Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Δημιουργία Ακαδημίας Data Science για νέους πτυχιούχους - Μεγάλη συνεργασία για ReGeneration-Παπαστράτος

Νέα ακαδημία στον περιζήτητο κλάδο των δεδομένων

10 Αυγούστου 2021 13:21
Δημιουργία Ακαδημίας Data Science για νέους πτυχιούχους - Μεγάλη συνεργασία για ReGeneration-Παπαστράτος
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συνδυάζοντας την τεχνογνωσία του ReGeneration και τη μετεξέλιξη της Παπαστράτος σε εταιρεία με βάση την τεχνολογία και την επιστήμη, το ‘’ReGeneration Academy on Data Science’’ έρχεται για να αναδείξει τους επόμενους επιστήμονες στον τομέα της ανάλυσης δεδομένων!

Τo ReGeneration Academy on Data Science powered by Papastratos αποτελεί ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα εκπαίδευσης στην Επιστήμη Δεδομένων, έναν τομέα αιχμής, με μεγάλη απήχηση και ανάπτυξη στην αγορά εργασίας. Η εν λόγω πρωτοβουλία έχει στόχο να μεταφέρει εξειδικευμένες, πρακτικές γνώσεις σε νέους πτυχιούχους ώστε να διεκδικήσουν οργανικές θέσεις εργασίας στην ελληνική αγορά

Το επάγγελμα του data scientist κατατάσσεται μεταξύ των καλύτερων παγκοσμίως, όπως αναφέρεται στο Forbes ενώ, όπως αναδεικνύουν σχετικές έρευνες, ο βαθμός χρήσης και η σημασία της επιχειρηματικής ευφυΐας στη σύγχρονη επιχειρηματικότητα αναπτύσσεται συνεχώς.

data science Παπαστράτος

Το πρόγραμμα έχει συνολική διάρκεια 100 διδακτικών ωρών και θα υλοποιηθεί ψηφιακά σε διάστημα 6 εβδομάδων, υπό την καθοδήγηση της Code.Hub, το πρώτο Hub πληροφορικής στην Ελλάδα από developers για developers. Οι νέοι και νέες που θα συμμετέχουν θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μια σειρά εντατικών εργαστηρίων θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης, ενώ με την ολοκλήρωση της Ακαδημίας θα μπορούν να απασχοληθούν σε ελκυστικές θέσεις όπως data analyst, business intelligence engineer, data scientist κ.ά.

Για την έναρξη του προγράμματος ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γιώργος Παρτσακουλάκης, Γενικός Διευθυντής Ανθρώπων και Κουλτούρας της Παπαστράτος: «Η εξέλιξη και η αλλαγή είναι στο DNA της Παπαστράτος 90 χρόνια τώρα. Υλοποιώντας το όραμα μας για ένα κόσμο χωρίς τσιγάρο ξαναγεννιόμαστε μέσα από ένα διαρκή επιχειρησιακό και οργανωτικό μετασχηματισμό.

Με τη συνεργασία μας αυτή, επενδύουμε σε ένα πολλά υποσχόμενο πεδίο του μέλλοντος, προσφέρουμε σημαντικές δεξιότητες αλλά και επαγγελματικές προοπτικές σε δεκάδες νέες και νέους και παράλληλα ενισχύουμε τις ικανότητες μας στη λήψη αποφάσεων βασισμένων στην επιστήμη των δεδομένων».

Εκ μέρους του ReGeneration, o Κωνσταντίνος Κίντζιος, Business Development Director σημειώνει: «Όλοι εμείς στο ReGeneration οραματιζόμαστε την δημοκρατικοποίηση της ευκαιρίας για τις νέες και τους νέους στην Ελλάδα. Ένα όραμα που βλέπουμε να εκπληρώνεται, τόσο μέσω των καινοτόμων προγραμμάτων μετα-πανεπιστημιακής εκπαίδευσης (up/re-skilling) που υλοποιούμε τα τελευταία 7 χρόνια, όσο και μέσω στρατηγικών συνεργασιών με οργανισμούς-πρωτοπόρους στον τομέα τους, με τελικό στόχο την αύξηση της νεανικής απασχολησιμότητας στη χώρα μας. Με αυτό σαν πυξίδα, είναι χαρά μας που συμπράττουμε με την Παπαστράτος, δημιουργώντας μια ακαδημία σε έναν τομέα αιχμής, με μεγάλη απήχηση και ανάπτυξη στην αγορά εργασίας, επενδύοντας εμπράκτως στην προσωπική και επαγγελματική ανέλιξη των νέων μας, οδηγώντας στη διεύρυνση του κοινωνικού μας αποτυπώματος».

Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να ενημερωθούν για τις προϋποθέσεις συμμετοχής και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους μέσω της ιστοσελίδας https://regeneration.gr/regeneration-academy-on-data-science-powered-by-papastratos

Οι αιτήσεις θα παραμείνουν ανοιχτές έως τις 25 Αυγούστου 2021 στις 14:00.

 

Εκπαιδευτικά

Ροή ειδήσεων

Share