Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Η 67η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς μάς περιμένει με μία πανδαισία χρωμάτων!

17 Μαΐου 2021 13:46
Η 67η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς μάς περιμένει με μία πανδαισία χρωμάτων!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Από τους πιο αγαπημένους θεσμούς της Αττικής αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας αυτή της Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς δίνει και φέτος το παρών και μάλιστα σε μία χρονική συγκυρία που συμπίπτει με το φινάλε μιας κουραστικής εννιάμηνης καραντίνας. Η καθημερινότητα λοιπόν δείχνει να «ανθίζει» ξανά, οπότε τι καλύτερο από το να καλωσορίσουμε την επιστροφή μας στην κανονικότητα με μία επίσκεψη στην Έκθεση στο Άλσος της Κηφισιάς «Δημήτρης Ζωμόπουλος»;

Φέτος μάλιστα έχουμε έναν ακόμη λόγο να την επισκεφτούμε, αφού για πρώτη φορά η ιστορική έκθεση πρωτοπορεί συνδυάζοντας την παράδοση με τη παγκόσμια κηποτεχνία, με την είσοδο του Άλσους να κοσμούν κήποι από εννιά χώρες, δημιουργώντας ένα απίστευτο σκηνικό!

ανθοκομική έκθεση κηφισιάς

Η τελετή εγκαινίων της 67ης Ανθοκομικής Έκθεσης πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 7 Μαΐου, σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτοκόλλα της αρμόδιας επιτροπής. Τη λιτή τελετή εγκαινίων ευλόγησε ο Αρχιερατικός Επίτροπος, π. Χρίστος Κυριακόπουλος, ενώ ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιος Λιβανός τόνισε «Η φετινή Έκθεση έχει έναν ιδιαίτερο συμβολισμό. Ανοίγει τις πύλες της σηματοδοτώντας το τέλος της δύσκολης περιόδου που διανύουμε. Σαν τα λουλούδια που ανθίζουν, «ανθίζει» και η αισιοδοξία μας ότι θα νικήσουμε τον εχθρό με όπλο μας τους εμβολιασμούς».

Τη σκυτάλη πήρε ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος ο οποίος στην ομιλία του, ευχαρίστησε όσες και όσους εργάστηκαν σκληρά για την Ανθοκομική Έκθεση, και ιδιαίτερα εκείνους που επέτρεψαν να διεξαχθεί η Έκθεση. Όπως μάλιστα είπε: «με βαθιά ικανοποίηση συνεχίζουμε χωρίς διακοπή να υπηρετούμε τον μεγάλο θεσμό της Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς, προσηλωμένοι στην παράδοση και την ιστορία της. Υπηρετούμε την ιδέα της Κηφισιάς για αειφόρα ανάπτυξη, προστασία του Περιβάλλοντος και υψηλή αισθητική. Ο Δήμος Κηφισιάς συμπαραστέκεται εμπράκτως στον κλάδο της Ανθοκομίας με την Έκθεση, η οποία συμβάλλει και ενισχύει την πρωτογενή παραγωγή που τόσο χρειάζεται η πατρίδα μας».

Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος

Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος

Τέλος ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς Γιώργος Παπαδόπουλος επεσήμανε: «Φέτος, τολμούμε να ξεπεράσουμε τα Ελληνικά Σύνορα και να κάνουμε γνωστή την Έκθεσή μας και στους οπαδούς της Ανθοκομίας και στο Εξωτερικό. Σπάνια συλλεκτικά και αντιπροσωπευτικά φυτά εννιά διαφορετικών χωρών του πλανήτη, σας περιμένουν στην είσοδο του Άλσους να τα γνωρίσετε και να θαυμάσετε. Οι κήποι των εννέα χωρών με παράδοση στην Ανθοκομία και Κηποτεχνική βρίσκονται ανάμεσά μας και ταυτόχρονα οι συνάνθρωποί μας από την Ελλάδα, την Αγγλία, την Γαλλία, την Ισπανία, την Ολλανδία, την Βραζιλία, την Ιαπωνία, την Αυστραλία και το Μεξικό, συνυπάρχουν μαζί μας αυτές τις ημέρες σε μια ανοιξιάτικη γιορτή των λουλουδιών...».

Πρόεδρος Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς Γιώργος Παπαδόπουλος

Πρόεδρος Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς Γιώργος Παπαδόπουλος.

Αποκλειστική συνέντευξη!

To www.athensmagazine.gr μίλησε με τον πρόεδρο του ΝΠΔΔ Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς, Γιώργο Παπαδόπουλο για το παρόν και το μέλλον της διοργάνωσης αλλά και για τον λόγο που συνεχίζει να ασκεί τόση γοητεία στους κατοίκους της Κηφισιάς και όχι μόνο...

Φέτος τα εγκαίνια της 67ης Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς συνέπεσαν με το τέλος του lockdown στην Αττική και την μερική επιστροφή μας στην κανονικότητα. Αυτή η χρονική συγκυρία είχα κάποιο συμβολισμό για εσάς?

Φέτος το κράτος μας εμπιστεύθηκε να λειτουργήσουμε την Ανθοκομική Έκθεση παρά το γεγονός ότι όταν μας χορηγήθηκε η άδεια από την Εθνική Επιτροπή προστασίας κατά του covid-19, βρισκόμασταν ακόμα σε καθεστώς lockdown. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε καταφέρει να διατηρούμε με σεβασμό και υψηλή αποδοχή, τον θεσμό στην κοινωνική συνείδηση των εκθετών και επισκεπτών.

