Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Σχολεία - Οριστικές αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας: Πότε ανοίγουν μετά τις Γιορτές και ποιοι μαθητές θα μένουν σπίτι (video)

«Δεν υπάρχει καμία απολύτως συζήτηση...»

6 Ιανουαρίου 2023 19:46
Σχολεία - Οριστικές αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας: Πότε ανοίγουν μετά τις Γιορτές και ποιοι μαθητές θα μένουν σπίτι (video)
Πηγή φωτογραφίας: ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

«Τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά τη Δευτέρα», διαβεβαίωσε ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης.

Όπως είπε, μιλώντας στην ΕΡΤ, «πρέπει να είμαστε απόλυτα σαφείς τόσο για τους γονείς όσο και για τους εκπαιδευτικούς. Δεν υπάρχει καμία απολύτως συζήτηση για κλείσιμο των σχολείων». «Είμαστε πανέτοιμοι. Τα σχολεία ανοίγουν κανονικά, τη Δευτέρα», επισήμανε.

Δείτε επίσης: Κορωνοϊός: Παγκόσμιος συναγερμός για τη μετάλλαξη «Kraken» - Φόβοι για νέα πανδημικά κύματα

«Λειτουργούμε πάντα μετά από γνωμοδοτήσεις της επιτροπής των ειδικών και απόφαση του Υπουργείου Παιδείας. Το μόνο που ισχύει αυτή τη στιγμή σχετικά με τη γρίπη είναι η υπουργική εγκύκλιος, η οποία εξεδόθη πριν από λίγες μέρες και η οποία καθορίζει πως με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων καταχωρίζονται αλλά δεν προσμετρώνται οι απουσίες από τα μαθήματα έως πέντε εργάσιμες ημέρες».

Αναφορικά με την επιστροφή της χρήσης της μάσκας, ο κ. Κόπτσης υπογράμμισε: «Αυτή τη στιγμή, στο Υπουργείο Παιδείας δεν υπάρχει καμία άλλη συζήτηση. Προτείνεται οι μαθητές που εμφανίζουν συμπτώματα να παραμένουν στο σπίτι για την προάσπιση τόσο της δικής τους όσο και της δημόσιας υγείας».

«Βαριά» καμπάνα Νίκου Καπραβέλου για κορωνοϊό: «Να μην ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα (9/1)»

«Ελπίζω τα δύσκολα να είναι πίσω μας και έτσι φαίνεται, είμαι αισιόδοξος» τόνισε σήμερα ο Διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, Νίκος Καπραβέλος.

Ωστόσο αναφερόμενος στην έξαρση στα κρούσματα κορωνοϊού και γρίπης, μαζί με την έλλειψη κλινών σε ΜΕΘ Παίδων, ο Νίκος Καπραβέλος τόνισε ότι ανησυχεί για τα παιδιά και εκτίμησε ότι η Επιτροπή των Ειδικών θα έπρεπε ίσως να σκεφτεί και να αποφασίσει την παράταση των σχολικών διακοπών, ώστε να μην ανοίξουν την Δευτέρα τα σχολεία, καθώς αυτό θα επιτείνει το πρόβλημα και θα αυξήσει σημαντικά τον αριθμό των ασθενών και δη των παιδιών για νοσηλείες σε ΜΕΘ, κάτι που πέρασε η Βρετανία τους περασμένους μήνες.

Ο Νίκος Καπραβέλος μιλώντας στον ΣΚΑΙ, σημείωσε πως υπάρχει έξαρση στα κρούσματα κορωνοϊού, όμως έχει περιοριστεί σε σχέση με πέρσι η πίεση στα νοσοκομεία και τα βαριά περιστατικά που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι γιατροί. Οσο για τη νέα παραλλαγή φαίνεται να μην προκαλεί μεγάλη νοσηρότητα, ωστόσο επανακάμπτει το εμβόλιο και υπάρχουν περισσότερα κρούσματα.

Ο κ. Καπραβέλος επανέλαβε αρκετές φορές πως οι αρμόδιοι της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων του Υπ. Υγείας θα πρέπει να αποφασίσουν την συνέχιση των σχολικών διακοπών και την μετάθεση του χρόνου επαναλειτουργίας των σχολείων και της διεξαγωγής των μαθημάτων τουλάχιστον για μια εβδομάδα. Δείτε απόσπασμα από την εκπομπή και την πρόταση του Νίκου Καπραβέλου για τα σχολεία στο 5′ .

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share