Τρίτη, 11 Μαΐου 2021

Female Faces: Διεθνές καλλιτεχνικό project με επίκεντρο τη γυναικεία φύση

Μία σειρά ταινιών μικρού μήκους για το ήθος, τον αγώνα και κυρίως τη δύναμη του θηλυκού χαρακτήρα

19 Μαρτίου 2021 12:40
Female Faces: Διεθνές καλλιτεχνικό project με επίκεντρο τη γυναικεία φύση
Από Σεμίνα Χριστοδούλου

To project "Female Faces" είναι μια σειρά ταινιών μικρού μήκους, που έχει ως στόχο να εμβαθύνει στις διάφορες πτυχές της γυναικείας φύσης μέσω της τέχνης. Κάθε ταινία καταπιάνεται με ένα διαφορετικό ζήτημα που αφορά τη γυναικεία υπόσταση, όπως κοινωνικές, οικονομικές ή και πολιτισμικές διαφορές, που προκύπτουν σε γυναίκες όλων των ηλικιών και των καταβολών.

Η βασική ιδέα είχε γεννηθεί το 2017 από τη Ραφαηλία Μπαμπασίδου και την Άννα-Βίλμα Ξυλάκη, με αφορμή το κίνημα #metoo, που είχε ήδη ανθίσει στην Αμερική. Αυτό ήταν και το ξεκίνημα της κοινής καλλιτεχνικής τους πορείας. Αργότερα, ίδρυσαν από κοινού την εταιρία Loft Productions (loftproductions.org). Παράλληλα δείτε στο διαδίκτυο και την πολυβραβευμένη ταινία «Ο Απόστρατος».

Αυτή τη στιγμή, συμμετέχουν περί τους 80 καλλιτέχνες από διαφορετικά μέρη της γης, ενώ ακόμα υπάρχει ανοιχτό κάλεσμα για συμμετοχές (στο website: https://www.femalefaces.org). Στη φάση αυτή γίνεται η κατασκευή της διαδραστικής δημόσιας εγκατάστασης (installation) η οποία θα φιλοξενεί τα έργα και θα εκτεθεί σε μητροπόλεις σε όλο τον κόσμο. Παράλληλα υπάρχει επικοινωνία με διάφορους φορείς για την πρώτη παρουσίαση του “Female Faces” στην Ελλάδα εντός του ’21 – ’22.

View this post on Instagram

A post shared by Female Faces Project (@female.faces)

Το εγχείρημα είναι της Ραφαήλιας και της Άννας - Βίλμα

Ήδη έχουν ξεκινήσει συζητήσεις με διάφορους φορείς για την παρουσίαση του project "Female Faces" στην Ελλάδα εντός της φετινής ή της επόμενης χρονιάς. Το εγχείρημα της Ραφαήλιας και της Άννας-Βίλμα, παρ' όλο που δεν έχει υλοποιηθεί ολοκληρωτικά, έχει ήδη γνωρίσει μεγάλη υποστήριξη από ανερχόμενους καλλιτέχνες, αλλά και από μεγάλα ονόματα του χώρου της τέχνης, ακόμα και από αστέρες του Χόλιγουντ.

Πιο συγκεκριμένα, στην Αμερική υπήρχε υποστήριξη από τον Andy Hill, βραβευμένο με Grammy, πρώην αντιπρόεδρο της μουσικής παραγωγής της WaIt Disney, η ομάδα του οποίου βραβεύτηκε με 9 Όσκαρ, από τις βραβευμένες συνθέτριες και μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Alliance for Women Film Composers στο Λος Άντζελες, από τη Lolita Ritmanis, την Anne-Kathrin Dern και τη Laura Karpman, αλλά και από τους-τις πολυβραβευμένους-ες συνθέτες-τριες Austin Wintory, Michael Levine, Megan McDuffee, Carla Patullo, Layal Watfeh και τον καθηγητή του New York University, Luke DuBois. Μεταξύ αυτών συμμετέχουν και οι Έλληνες Δημήτρης Μυστακίδης, Ξένια Ντάνια και Κλειώ Φανουράκη.

To project πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Artway – Technotropon Cultural Productions.

 

Πολιτισμός

Ροή ειδήσεων

Share