Σάββατο, 08 Μαΐου 2021

Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή: Ψηφιακό παιχνίδι για μεγάλους

Πώς και πότε θα το παρακολουθήσετε δωρεάν

14 Απριλίου 2021 13:01
Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή: Ψηφιακό παιχνίδι για μεγάλους
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στο πλαίσιο της πρωτότυπης δράσης «Ψηφιακό παιχνίδι για μεγάλους», η οποία είναι ειδικά σχεδιασμένη για άτομα άνω των 65 ετών, το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή και η seveneleven παρουσιάζουν την τρίτη και τελευταία θεματική ενότητα των εβδομαδιαίων διαδικτυακών ξεναγήσεων, με τίτλο «Καλλιτεχνικά ρεύματα».

Τι ζωγραφίζει ένας Ιμπρεσιονιστής; Πόσους κύβους χρειάζεται ο Κυβισμός; Τι πρέπει να αφαιρέσεις στην Αφαίρεση; Πόσο Ποπ μπορεί να γίνει η τέχνη; Στο πλαίσιο των εβδομαδιαίων θεματικών διαδικτυακών συναντήσεων του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή, επιλέγουμε έργα μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης από τη συλλογή του Ιδρύματος, συζητάμε για καλλιτεχνικά ρεύματα του 19ου και 20ου αιώνα, και εξετάζουμε την επίδρασή τους στη σημερινή εποχή.

Η δράση έχει σχεδιαστεί και υλοποιείται από την seveneleven (Νότης Παρασκευόπουλος και Κωνσταντίνα Μαλτέζου) και έχει βασιστεί στην πολυετή εμπειρία τους στον τομέα της ανάπτυξης δραστηριοτήτων για άτομα άνω των 65 ετών. Μία πρωτοβουλία του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, που υλοποιείται από την seveneleven με την υποστήριξη του ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα. Η δράση πραγματοποιείται διαδικτυακά, κάθε Πέμπτη, μέσω Zoom.

*Η προεγγραφή για την δράση της εβδομάδας ανοίγει κάθε Δευτέρα στις 11.00 και ολοκληρώνεται κάθε Πέμπτη στις 17.00. Ωστόσο βρέθηκε τμήμα του τείχους της Κλασικής εποχής στην Σαλαμίνα, έπειτα από υποβρύχια έρευνα που πραγματοποιήθηκε Σεπτέμβριο-Οκτώβριο του 2020.

Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή: Ψηφιακό παιχνίδι για μεγάλους

Λίγα λόγια για τo «Ψηφιακό παιχνίδι για μεγάλους»

Από τον Νοέμβριο του 2020 έως τον Μάρτιο του 2021, η διαδικτυακή δράση «Ψηφιακό παιχνίδι για μεγάλους» έχει παρουσιάσει τις θεματικές«Κοινά σημεία» και «Ορίζοντας το σώμα», ως μέρος των διαδραστικών ξεναγήσεων στη συλλογή του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή.

Με ερέθισμα επιλεγμένα έργα της συλλογής και με εργαλείο τη μέθοδο θάλλω, oι συμμετέχοντες εξοικειώνονται βιωματικά με τον κόσμο της τέχνης, μέσα από μία διαδικασία που θυμίζει παιχνίδι. Στόχος της δράσης είναι η ενίσχυση της δημιουργικότητας και της αυτοπεποίθησης, η μετάλλαξη της εσωστρέφειας σε έκφραση και η ενθάρρυνση της χρήσης ψηφιακών εργαλείων από την Τρίτη Ηλικία.

Σχεδιασμός - υλοποίηση: seveneleven (Νότης Παρασκευόπουλος - Κωνσταντίνα Μαλτέζου)

Πληροφορίες:

«Ψηφιακό παιχνίδι για μεγάλους»

  • Η δράση πραγματοποιείται διαδικτυακά μέσω Zoom
  • Κάθε Πέμπτη, 19.00
  • Διάρκεια δράσης: 60-75 λεπτά

Για άτομα άνω των 65 ετών

Η δράση απευθύνεται και σε άτομα με ήπια γνωσιακή διαταραχή κάθε ηλικίας.

Έως 25 συμμετοχές ανά διαδικτυακή διαδραστική ξενάγηση

Ελεύθερη συμμετοχή μέσω ηλεκτρονικής προεγγραφής στο goulandris.gr

*Η προεγγραφή για την δράση της εβδομάδας ανοίγει κάθε Δευτέρα και ολοκληρώνεται κάθε Πέμπτη στις 17.00.

Ψηφιακό παιχνίδι για μεγάλους από το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή

Πληροφορίες συμμετοχής:

  • Στις ψηφιακές δράσεις μπορούν να συνδέονται άτομα οποιασδήποτε ηλικιακής ομάδας, εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα θέσεων, με σκοπό την κοινωνική συμπερίληψη των ηλικιωμένων και την ενθάρρυνση της διαγενεακής επαφής.
  • Οι συμμετέχοντες θα λαμβάνουν τις πληροφορίες για τη συμμετοχή μέσω zoom κατά την ημέρα διεξαγωγής της δράσης, στη διεύθυνση email με την οποία πραγματοποίησαν την εγγραφή τους. Σας προτείνουμε να ελέγχετε τους φακέλους Spam ή Junk, σε περίπτωση που δεν έχετε λάβει το email στον φάκελο Inbox του email σας.
  • Η ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για περισσότερες από μία εγγραφές.
 

Πολιτισμός

Ροή ειδήσεων

Share