Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Μαρία Κάλλας: Αποκαλύψεις «φωτιά» σε νέο βιβλίο- Σεξουαλικά βασανιστήρια στα χέρια του Ωνάση

"Δεν θα ήθελα να μου τηλεφωνήσει και να ξεκινήσει πάλι να με βασανίζει"

12 Απριλίου 2021 09:09
Μαρία Κάλλας: Αποκαλύψεις «φωτιά» σε νέο βιβλίο- Σεξουαλικά βασανιστήρια στα χέρια του Ωνάση
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η νέα βιογραφία για την Μαρία Κάλλας, φέρνει στο φως της δημοσιότητας απίστευτες αποκαλύψεις για την προσωπική της ζωή, αλλά και τη σχέση της με τον Αριστοτέλη Ωνάση.

Στο βιβλίο Λίντσι Σπένς με τίτλο: «Cast A Diva: Η άγνωστη ζωή της Μαρία Κάλλας» φιλοξενούνται απίστευτες επιστολές της σοπράνο που αποκαλύπτουν άγνωστες πτυχές του γάμου της με τον Αριστοτέλη Ωνάση, αλλά και τη σχέση της με τους γονείς της.

Βιβλίο φωτιά αποκαλύπτει τα βασανιστήρια του Ωνάση στην Κάλλας

Μαρία Κάλλας: Αποκαλύψεις «φωτιά» για τον γάμο της με τον Ωνάση

Στις επιστολές αυτές, η σοπράνο, αποκαλύπτει τη φρίκη που περνούσε στο πλάι του Έλληνα κροίσου, σε μια τους συνάντηση, το 1966 να ενέχει τόση βία, που όπως περιγράφει η ίδια, κινδύνευσε ακόμη και η ζωή της.

Η συγγραφέας υποστηρίζει, βασισμένη στις σελίδες ημερολογίου μιας από τις καλύτερές της φίλες, πως ο Ωνάσης την νάρκωνε, «κυρίως για σεξουαλικούς σκοπούς – (ενέργειες) που σήμερα θα χαρακτηρίζονταν ως βιασμός». Σε γράμμα προς την γραμματέα της, η Μαρία Κάλλας αναφέρει: «Δεν θα ήθελα να μου τηλεφωνήσει (ο Ωνάσης) και να ξεκινήσει και πάλι να με βασανίζει». Παράλληλα, διαβάστε τις τρελές φαντασιώσεις του Ωνάση.

Στα νέα ντοκουμέντα από την ταραχώδη ζωή της Μαρίας Κάλλας, αποκαλύπτεται και η τραυματική σχέση της με τον σύζυγό της, Τζιοβάνι Μπατίστα Μενεγκίνι.

«Ο σύζυγός μου εξακολουθεί να με κοροϊδεύει αφότου έκλεψε τη μισή μου περιουσία, βάζοντας όλα τα χρήματα στο όνομά του από την ημέρα που παντρευτήκαμε… ήμουν ανόητη που τον εμπιστεύτηκα» έγραφε η σοπράνο και σημείωνε δηκτικά πως ο σύζυγός της «περνιέται για εκατομμυριούχος, αλλά δεν έχει δεκάρα».

Σε άλλο γράμμα της Μαρίας Κάλλας περιγράφει την βαθιά προσβλητική σχέση που είχε με τον τότε πρόεδρο της μουσικής σχολής Τζούλιαρντ της Νέας Υόρκης, έναν παντρεμένο άνδρα που έστρεψε ολόκληρο τον εκπαιδευτικό οργανισμό εναντίον της, αφού τον απέρριψε ερωτικά. Σε επιστολή της προς τον νονό της, έγραφε: «Ο Πίτερ Μένιν με ερωτεύτηκε. Έτσι, φυσικά, καθώς δεν ένιωθα το ίδιο, στράφηκε εναντίον μου».

Η Σπενς μιλώντας στον Guardian αποκάλυψε πως απέκτησε πρόσβαση σε μια μεγάλη συλλογή προσωπικών επιστολών της Μαρίας Κάλλας, σκορπισμένη σε διάφορα αρχεία, που μέχρι σήμερα δεν είχαν δει το φως της δημοσιότητας.

Μισούσε τη μητέρα της

Ανάμεσα σε όσα αποκαλύπτονται είναι και η ιδιαίτερα άσχημη συμπεριφορά της μητέρας της, όταν η οικογένεια της Μαρίας Κάλλας βρισκόταν ακόμη στην Ευρώπη. «Η Κάλλας μισούσε την μητέρα της, η οποία δούλευε ως ιερόδουλη κατά τη διάρκεια του Πολέμου, επειδή προσπάθησε να την προωθήσει σε στρατιώτες των Ναζί», υποστηρίζει σήμερα η Σπενς.

Το βιβλίο αποκαλύπτει πως η μητέρα της πουλούσε ιστορίες της κόρης της στον Τύπο και την εκβίαζε με αυτές προκειμένου να εξασφαλίσει τη σιωπή της. Γράφοντας στη διάσημη κόρη της, η μητέρα της Μαρία Κάλλας έλεγε: «Ξέρεις τι κάνουν οι κινηματογραφικοί αστέρες με ταπεινή καταγωγή μόλις γίνουν πλούσιοι; Τον πρώτο μήνα ξοδεύουν τα χρήματά τους για να φτιάξουν ένα σπιτικό για τους γονείς τους και να τους κακομάθουν με λούσα… τι έχεις να πεις γι’ αυτό Μαρία;». «Αν υπήρξε αληθινή μητέρα για μένα εδώ και πολύ καιρό, θα την αγαπούσα» φαίνεται να λέει η Μαρία Κάλλας ως απάντηση.

Αντίστοιχα, ούτε ο πατέρας της, της φέρθηκε όπως της άξιζε. Στο βιβλίο περιγράφεται πως της έγραψε ένα γράμμα στο οποίο υποστήριζε πως πέθαινε σε κάποιο φτωχικό νοσοκομείο, με απότερο σκοπό να της αποσπάσει χρήματα. «Στην πραγματικότητα δεν είχε παρά μια κοινή, ασήμαντη ασθένεια» σημειώνει η συγγραφέας της βιογραφίας της Μαρίας Κάλλας.

«Έχω βαρεθεί τον εγωισμό των γονιών μου, την αδιαφορία τους απέναντί μου. Δεν θέλω να έχω σχέσεις μαζί τους. Ελπίζω μόνο να μην το πάρουν είδηση οι εφημερίδες. Τότε θα καταραστώ την ώρα και τη στιγμή που είχα ποτέ γονείς» έγραφε η ίδια η Μαρία Κάλλας για τους γονείς της.

 

Πολιτισμός

Ροή ειδήσεων

Share