Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Γούντι Άλεν: Στο φως της δημοσιότητας μια σπάνια συνέντευξη του

Η ανακοίνωση του καναλιού που θα προβάλει την συνέντευξή του

28 Μαρτίου 2021 16:09
Γούντι Άλεν: Στο φως της δημοσιότητας μια σπάνια συνέντευξη του
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Γούντι Άλεν: Με αφορμή το ντοκιμαντέρ «Allen v. Farrow», το όνομα του Γούντι Άλεν απασχολεί ξανά την κοινή γνώμη. Μία σπάνια συνέντευξη του αμφιλεγόμενου σκηνοθέτη, η οποία πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Ιούλιο βρίσκεται στη διάθεση του αμερικανικού ιδιωτικού καναλιού CBS.

Το κανάλι αποφάσισε να προβάλει τη συνέντευξη του Γούντι Άλεν μέσω της πλατφόρμας Paramount+. Το γεγονός, που καθιστά τόσο σημαντική την εν λόγω συνέντευξη είναι το ότι ο σκηνοθέτης δεν έχει κάνει καμία δημόσια δήλωση εδώ και 30 περίπου χρόνια.

Η συγκεκριμένη συνέντευξη παραχωρήθηκε στον παρουσιαστή Lee Cowan για ένα σπέσιαλ επεισόδιο του «CBS Sunday Morning». Ωστόσο σοκ προκαλεί και η είδηση του θανάτου του σκηνοθέτη Μπερτράν Ταβερνιέ. Παράλληλα δείτε και το μήνυμα του Ιδρύματος Μιχάλη Κακογιάννη για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου.

Γούντι Άλεν: Στο φως της δημοσιότητας μια σπάνια συνέντευξη του

Σε ανακοίνωση του, το κανάλι αναφέρει

«Η συνέντευξη, που πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι που μας πέρασε στο πλαίσιο της ειδησεογραφίας που είχε προκύψει, θα παρουσιαστεί τώρα δεδομένου του ανανεωμένου ενδιαφέροντος για την αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει γύρω από το όνομα του σκηνοθέτη».

Το επεισόδιο, που θα προβληθεί, θα περιλαμβάνει, επίσης, αποσπάσματα από τη συνέντευξη της Dylan Farrow το 2018, αλλά και μία έρευνα που θα εξετάζει τι συμβαίνει, στην περίπτωση που καλλιτέχνες κατηγορούνται για νομικά και ηθικά κολάσιμες πράξεις.

Λίγα λόγια για τον Γούντι Άλεν

Ο Γούντι Άλεν γεννήθηκε την 1η Δεκεμβρίου του 1935 στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης. Γράφει και σκηνοθετεί τις ταινίες του ενώ έχει ενσαρκώσει διάφορους ρόλους σε πολλές από αυτές. Ο Άλεν αποδίδει μεγάλο μέρος της έμπνευσής του στη λογοτεχνία, τη φιλοσοφία, τον ευρωπαϊκό κινηματογράφο και κυρίως στην πόλη της Νέας Υόρκης, όπου γεννήθηκε και έχει περάσει όλη του τη ζωή.

Στην πραγματικότητα, η κινηματογραφική του περσόνα αποτελεί την ενσάρκωση ενός Εβραίου διανοούμενου της Νέας Υόρκης: νευρωτικός και εγωκεντρικός, κοσμοπολίτης και ταυτόχρονα ανασφαλής, με αυτοσαρκαστική αίσθηση του χιούμορ. Όντας μικρόσωμος (1,65 μέτρα), με αφρόντιστα μαλλιά, μεγάλη μύτη, τετράγωνα γυαλιά σε συνδυασμό με τα μπεζ, φαρδιά ρούχα που συνηθίζει να φοράει, δημιουργείται το κάπως «χαζό» ύφος του.

 

Πολιτισμός

Ροή ειδήσεων

Share