Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Η φωτογραφία της ημέρας: Ιθάκη - Το νησί που θα ερωτευτείς

6 Μαΐου 2021 06:32
Η φωτογραφία της ημέρας: Ιθάκη - Το νησί που θα ερωτευτείς

Η φωτογραφία της ημέρας: Ιθάκη - Το νησί που θα ερωτευτείς. Αν δεν έχεις κάποια σχέση με τα Επτάνησα, η Ιθάκη στο μυαλό σου «τριγυρνάει» από τα μαθητικά σου χρόνια, σαν ένα μέρος που φαντάζεσαι έντονα.

Η πατρίδα του Οδυσσέα για την οποία έχεις πολλές πληροφορίες από τον Όμηρο, αλλά εμφανίζεται και στο ποίημα του Καβάφη, είναι πιο όμορφη ακόμα και από την εικόνα που είχες για εκείνη όταν ήσουν παιδί. Γιατί το νοερό σου ταξίδι δεν θα μπορούσε να την «φτιάξει» τόσο μαγευτική και μια βόλτα προς τα εκεί θα σε πείσει.

Η γεμάτη κρυμμένους θησαυρούς Ιθάκη, με το γαλάζιο και το πράσινο χρώμα να εναλλάσσονται σε κάθε ματιά, είναι ένα από τα πληρέστερα νησιά καθώς συνδυάζει σε μέγιστο βαθμό όλα όσα αγαπάς στο Ιόνιο.

Ξεκινώντας πρέπει να σε ενημερώσουμε πως από την Αθήνα η διαδρομή για την Ιθάκη θα μπορούσε να θεωρηθεί μια μίνι «Οδύσσεια», όμως μην το σκεφτείς καθόλου αφού όλα όσα θα σου δώσει, θα σε αποζημιώσουν.

Οι λόγοι για να επισκεφτείς την Ιθάκη είναι πολλοί, ωστόσο θα ικανοποιήσει περισσότερο εκείνους τους αθεράπευτα ρομαντικούς που αγαπούν τους όμορφους οικισμούς, τα διάφανα νερά, την πυκνή βλάστηση και τα τοπία που κόβουν την ανάσα.

 

Η Φωτογραφία της Ημέρας

Ροή ειδήσεων

Share