Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2024

Η φωτογραφία της ημέρας: Η 20η επέτειος της 11ης Σεπτεμβρίου - Η ημέρα που άλλαξε τον κόσμο

20 χρόνια μετά έχουν αναγνωριστεί μόλις το 40% των θυμάτων!

11 Σεπτεμβρίου 2021 06:52
Η φωτογραφία της ημέρας: Η 20η επέτειος της 11ης Σεπτεμβρίου - Η ημέρα που άλλαξε τον κόσμο

Η φωτογραφία της ημέρας: Η 20η επέτειος της 11ης Σεπτεμβρίου. Η ημέρα που άλλαξε τον κόσμο! 20χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στους Δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης, όταν 19 αεροπειρατές κατέλαβαν τέσσερα επιβατηγά αεροσκάφη και κατάφεραν να συντρίψουν τρία εξ αυτών πάνω σε ισάριθμα εμβληματικά κτίρια.

Ήταν η πρώτη φορά που οι ΗΠΑ δέχθηκαν ξένη επίθεση στο ηπειρωτικό έδαφός τους. Το φονικότατο τρομοκρατικό χτύπημα προκάλεσε τον θάνατο σχεδόν 3.000 ανθρώπων, τον τραυματισμό 6.000 ατόμων, ανυπολόγιστες καταστροφές και θεωρίες συνωμοσίας που τροφοδοτούνται μέχρι σήμερα. Επίσης, ανυπολόγιστος είναι ο αριθμός εκείνων που πάσχουν από χρόνια προβλήματα υγείας εξ αυτού του γεγονότος.

Το πρώτο χτύπημα ήταν στις 8:45 το πρωί της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 όταν αεροσκάφος της εταιρίας American Airlines, με 92 επιβαίνοντες, προσκρούει στον βόρειο Πύργο του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου, κοντά στον 80ο από τους συνολικά 110 ορόφους του ουρανοξύστη, προκαλώντας καταστροφική έκρηξη.

Το κτίριο τυλίγεται στις φλόγες και ο πανικός που προκαλείται είναι άνευ προηγουμένου. Εκατοντάδες άνθρωποι σκοτώνονται ακαριαία, ενώ αρκετοί είναι αυτοί που πηδούν στο κενό για να σωθούν.

 

Η Φωτογραφία της Ημέρας

Ροή ειδήσεων

Share