιμή εισιτηρίου: 8€ (κάθε Τετάρτη 5€)

Από τις αγαπημένες ταράτσες της πόλης, η συγκεκριμένη ξεχωρίζει για το σινεφίλ της μεράκι στην καρδιά της Πλάκας, για το χάζι στις αφίσες στο ισόγειο μέχρι να αρχίσει η προβολή και για το χάζι… στην Ακρόπολη κατά την διάρκεια του διαλείμματος. Στο Σινέ Παρί θα δείτε την ταινία παρέα με πολλούς τουρίστες, αλλά με τέτοια θέα, σίγουρα θα αισθανθείτε κι εσείς… ένας από αυτούς.

Cine Paris

Σινέ Θησείο

Απ. Παύλου 7, τηλ: 210 3420864
Τιμή εισιτηρίου: 8€

Ψηφίστηκε από έγκριτο ξένο περιοδικό ως η καλύτερη κινηματογραφική αίθουσα του κόσμου, και το επιδεικνύει με καμάρι κάτω από την πινακίδα του, για να το βλέπουν όλοι όσοι περνούν από τον όμορφο πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου στο Θησείο.

Όχι ότι χρειάζεται επιπλέον διαφήμιση: Η θέαση ταινίας στο σινέ Θησείον αποτελεί εμπειρία – αν όχι για την θέα κατευθείαν στον Παρθενώνα από τις ψηλότερες σειρές, σίγουρα για το γλυκό βύσσινο και την σπιτική βυσσινάδα με μαύρη ζάχαρη που ετοιμάζεται στο κυλικείο. Στα των ταινιών, αδυναμία επιδεικνύει κατά κύριο λόγο στις κλασικές επανεκδόσεις.

Σινέ Θησείο

Σινέ Ψυρρή

Σαρρή 40-44, τηλ.: 210 3247234
Τιμή εισιτηρίου: 7,50€

Άφθονες θέσεις, όλες τους κοντά σε μια… θημωνιά πρασινάδας ή γιασεμιού, διαλεχτές ταινίες (κατά κύριο λόγο ασπρόμαυρες επανεκδόσεις και indie αμερικανικές παραγωγές) και ένα μεγάλο μπαρ για να μην αφήσει παραπονεμένο κανέναν, είτε πεινάει, είτε έχει υψηλές απαιτήσεις για το ποτό με το οποίο θα συνοδεύσει την ταινία.

Σινέ Ψυρρή

Σινέ Ζέφυρος

Τρώων 36, Άνω Πετράλωνα, τηλ.: 210 3462677
Τιμή εισιτηρίου: 8€

Η παλιά μπομπίνα, τα σινεφίλ περιοδικά στην είσοδο, το ψιλό χαλίκι, το αγιόκλημα και οι παιχνιδιάρικες… γάτες της γειτονιάς είναι «σήματα κατατεθέντα» της θερινής αίθουσας που άνοιξε πρώτη φέτος τις πόρτες της στο σινεφίλ κοινό του καλοκαιριού.

Η σεζόν ξεκίνησε με ελληνικά ντοκιμαντέρ και αναμένουμε να συνεχιστεί σε ανάλογο σινεφίλ ύφος, αφού η αίθουσα συνεργάζεται πλέον μόνιμα με την New Star που φέρνει στη χώρα μας τις σημαντικότερες ευρωπαϊκές παραγωγές.

Σινέ Ζέφυρος

 

Πολιτισμός

Ροή ειδήσεων

Share