Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Γιορτάζει την εθνική επέτειο με Διονύσιο Σολωμό

Παρακολουθήστε τη διαδικτυακή συναυλία

11 Μαρτίου 2021 14:59
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Γιορτάζει την εθνική επέτειο με Διονύσιο Σολωμό

Με την ερμηνεία του «Ύμνου εις την Ελευθερίαν» του Διονυσίου Σολωμού, σε μια σπάνια μουσική εκδοχή του Νικόλαου Χαλικιόπουλου-Μάντζαρου, γιορτάζει το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την εθνική επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης. Πρόκειται για μια διαδικτυακή συναυλία, με το ανδρικό φωνητικό σύνολο ΜΕΙΖΟΝ και τον διεθνώς αναγνωρισμένο βαρύτονο Δημήτρη Πλατανιά, που θα μεταδοθεί την Πέμπτη 25 Μαρτίου στις 8:30 το βράδυ.

Η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, θέλοντας να συμβάλει στην προσπάθεια συμμετοχής στις εκδηλώσεις εορτασμού της 25ης Μαρτίου όλων των Ελλήνων της Διασποράς παρά την πανδημία, θα προωθήσει το σπουδαίο αυτό καλλιτεχνικό γεγονός στις Ελληνικές Αρχές του Εξωτερικού (Πρεσβείες, Προξενεία, Γραφεία Δημόσιας Διπλωματίας) και στις ομογενειακές οργανώσεις και μέσα ενημέρωσης. Παράλληλα δείτε και τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μεγάρου Μουσικής.

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Γιορτάζει την εθνική επέτειο με Διονύσιο Σολωμό

Η ψηφιακή προβολή συνοδεύεται από δυνατότητα επιλογής ελληνικών ή αγγλικών υποτίτλων

Για την καλύτερη κατανόηση του ποιητικού κειμένου, στο οποίο εκφράζονται με μοναδικό τρόπο οι διαχρονικές αξίες της ελευθερίας και της πίστης στον άνθρωπο, η ψηφιακή προβολή συνοδεύεται από δυνατότητα επιλογής ελληνικών ή αγγλικών υποτίτλων (αγγλική μετάφραση του Charles Sheridan, ευγενική παραχώρηση του εκδοτικού οίκου 24 γράμματα).

Τη μουσική διεύθυνση έχει αναλάβει ο Αγαθάγγελος Γεωργακάτος, και την πιανιστική συνοδεία ο Στάθης Σούλης. Η «πολυφωνική» μελοποίηση του Ύμνου από τον Νικόλαο Μάντζαρο που θα ερμηνεύσει το ΜΕΙΖΟΝ Ensemble, μελετήθηκε και αποκαταστάθηκε επιστημονικά από τον Δρ Μουσικολογίας Κώστα Ζερβόπουλο. Η μεγάλη επετειακή συναυλία για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση μεταδίδεται μέσω του site του Μεγάρου, της σελίδας στο fb και του καναλιού του στο YouTube.

Εμβληματικοί πίνακες Eλλήνων ζωγράφων του 19ου αιώνα, οι οποίοι ύμνησαν με τον χρωστήρα τους τον αγώνα για την εθνική παλιγγενεσία, εμπλουτίζουν το βίντεο της μετάδοσης. Θα προβληθούν εικαστικές δημιουργίες των Θεόδωρου Βρυζάκη, Άγγελου Γιαλλινά, Νικόλαου Γύζη, Γεώργιου Μαργαρίτη και Διονύσιου Τσόκου (ευγενική παραχώρηση της Εθνικής Πινακοθήκης). Παρακολουθήστε τη συναυλία ΕΔΩ

 

Πολιτισμός

Ροή ειδήσεων

Share