Το γεγονός ότι με τον χρόνο επιστρέφουμε στην κανονικότητα, αποτελεί θετικό βήμα προς την «ελευθερία» μας, η οποία τον τελευταίο χρόνο μας έχει καταδείξει την αναγκαιότητα και συνεπώς την πολυτιμότητά της. Η φετινή Ανθοκομική Έκθεση συμπίπτει χρονικά με τον παράλληλο εορτασμό του Έθνους μας για την συμπλήρωση 200 χρόνων από την Παλιγγενεσία και συνεπώς η Έκθεσή μας δεν θα μπορούσε να μην συσχετιστεί.

Το σύνθημα «200 χρόνια τα Λουλούδια Ανθίζουν Ελεύθερα» κοσμεί την διαφημιστική καμπάνια της Έκθεσης, με παράλληλο συμβολισμό τόσο στην επέτειο της Απελευθέρωσης όσο και στην σταδιακή επιστροφή της καθημερινότητάς μας στην κανονικότητα. Ελπίζουμε ότι η 67η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς θα αποτελέσει έναυσμα των αισθήσεων και της διάθεσης των πολιτών να την απολαύσει.

Μιλήστε μας λίγο για τους Κήπους του Κόσμου που είναι και το ξεχωριστό σημείο αναφοράς της φετινής Ανθοκομικής Έκθεσης.

Συνήθως στην πάγια αντίληψη των επισκεπτών της Έκθεσης, επικρατεί το κίνητρο της αγοράς ποιοτικών φυτών σε χαμηλή τιμή. Εμείς προσπαθήσαμε και καταφέραμε φέτος να τονώσουμε τον αμιγώς εκθεσιακό χαρακτήρα της Ανθοκομικής που πιστεύουμε ότι πρέπει πάντα να έχει θέση στον σχεδιασμό της λειτουργίας της εκάστοτε συναφούς Έκθεσης.

Φέτος λοιπόν, ο επισκέπτης έχει και επιπρόσθετο κίνητρο να θαυμάσει τους «ΚΗΠΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» που είναι με δεξιοτεχνία σχεδιασμένοι και κατασκευασμένοι από εξειδικευμένους Γεωπόνους – Αρχιτέκτονες Τοπίου από όλη την Ελλάδα σε συνδυασμό με την εθελοντική συμμετοχή δημοσίων φορέων που συσχετίζονται με την Ανθοκομία και Κηποτεχνική.

9 διαφορετικά παρτέρια ανθισμένα με αντιπροσωπευτικά φυτά χωρών με παράδοση στους ανωτέρω τομείς, όπως η Ελλάδα, Αγγλία, Γαλλία, Ολλανδία, Ισπανία, Ιαπωνία, Βραζιλία, Μεξικό και Αυστραλία σας περιμένουν να περιηγηθείτε και να ξεναγηθείτε από ειδικούς συνεργάτες μας, μέσα στο πανέμορφο Άλσος της Κηφισιάς, μια όαση ομορφιάς και δροσιάς στο κέντρο του αστικού ιστού της πόλης μας.

Η προσέλευση ήδη την πρώτη εβδομάδα της λειτουργίας της Έκθεσης είναι αρκετά υψηλή και βεβαίως το ενδιαφέρον εστιάζεται στον θαυμασμό των ανωτέρω ΚΗΠΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια για την Ανθοκομική΄ Έκθεση Κηφισιάς; Στο πλαίσιο μιας ανανέωσης του θεσμού θα σκεπτόσασταν ίσως να την μεταφέρετε σε άλλο τόπο ή θα λέγατε πως το Άλσος Κηφισιάς είναι συνυφασμένο με την Έκθεση;

Ανεπιφύλακτα σας λέω ότι δεν υπάρχει δεύτερη σκέψη για την μεταφορά του τόπου λειτουργίας της Ανθοκομικής Έκθεσης. Εδώ και 67 χρόνια η παράδοσή μας να διοργανώνουμε την καλύτερη Ανθοκομική Έκθεση στην Ελλάδα, είναι συνυφασμένη με το Άλσος Κηφισιάς.

Έναν ιδανικό τόπο 24 στρεμμάτων χλωρίδας στην καρδιά της Κηφισιάς.

Και πέραν της ζωντάνιας του κατά τον χρόνο διεξαγωγής της 15ημερης συνήθως Ανθοκομικής Έκθεσης ετησίως, ένας πρωινός περίπατος ή ένα βραδινό ποτό μέσα στο Άλσος μας καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου θα σας ταξιδέψει νοερά σε έναν κόσμο αρωμάτων, χρωμάτων και ψυχικής γαλήνης που τόσο όλοι μας έχουμε ανάγκη ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια.

Αυτό το ταξίδι δεν πρέπει να το χάσει κανείς!

Οι κήποι του κόσμου:

αγγλικός κήπος

Αγγλικός κήπος

αυστραλιανός κήπος

Αυστραλιανός κήπος

βραζιλιάνικος κήπος

Βραζιλιάνικος κήπος

γαλλικος κήπος

Γαλλικός κήπος

ελληνικός κήπος

Ελληνικός κήπος

ιαπωνικός κήπος

Ιαπωνικός κήπος

ισπανικό κήπος

Ισπανικός κήπος

μεξικάνικος κήπος

Μεξικάνικος κήπος

ολλανδικός κήπος

Ολλανδικός κήπος

 

Πολιτισμός

Ροή ειδήσεων

Share