Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023

Πανελλαδικές 2023: Τέρμα το άγχος για τους υποψήφιους - Ανακοινώνονται οι βαθμολογίες στα ειδικά μαθήματα (video)

Πώς θα ενημερωθούν οι μαθητές

5 Ιουλίου 2023 18:36
Πανελλαδικές 2023: Τέρμα το άγχος για τους υποψήφιους - Ανακοινώνονται οι βαθμολογίες στα ειδικά μαθήματα (video)
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ/ILIALIVE.GR/EUROKINISSI
Από Κυριάκος Μελλίδης

Μετά τις 10:00 το πρωί της Πέμπτης (6/7) αναμένεται να ανακοινωθούν οι βαθμοί των ειδικών και μουσικών μαθημάτων των Πανελλαδικών, καθώς και οι βαθμοί επίδοσης στις πρακτικές δοκιμασίες (αγωνίσματα) των υποψηφίων για τα ΤΕΦΑΑ.

Οι υποψήφιοι θα μπορούν να αναζητούν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα https://results.it.minedu.gov.gr, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και το αρχικό γράμμα από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμό τους, με κεφαλαίους χαρακτήρες.

Πανελλαδικές: Και με SMS η ενημέρωση, για όσους υποψήφιους έχουν υποβάλει σχετική αίτηση

Ακόμη, οι υποψήφιοι θα λάβουν τη βαθμολογία τους και με γραπτό μήνυμα (SMS) στο κινητό τους τηλέφωνο, εφόσον έχουν ήδη υποβάλει σχετική αίτηση.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι οι υποψήφιοι έχουν τη δυνατότητα να υπολογίσουν το σύνολο των μορίων τους, μέσω της εφαρμογής «Υπολογισμός Μορίων» (https://markcalc.it.minedu.gov.gr/) και για τις Σχολές, Τμήματα ή Εισαγωγικές Κατευθύνσεις, η εισαγωγή στις οποίες προϋποθέτει την εξέταση σε ειδικό μάθημα ή πρακτικές δοκιμασίες (αγωνίσματα).

Στο αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να ανακοινωθούν οι Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής (ΕΒΕ) που αντιστοιχούν σε κάθε Σχολή ή Τμήμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και θα αρχίσει η ηλεκτρονική υποβολή του μηχανογραφικού δελτίου.

Φίλιππος Φούφας: Έγραψε το απόλυτο «20» και συγκέντρωσε 20.000 μόρια! Αυτός είναι ο πρώτος των πρώτων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις - «Παίζει ρόλο και η τύχη» (Video)

Ο μαθητής, Φίλιππος Φούφας, που διέπρεψε στις Πανελλήνιες Εξετάσεις μίλησε στην τηλεόραση του «MEGA» για την επίδοσή του και τα όνειρά του, καθώς αρίστευσε βγάζοντας 20.000 μόρια!

Ο Φίλιππος Φούφας κατάφερε να πετύχει στις πανελλαδικές εξετάσεις γράφοντας 20 σε όλα τα μαθήματα, να συγκεντρώσει 20.000 μόρια και να «σπάσει» όλα τα ρεκόρ. Ο μαθητής εξασφάλισε το 100/100 και από τους 8 εκπαιδευτικούς που βαθμολόγησαν τα γραπτά του στις πανελλαδικές εξετάσεις και αναδείχθηκε ο πρώτος των πρώτων όλων των εποχών.

Διαβάστε επίσης: «Nα κάνω κάποιου τη ζωή λίγο καλύτερη! Διάβαζα αλλά έβρισκα ελεύθερο χρόνο. Δεν υπάρχει μυστικό επιτυχίας. Θέλω να μείνω εδώ!» - Συγκινούν οι «Άριστοι» που πλησίασαν το απόλυτο (Video)

Ο Φίλιππος μίλησε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» για την τεράστια αυτή επιτυχία του, αλλά και για τα όνειρά του για το μέλλον.

«Παίζει ρόλο και η τύχη»

«Η αλήθεια είναι ότι παίζει ρόλο και το διάβασμα αλλά για να επιτευχθεί το απόλυτο αποτέλεσμα χωρίς να χαθεί ούτε ένα μόριο, παίζει ρόλο και η τύχη, αλλά και η ευνοϊκή διάθεση των διορθωτών να μην κόψουν ούτε ένα μόριο. Ήμουν στη θεωρητική κατεύθυνση, έδωσα Λατινικά, Αρχαία, Έκθεση και Ιστορία. Η Νομική είναι η πρώτη μου επιλογή», είπε αρχικά.

«Δεν γνωρίζω απόλυτα τι θέλω στη ζωή μου, πιστεύω είναι αδύνατον να γνωρίζει κανείς στα 18 του τι θέλει να κάνει»

«Γενικά διάβαζα πολύ. Η προετοιμασία για τις πανελλαδικές αφορά κυρίως στη Β’ και Γ’ λυκείου. Αλλά καλό είναι να τεθούν οι βάσεις σχετικά με την ακαδημαϊκή συνέπεια. Δεν γνωρίζω απόλυτα τι θέλω στη ζωή μου, πιστεύω είναι αδύνατον να γνωρίζει κανείς στα 18 του τι θέλει να κάνει. Αυτό είναι και ένα προτέρημα της Νομικής, ότι είναι ένα πτυχίο αρκετά ευρύ και ανοίγει πόρτες προς πολλές κατευθύνσεις. Είναι πολύ νωρίς για να κρίνω ποιοί θα είναι οι στόχοι μου στη συνέχεια, πώς θα είναι η σχολή, θα πρέπει να το βιώσω», συνέχισε ο μαθητής.

Ο Φίλιππος Φούφας δήλωσε πως, «οι πανελλαδικές χρειάζονται ρεαλισμό. Πρέπει να υπάρχει διάθεση για υποχωρήσεις στην κοινωνική ζωή. όχι ότι είναι απαραίτητο να μην βγει κανείς ούτε μια δορά από το σπίτι του για 2 χρόνια. Ο βασικός μου στόχος ήταν να περάσω στη σχολή μου. Είναι μία γενικότερη νοοτροπία που καλλιεργείται στον χώρο του σχολείου σχετικά με την προσήλωση στον στόχο και την σημασία που έχει αυτό μετέπειτα στη ζωή μας. Αφου ολοκληρώσω τη Νομική, μάλλον θα ήθελα να επιδιώξω μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό αλλά είναι πολύ νωρίς».

«Δεν είναι ο βασικός μου στόχος η πολιτική αλλά δεν ξέρω τι μου επιφυλάσσει το μέλλον. Έχω κανονίσει τις διακοπές μου», κατέληξε.

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share