Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Νέο ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στη ζωή της Αγκάθα Κρίστι από το ITV

Το αφιέρωμα στην πιο διάσημη συγγραφέα που δεν άντεχε το αίμα

1 Απριλίου 2021 12:18
Νέο ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στη ζωή της Αγκάθα Κρίστι από το ITV
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αγκάθα Κρίστι: Ένα νέο ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στην ζωή και την καριέρα της Αγκαθα Κρίστι και του διάσημου λογοτεχνικού χαρακτήρα της, ντετέκτιβ Ηρακλή Πουαρό. Ο Ρίτσαρντ Ε. Γκραντ θα είναι ο παρουσιαστής του ντοκιμαντέρ με τίτλο «Agatha & Poirot: Partners in Crime», που θα διερευνά τις προσωπικές εμπειρίες της Αγκάθα Κρίστι και θα εξετάζει πώς επηρέασαν το έργο της.

«Νομίζω ότι αποτελεί μαρτυρία για τη γιαγιά μου και το εξαιρετικό δημιούργημά της, τον Ηρακλή Πουαρό, τους οποίους υμνούμε μετά από 100 χρόνια, και για τους οποίους υπάρχουν ακόμα πολλά να μάθουμε» δήλωσε ο Τζέιμς Πρίτσαρντ, ο οποίος είναι διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού Agatha Christie Limited που διαχειρίζεται τα δικαιώματα των έργων της Αγκάθα Κρίστι. Ωστόσο δείτε και την παράσταση «Το Σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα» στην ψηφιακή σκηνή του ΚΘΒΕ

Νέο ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στη ζωή της Αγκάθα Κρίστι από το ITV

Στο επίκεντρο του ντοκιμαντέρ θα είναι και ο Ηρακλής Πουαρό

Στο επίκεντρο του ντοκιμαντέρ θα είναι και ο Ηρακλής Πουαρό και ο αντίκτυπος του χαρακτήρα του στη δημοφιλή κουλτούρα από την πρώτη του εμφάνιση στο αστυνομικό μυθιστόρημα «The Mysterious Affair at Styles» (Η μυστηριώδης υπόθεση Στάιλς) στη συνέχεια στο «Murder on the Orient Express» (Έγκλημα στο Οριάν Εξπρές) και το «Death on the Nile» (Έγκλημα στον Νείλο).

Οι θεατές θα μεταφερθούν επίσης στο σπίτι της Αγγλίδας μυθιστοριογράφου με τον δισέγγονό της, παραγωγό ταινιών, Τζέιμς Πρίτσαρτ, θα μάθουν για τα ταξίδια με το τρένο από την ηθοποιό Τζοάνα Πέιτζ, θα εξερευνήσουν τη δημοτικότητα του Πουαρό με τον Στίβεν Φράι και θα ενημερωθούν για την αγάπη της Κρίστι για τα πολυτελή γεύματα από τον σεφ Μάρκους Γουέρινγκ.

Λίγα λόγια για την Αγκάθα Κρίστι

Η Αγκάθα Μαίρη Κλαρίσσα Μίλερ, Λαίδη Μάλλοουαν, DBE,(D/R) (Agatha Mary Clarissa Miller, Lady Mallowan, 15 Σεπτεμβρίου 1890 – 12 Ιανουαρίου 1976), γνωστή κυρίως με το όνομα Αγκάθα Κρίστι (Agatha Christie), ήταν Αγγλίδα συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων. Έγραψε επίσης ρομαντικά μυθιστορήματα με το ψευδώνυμο Μαίρη Γουέστμακοτ (Mary Westmacott) και 15 συλλογές διηγημάτων, αλλά είναι γνωστή κυρίως για τα 80 αστυνομικά της μυθιστορήματα.

Η δουλειά της στα μυθιστορήματα αυτά, στα οποία πρωταγωνιστούν οι ντετέκτιβ Ηρακλής Πουαρό και Μις Τζέιν Μαρπλ, της έδωσε τον τίτλο της «Βασίλισσας του Εγκλήματος» και την έκανε έναν από τους πιο σημαντικούς συγγραφείς στην εξέλιξη του λογοτεχνικού αυτού ρεύματος.

Γεννήθηκε στο Ντέβον και μεγάλωσε στο Άσφιλντ. Πριν ασχοληθεί με τη συγγραφή βιβλίων, εργάστηκε ως βοηθός φαρμακοποιού στην αεροπορία, την περίοδο του Α΄ Παγκοσμίου πολέμου. Ίσως και για αυτό σε πολλά μυθιστορήματά της, τα δηλητήρια είχαν και εξέχουσα θέση στην πλοκή.

 

Πολιτισμός

Ροή ειδήσεων

Share