Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Η φωτογραφία της ημέρας: Χρόνια πολλά σε όλη την Ελλάδα!

2 Μαΐου 2021 06:50
Η φωτογραφία της ημέρας: Χρόνια πολλά σε όλη την Ελλάδα!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κάθε χρόνο χιλιάδες οικογένειες βρίσκονται μαζί για να τιμήσουν το έθιμο της Κυριακής του Πάσχα, το αγαπημένο σε όλους μας σούβλισμα του αρνιού. Όμως πόσοι από εμάς γνωρίζουμε πραγματικά την προέλευση αυτού του εθίμου;

Σύμφωνα με την παλαιά διαθήκη, πριν τη μεγάλη Έξοδο των Εβραίων από την Αίγυπτο, ο θεός ζήτησε από όλες τις οικογένειες να θυσιάσουν ένα αρνί και με το αίμα του να σημαδέψουν τις εξωτερικές πόρτες των σπιτιών τους. Με αυτόν τον τρόπο οι οικογένειες θα προστατεύονταν από τον άγγελο του θεού, ο οποίος το βράδυ εκείνο θα τιμωρούσε με θάνατο όλους τους πρωτότοκους γιους των Αιγυπτίων. Μετά τη θυσία, οι οικογένειες έφαγαν το αρνί χωρίς να σπάσουν τα κόκαλα του, συνοδεύοντας το με άζυμο ψωμί και πικρά χόρτα.

Ενώ όμως το Πάσχα για τους Εβραίους συμβολίζει την απελευθέρωση τους από την αιγυπτιακή δουλεία, στο Χριστιανισμό γιορτάζεται λόγω της Ανάστασης του Χριστού.

Το αρνί για τους Χριστιανούς συμβολίζει τον Χριστό, καθώς ο Ιωάννης ο Βαπτιστής είχε παρομοιάσει τον Ιησού με τον αμνό θεού, ο οποίος θα σήκωνε στις πλάτες του τις αμαρτίες του κόσμου.

Τώρα πλέον πέρα από το ότι θα απολαμβάνετε το νοστιμότατο αρνί με τους φίλους και τους συγγενείς σας, θα γνωρίζετε και το λόγο.

 

Η Φωτογραφία της Ημέρας

Ροή ειδήσεων

Share