Κυριακή, 29 Μαΐου 2022

Δυσκολεύεστε να κόψετε την πιπίλα στο μωρό σας; 4+1 tips που θα σας βοηθήσουν

Δώστε βάση!

15 Ιανουαρίου 2022 16:08
Δυσκολεύεστε να κόψετε την πιπίλα στο μωρό σας; 4+1 tips που θα σας βοηθήσουν
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Εάν έχετε ένα μικρό μωρό που κρατάει στο χεράκι του σφιχτά την πιπίλα, μην αισθάνεστε άσχημα και να ξέρετε πώς δεν είστε οι μόνοι καθώς ο απογαλακτισμός από την πιπίλα είναι πρόκληση για αρκετούς γονείς.

Δείτε επίσης: Αυτά τα δίδυμα αδέρφια γεννήθηκαν με διαφορά ενός έτους

Μειώστε σταδιακά την χρήση

Η σταδιακή χρήση της πιπίλας το πιθανότερο είναι να επιτευχθεί με επιτυχία. Καταρχάς περιορίστε την χρήση της για μέσα στο σπίτι. Μπορείτε να την δίνετε μόνο κατά τη διάρκεια την νύχτας και στην συνέχεια δοκιμάστε να την κόψετε κι εκεί.

Ζητήστε βοήθεια από την καλή νεράιδα

Ένας ακόμη δημοφιλής τρόπος για να αποχαιρετήσετε την πιπίλα είναι να πείτε μια φανταστική ιστορία στο παιδάκι σας και να ζητήσετε την βοήθεια της καλής νεράιδας. Για παράδειγμα, μπορείτε να πείτε ότι η καλή νεράιδα θα έρθει να πάρει την πιπίλα για να την δώσει σε μωράκια που την έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Μπορείτε μάλιστα να αφήσετε και ένα δώρο από τη καλή νεράιδα ως δείγμα ευχαριστίας για καλή συμπεριφορά.

πιπίλα μωρό

Αντικαταστήστε την πιπίλα με κάτι άλλο

«Προσπαθήστε να αντικαταστήσετε την πιπίλα με κάτι άλλο που μπορεί να δώσει την ασφάλεια που προσφέρει η πιπίλα», προτείνει η Κάτια.

Οι περισσότεροι άλλωστε γονείς συνήθως προσφέρουν την πιπίλα στα παιδιά τους όταν εκείνα κλαίνε. «Εγώ αντικατέστησα την πιπίλα με μια κουβέρτα ύπνου», συμπληρώνει η ίδια.

Τάξτε ένα δώρο

Κάποιες μητέρες θέλουν να είναι ειλικρινείς και ξεκάθαρες. Λένε λοιπόν στο παιδάκι τους ότι μεγάλωσε και ήρθε η ώρα να σταματήσει την πιπίλα. Για αντάλλαγμα παίρνουν ένα δωράκι.
Το πιθανότερο είναι βέβαια το παιδάκι σας να ξαναζητήσει την πιπίλα ή να γκρινιάξει για λίγες μέρες, αλλά στη συνέχεια θα είναι μια χαρά.

Η πιπίλα «χάθηκε»

Μία άλλη λύση είναι να πείτε ότι η πιπίλα χάθηκε ή ότι την δώσατε σε κάποιον ή ότι δεν μπορείτε να θυμηθείτε που την βάλατε.

Το πιθανότερο είναι μετά από μερικές μέρες να την έχει ξεχάσει το παιδάκι σας. Πρέπει να θυμάστε µόνο, ότι αυτή η διαδικασία μπορεί να είναι τραυματική για το παιδί.

 

Ροή ειδήσεων

Share