Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

200 χρόνια Ντοστογιέφσκι: Νέο πρότζεκτ εις μνήμην του από το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης

Το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης τιμά τη μνήμη του

26 Μαρτίου 2021 16:07
200 χρόνια Ντοστογιέφσκι: Νέο πρότζεκτ εις μνήμην του από το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φέτος, το 2021, γιορτάζονται τα 200 χρόνια από τη γέννηση του Φ. Μ. Ντοστογιέφσκι. Ένα πλήθος εκδηλώσεων σε ολόκληρο τον κόσμο προγραμματίζεται στη μνήμη του ίδιου και του έργου του. Το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης αποφάσισε, λοιπόν, να διοργανώσει ένα πολύπλευρο πρότζεκτ. προκειμένου τα μέλη να εμβαθύνουν φωτογραφικά στη ζωή και το έργο του.

Το Project περιλαμβάνει φωτογραφία, artist’ books, έκθεση βιβλίου με σύγχρονες και παλιές, συλλεκτικές εκδόσεις, διαλέξεις, θεατρικά, σινεμά κ.λπ. Ο κάθε φωτογράφος, επιλέγει ένα βιβλίο του συγγραφέα και εμπνεόμενος είτε από το σύνολο του βιβλίου, είτε από μια παράγραφο ή από μια φράση του αλλά ίσως κι από τη ζωή του, αποτυπώνει μία σχετική φωτογραφία.

Το φωτογραφικό αποτέλεσμα θα πρέπει να αφορά, τη σύνδεση του έργου του κάθε συμμετέχοντα με την προσωπικότητα ή το έργο του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι. Παράλληλα δείτε την έκθεση που φιλοξενεί το Ίδρυμα Θεοχαράκη από τις 23 Μαρτίου «Η Γυναίκα στην Επανάσταση του 1821»

200 χρόνια Ντοστογιέφσκ: Έκθεση εις μνήμην του

Οι φωτογράφοι, θα πρέπει να παραδώσουν, ταυτόχρονα με το έργο τους, σε Word και το απόσπασμα από όπου εμπνεύστηκαν, αναφέροντας τον τίτλο του βιβλίου από το οποίο προέρχεται και τον εκδοτικό οίκο. Το μέγεθος αυτού, θα πρέπει να κυμαίνεται ανάμεσα στις 30-1.500 λέξεις. Αν πρόκειται για μεγαλύτερο κείμενο, τότε, κατατίθεται μία περίληψη του στο μέγεθος που προαναφέρθηκε.

200 χρόνια Ντοστογιέφσκι: Νέο πρότζεκτ εις μνήμην του από το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης

Τεχνικά χαρακτηριστικά των φωτογραφιών που θα υποβληθούν:

  • Αριθμός εικόνων ανά συμμετέχοντα: 3 έως 15 εικόνες
  • Μέγεθος του κάθε αρχείου: 1200 dpi, η μεγάλη πλευρά
  • Ημερομηνία πρώτης λήξης συμμετοχών: 31 Μαρτίου 2021

Τα έργα (ακόμη και αν στην πρώτη φάση είναι προσχέδια ή ημιτελή έργα) αποστέλλονται με αυτόν τον τίτλο μέσω we transfer, στην υπεύθυνη του Project: Κατερίνα Μπάτζιου [email protected]

 

Πολιτισμός

Ροή ειδήσεων

Share