Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023

Πανελλαδικές 2023: Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες για ειδικά μαθήματα, μουσικά και ΤΕΦΑΑ - Δείτε τις ΕΔΩ

Πώς ενημερώνονται οι μαθητές για τα αποτελέσματα

6 Ιουλίου 2023 10:39
Πανελλαδικές 2023: Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες για ειδικά μαθήματα, μουσικά και ΤΕΦΑΑ - Δείτε τις ΕΔΩ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ/ILIALIVE.GR/EUROKINISSI
Από Κυριάκος Μελλίδης

Τα αποτελέσματα των Πανελλαδικές 2023 για τα ειδικά μαθήματα ανακοινώθηκαν το πρωί της Πέμπτης 6 Ιουλίου.

Λίγο μετά τις 10 το πρωί, οι μαθητές μπορούν να ενημερώνονται για τους βαθμούς τους με τρεις διαφορετικούς τρόπους. Συγκεκριμένα αναρτήθηκαν οι βαθμολογίες των ειδικών και μουσικών μαθημάτων, καθώς και οι βαθμοί επίδοσης στις πρακτικές δοκιμασίες για τα ΤΕΦΑΑ.

Τα αποτελέσματα στο results.it.minedu.gov.gr

Για να δείτε online τους βαθμούς στο results.it.minedu.gov.gr θα πρέπει να μπείτε ΕΔΩ. Έπειτα θα βάλετε τον οκταψήφιο κωδικό σας, και το αρχικό γράμμα από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο σας, με κεφαλαίους χαρακτήρες. Όσοι είχαν κάνει εγγραφή για τη βαθμολογία μέσω SMS, ενημερώθηκαν ήδη με γραπτό μήνυμα στο κινητό.

Υπενθυμίζεται ότι οι υποψήφιοι, μέσω της εφαρμογής «Υπολογισμός Μορίων» ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ θα έχουν τη δυνατότητα να υπολογίσουν το σύνολο των μορίων και για τις Σχολές, Τμήματα ή Εισαγωγικές Κατευθύνσεις, η εισαγωγή στις οποίες προϋποθέτει την εξέταση σε ειδικό μάθημα ή πρακτικές δοκιμασίες (αγωνίσματα).

Το υπουργείο Παιδείας θα ανακοινώσει τις προθεσμίες για την κατάθεση του μηχανογραφικού μαζί με τις σχετικές οδηγίες. Ο βασικός κανόνας φυσικά είναι να ολοκληρώσετε την κατάθεση μέσα στην προθεσμία διότι παράταση δεν δίνεται.

Πανελλαδικές 2023
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ/ILIALIVE.GR/EUROKINISSI

Φίλιππος Φούφας: Έγραψε το απόλυτο «20» και συγκέντρωσε 20.000 μόρια! Αυτός είναι ο πρώτος των πρώτων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις - «Παίζει ρόλο και η τύχη» (Video)

Ο μαθητής, Φίλιππος Φούφας, που διέπρεψε στις Πανελλήνιες Εξετάσεις μίλησε στην τηλεόραση του «MEGA» για την επίδοσή του και τα όνειρά του, καθώς αρίστευσε βγάζοντας 20.000 μόρια!

Ο Φίλιππος Φούφας κατάφερε να πετύχει στις πανελλαδικές εξετάσεις γράφοντας 20 σε όλα τα μαθήματα, να συγκεντρώσει 20.000 μόρια και να «σπάσει» όλα τα ρεκόρ. Ο μαθητής εξασφάλισε το 100/100 και από τους 8 εκπαιδευτικούς που βαθμολόγησαν τα γραπτά του στις πανελλαδικές εξετάσεις και αναδείχθηκε ο πρώτος των πρώτων όλων των εποχών.

Διαβάστε επίσης: «Nα κάνω κάποιου τη ζωή λίγο καλύτερη! Διάβαζα αλλά έβρισκα ελεύθερο χρόνο. Δεν υπάρχει μυστικό επιτυχίας. Θέλω να μείνω εδώ!» - Συγκινούν οι «Άριστοι» που πλησίασαν το απόλυτο (Video)

Ο Φίλιππος μίλησε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» για την τεράστια αυτή επιτυχία του, αλλά και για τα όνειρά του για το μέλλον.

«Παίζει ρόλο και η τύχη»

«Η αλήθεια είναι ότι παίζει ρόλο και το διάβασμα αλλά για να επιτευχθεί το απόλυτο αποτέλεσμα χωρίς να χαθεί ούτε ένα μόριο, παίζει ρόλο και η τύχη, αλλά και η ευνοϊκή διάθεση των διορθωτών να μην κόψουν ούτε ένα μόριο. Ήμουν στη θεωρητική κατεύθυνση, έδωσα Λατινικά, Αρχαία, Έκθεση και Ιστορία. Η Νομική είναι η πρώτη μου επιλογή», είπε αρχικά.

«Δεν γνωρίζω απόλυτα τι θέλω στη ζωή μου, πιστεύω είναι αδύνατον να γνωρίζει κανείς στα 18 του τι θέλει να κάνει»

«Γενικά διάβαζα πολύ. Η προετοιμασία για τις πανελλαδικές αφορά κυρίως στη Β’ και Γ’ λυκείου. Αλλά καλό είναι να τεθούν οι βάσεις σχετικά με την ακαδημαϊκή συνέπεια. Δεν γνωρίζω απόλυτα τι θέλω στη ζωή μου, πιστεύω είναι αδύνατον να γνωρίζει κανείς στα 18 του τι θέλει να κάνει. Αυτό είναι και ένα προτέρημα της Νομικής, ότι είναι ένα πτυχίο αρκετά ευρύ και ανοίγει πόρτες προς πολλές κατευθύνσεις. Είναι πολύ νωρίς για να κρίνω ποιοί θα είναι οι στόχοι μου στη συνέχεια, πώς θα είναι η σχολή, θα πρέπει να το βιώσω», συνέχισε ο μαθητής.

Ο Φίλιππος Φούφας δήλωσε πως, «οι πανελλαδικές χρειάζονται ρεαλισμό. Πρέπει να υπάρχει διάθεση για υποχωρήσεις στην κοινωνική ζωή. όχι ότι είναι απαραίτητο να μην βγει κανείς ούτε μια δορά από το σπίτι του για 2 χρόνια. Ο βασικός μου στόχος ήταν να περάσω στη σχολή μου. Είναι μία γενικότερη νοοτροπία που καλλιεργείται στον χώρο του σχολείου σχετικά με την προσήλωση στον στόχο και την σημασία που έχει αυτό μετέπειτα στη ζωή μας. Αφου ολοκληρώσω τη Νομική, μάλλον θα ήθελα να επιδιώξω μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό αλλά είναι πολύ νωρίς».

«Δεν είναι ο βασικός μου στόχος η πολιτική αλλά δεν ξέρω τι μου επιφυλάσσει το μέλλον. Έχω κανονίσει τις διακοπές μου», κατέληξε.

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share