Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Σχολεία: Οριστική απόφαση για τη λειτουργία τους ανήμερα των Τριών Ιεραρχών - Τι θα γίνει με τα φροντιστήρια

Οι αλλαγές που αποφάσισε το υπουργείο Παιδείας

29 Ιανουαρίου 2023 18:49
Σχολεία: Οριστική απόφαση για τη λειτουργία τους ανήμερα των Τριών Ιεραρχών - Τι θα γίνει με τα φροντιστήρια
Πηγή φωτογραφίας: ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κανονικά θα πραγματοποιηθούν τα μαθήματα στα σχολεία, αύριο, 30/1, εορτή των Τριών Ιεραρχών, όπως προβλέπει η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας που εκδόθηκε στις 25 Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα, στην εγκύκλιο που υπογράφεται από την υφυπουργό Παιδείας, Ζέττα Μακρή, αναφέρεται:

«Σας ενημερώνουμε ότι την 30η Ιανουαρίου, ημέρα εορτασμού των Τριών Ιεραρχών, στις σχολικές μονάδες (δημόσιες και ιδιωτικές) Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης πραγματοποιούνται εορταστικές εκδηλώσεις για την προσφορά των Τριών Ιεραρχών στα Γράμματα και εκκλησιασμός. Κατά τα λοιπά θα τηρηθεί το Ωρολόγιο Πρόγραμμα των μαθημάτων της ημέρας.

Επισημαίνεται ότι οι εορταστικές εκδηλώσεις και ο εκκλησιασμός θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για την προστασία από τη διάδοση του κορονοϊού COVID-19 και την υπ’ αρ. Δ1α/Γ.Π.οικ.50908/07-09-2022 Κ.Υ.Α.(Β΄4695)».

Κλειστά τα φροντιστήρια και κέντρα ξένων γλωσσών

Αντίθετα, κλειστά θα μείνουν αύριο, φροντιστήρια και κέντρα ξένων γλωσσών καθώς γι' αυτά εξακολουθεί να ισχύει κοινή υπουργική απόφαση του 2016. Σύμφωνα με την εν λόγω υπουργική απόφαση, η ημέρα του εορτασμού των Τριών Ιεραρχών αποτελεί αργία για τα φροντιστήρια και τα κέντρα ξένων γλωσσών.

"Βόμβα" Αθηνάς Λινού: «Επιστροφή μάσκας και τεστ στα σχολεία!» (Video)

Για την πίεση που παρατηρείται στα νοσοκομεία λόγω των αυξημένων κρουσμάτων ίωσης, γρίπης και κορωνοϊού, μίλησε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού. Παράλληλα, "καμπανάκι" κρούουν οι λοιμοξοιολόγοι για τη νέα υπερμεταδοτική μετάλλαξη Κράκεν με την Μίνα Γκάγκα να τονίζει πως «θα κυριαρχήσει και στην Ελλάδα» και ο Στέλιος Λουκίδης προειδοποιεί πως «διαφεύγει της φυσικής ανοσίας»!

«Έχουμε πολύ μεγαλύτερη αύξηση από ό,τι περιμέναμε και δεν υπήρξε κανενός είδους προετοιμασία και εκπαίδευση, ώστε να μπορέσει το προσωπικό των νοσοκομείων να απαντήσει σε αυτού του είδους τα προβλήματα», δήλωσε η καθηγήτρια, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Σε ερώτηση για το εάν τα παιδιά νοσούν τόσο εύκολα εξαιτίας των αυστηρών μέτρων που είχαν εφαρμοστεί τα τελευταία χρόνια, ανάντησε πως «χρειάζεται πολύ έρευνα για να δούμε ότι τα παιδιά νοσούν επειδή τα προστατέψαμε πολύ ή λόγω του ότι οι νέοι ιοί είναι διαφορετικοί».

«Μόνο με μάσκα τα παιδιά στο σχολείο»

Η Αθηνά Λινού τόνισε πως το «κύμα» ιώσεων θα συνεχιστεί τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, εάν δεν πάρουμε άμεσα μέτρα. Όπως είπε, τα παιδιά πρέπει να πηγαίνουν στο σχολείο μόνο με μάσκα και ταυτόχρονα, θα πρέπει να γίνονται καθημερινά τεστ σε χώρους όπου συγκεντρώνεται κόσμος.

Στο ερώτημα για το αν θα έπρεπε να ήταν υποχρεωτικά τα μέτρα αυτά, απάντησε πως, «είναι σχετικό και θέμα επικοινωνίας η υποχρεωτικότητα των μέτρων. Αλλά το να βάζει κάποιος μάσκα είναι θέμα κατανόησης».

«Δεν έχουμε αντιμετωπίσει ακόμα το φαινόμενο long covid»

Για τις μακροχρόνιες συνέπειες του κορονοϊού, τον long covid, είπε πως, «όλες οι μελέτες δείχνουν ότι υπάρχουν, ωστόσο πρόκειται για φαινόμενο που ούτε μελετήσαμε, ούτε αντιμετωπίσαμε ακόμα».

Και τόνισε ότι, «το εμβόλιο κάνει δύο πράγματα: πρώτον μας προστατεύει άμεσα και δεύτερον, μας βοηθά να αντιμετωπίσουμε τα μακροχρόνια προβλήματα, αφού κατανοήσουμε ποια είναι». «Είναι απαραίτητος ο εμβολιασμός και η μάσκα», κατέληξε η κ. Λινού.

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share